Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Το νέο Triumph Tiger 1200 χωρίς καμουφλάζ!

Έτοιμη η ναυαρχίδα των Tiger

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Triumph είχε ήδη δημιουργήσει προσμονή για την νέα γενιά του Tiger 1200, μέσα από κατασκοπευτικές φωτογραφίες αλλά και ένα video με τον Ricky Carmichael που έδειχνε τις… ακροβατικές ικανότητες του νέου Tiger. Τα αυτοκόλλητα όμως καμουφλάζ που έκρυβαν την ολοκληρωμένη μορφή της μοτοσυκλέτας και τις λεπτομέρειες.

Τώρα όμως κυκλοφόρησαν από το rideapart.com οι πρώτες φωτογραφίες από τις δοκιμές στο δρόμο χωρίς το καμουλφάζ και την μοτοσυκλέτα στην τελικής μορφή. Μπορεί να μην δείχνουν το Tiger να κάνει άλματα και να στρίβει σε μπερμ, αλλά δείχνουν την μοτοσυκλέτα όπως ακριβώς θα κυκλοφορήσει του χρόνου στις αγορές παγκοσμίως και μάλιστα από διαφορετικές γωνίες.

Όπως ήδη ξέρουμε, το Tiger 1200 θα "φοράει" τον ίδιο κινητήρα με το Speed Triple 1200RS, αλλά με πολλές αλλαγές (που ενδεχομένως να συμπεριλαμβάνουν και διαφορετικές διαστάσεις) και με διαφορετικά χαρακτηριστικά απόδοσης. Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε όλες τις λεπτομέρειες γύρω από το νέο Tiger 1200, αλλά με δεδομένο ότι το Speed Triple 1200RS αποδίδει 178 ίππους, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 140 άλογα στον τροχό του μεγάλου adventure.

Όπως έχει ανακοινώσει η Triumph, o T-plane στρόφαλος, παρόμοιος με αυτόν του Tiger 900, έχει τοποθετηθεί και στο μεγάλο Tiger. Αυτό συνεπάγεται έναν βαθύ και απολαυστικό ήχο, αλλά και περισσότερη παροχή δύναμης και ροπής χαμηλά. Επιπλέον πληροφορίες αναφέρουν πως το βάρος (γεμάτο) του νέου Tiger θα είναι κάπου κοντά στα 250 κιλά. Με δεδομένο πως το απερχόμενο Tiger ζυγίζει άδειο λίγο κάτω από αυτό το νούμερο, η μείωση του βάρους θα είναι αρκετά αισθητή και προφανώς καλοδεχούμενη…

Ως συνήθως, θα υπάρχουν αρκετές εκδόσεις για το Tiger 1200, με πιο ασφάλτινο και πιο χωμάτινο προσανατολισμό, με τροχούς 19 και 21 ιντσών και φυσικά με τις ανάλογες διαφορές στα ελαστικά. Τα πλούσια ηλεκτρονικά βοηθήματα θεωρούνται εκ των ων ουκ άνευ, όπως το cornering ABS, το cornering traction control, το cruise control και η διασύνδεση μέσω Bluetooth.

Η επίσημη παρουσίαση του νέου Tiger 1200 αναμένεται να γίνει μέσα στο Νοέμβριο, λίγο πριν την EICMA, και ενδεχομένως να βρίσκεται στις βιτρίνες των καταστημάτων στις αρχές του 2022.