Piaggio Group - Νέοι τιμοκατάλογοι, περιλαμβάνουν Stelvio και Tuareg 660 Dakar Edition

Αφορά τα μοντέλα της Aprilia, Piaggio, Moto Guzzi και Vespa
Piaggio Group - Νέοι τιμοκατάλογοι ανάμεσα στα μοντέλα βρίσκουμε τις τιμές των Stelvio και Tuareg 660 Dakar Edition
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/1/2024

Η Piaggio Hellas έδωσε στη δημοσιότητα τους νέους τιμοκαταλόγους για τις Aprilia, Piaggio, Moto Guzzi και Vespa, οι οποίοι έχουν άμεση ισχύ.

Όσον αφορά στα μοντέλα της Aprilia στον νέο τιμοκατάλογο βρίσκουμε την τιμή για το Aprilia Tuareg 660 Dakar Podium, με την νέα έκδοση του Adventure μοντέλου να τιμάται στα 12.990 ευρώ.

Για τη Moto Guzzi σας αναφέραμε χθες την τιμή του νέου Stelvio στην Ελλάδα, με τη “βασική” έκδοση να κοστίζει 16.499 ευρώ και την έκδοση με το σύστημα PFF Rider Assistance Solution να τιμάται στα 17.299 ευρώ.

Για την Piaggio αλλαγή τιμής έχουμε στο μοντέλο Piaggio 1, Piaggio 1+ και Piaggio Active με την χρήση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”. Οι νέες τιμές είναι 2.198 ευρώ για το Piaggio 1, 2.577 ευρώ για το Piaggio 1+ και 2.767 ευρώ για το Piaggio 1 Active.

Όσον αφορά τη Vespa, στον τιμοκατάλογο βρίσκουμε τις τιμές των Vespa Primavera Elettrica Swap, Vespa Sprint S Elettrica Swap με τα δύο αυτά μοντέλα να κοστίζουν 5.199 ευρώ (3.941 ευρώ με την επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”) και 5.299 ευρώ (4.017 ευρώ με την επιδότηση του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2”) αντίστοιχα. Ταυτόχρονα βρίσκουμε τις δύο εκδόσεις του μοντέλου Vespa 946 Dragon 125 και 150, με τις τιμές των δύο μοντέλων να είναι στα 12.000 ευρώ.

Piaggio Group - Νέοι τιμοκατάλογοι ανάμεσα στα μοντέλα βρίσκουμε τις τιμές των Stelvio και Tuareg 660 Dakar EditionPiaggio Group - Νέοι τιμοκατάλογοι ανάμεσα στα μοντέλα βρίσκουμε τις τιμές των Stelvio και Tuareg 660 Dakar EditionPiaggio Group - Νέοι τιμοκατάλογοι ανάμεσα στα μοντέλα βρίσκουμε τις τιμές των Stelvio και Tuareg 660 Dakar Edition

 

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!

Made in Greece από τον Σαρακάκη!
Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/4/2024

Το πρώτο, από δύο που έχει γίνει γνωστό ότι ετοιμάζονται, σκούτερ MADE IN GREECE, έκανε την εμφάνισή του στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024 από τον Όμιλο Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ!

Μία πρωτιά για τον ιστορικό Όμιλο που η κατασκευή οχημάτων όχι μόνο δεν του είναι άγνωστη αλλά αποτελεί και ενεργό τομέα στο μακρύ χαρτοφυλάκιό του, παρουσιάστηκε δίχως τυμπανουκρουσίες, όμορφα και ξεκάθαρα, όπως αρμόζει στην συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία που απευθύνεται. Ίσως για αυτό και δεν το ανακάλυψε κάποιος άλλος και δεν πήρε την έκταση που αρμόζει σε ένα εγχείρημα αυτού του μεγέθους, καθώς το Yum-e έχει στόχο να γίνει εξαγώγιμο προϊόν.

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!
Το Yum-E είχε την δική του γωνιά στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024

Το όνομά του έχει επιλεχθεί από την ιαπωνική λέξη για το όνειρο και τα ιαπωνικά είναι άμεσο σημείο αναφοράς στην ιστορία και την παράδοση του Ομίλου Σαρακάκη καθώς υπήρξε ο πρώτος εισαγωγέας Honda στην Ευρώπη κι ένας από τους ελάχιστους ανεξάρτητους που παραμένουν ενώ ταυτόχρονα είναι και ο παλαιότερος με συνεχή λειτουργία. Παράλληλα το όνομα Yum-e αποτελεί και λογοπαίγνιο για την λειτουργία του τρίτροχου σκούτερ που προορίζεται για εταιρείες μεταφορών και παραδόσεων.

Ο σχεδιασμός του έχει εξ αρχής απαντήσει στα γνωστά ζητήματα που καλούνται οι επαγγελματίες του χώρου να απαντήσουν με πρώτο και καλύτερο το ζήτημα της αυτονομίας καθώς μιλάμε για ηλεκτρονικό όχημα.

Για αυτό και έγινε προσπάθεια να ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα αυτονομίας με την έγκριση τύπου να είναι ακριβώς 210χλμ αυτομίας με μέγιστη ισχύ 4.0kW και μέγιστη ταχύτητα 45χ.α.ω. Διαθέτει δύο κινητήρες, έναν σε κάθε πίσω τροχό διαστάσεων 90/90-10 καθώς και τρία δισκόφρενα με λειτουργία CBS.

Εμπρός έχει τροχό 80/90-14 με αιχμηρό σχεδιασμό και μπόλικο χώρο για τα πόδια με ίσια ποδιά. Να σημειωθεί πως έχει χώρο και κάτω από τη σέλα για κράνος με έξυπνη τοποθέτηση των μπαταριών που παραμένουν αποσπώμενες και έτσι δεν υπάρχει περιορισμός στον χώρο παρκαρίσματος.

Οι HUB κινητήρες είναι αθόρυβοι και προσφέρουν και ανάκτηση ενέργειας κατά την επιβράδυνση με τις τρεις μπαταρίες λιθίου να είναι τύπου NMC, 48V/45Ah με χρόνο πλήρους φόρτισης 4,5 ώρες και για τις τρεις συνολικά. Οι μπαταρίες προσφέρουν έναν κύκλο 1000 φορτίσεων, δηλαδή σχεδόν τριών χρόνων εντατικής καθημερινής χρήσης των Σαββατοκύριακων συμπεριλαμβανομένων. Στόχος του Yum-e είναι να προσφέρει στις εταιρείες χαμηλό κόστος συντήρησης και εξίσου χαμηλό κόστος χρήσης.

Yum-e: Το πρώτο ελληνικό σκούτερ παραγωγής παρουσιάστηκε στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2024!

Ο χώρος αποθήκευσης, από τα πλέον βασικά χαρακτηριστικά του νέου τρίκυκλου σκούτερ του Ομίλου Σαρακάκη, έχει ωφέλιμο φορτίο 85 κιλών και έξυπνο σχεδιασμό της πλατφόρμας ώστε το κουτί αποθήκευσης να αφαιρείται εύκολα για να αυξάνονται οι δυνατότητες φόρτωσης. Στο μεταξύ το κουτί αποθήκευσης είναι σχεδιασμένο για να φέρει τα διακριτικά της εταιρείας ενώ στον πλούσιο εξοπλισμό -για τα δεδομένα της κατηγορίας και όχι μόνο- περιλαμβάνονται τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, LED φώτα παντού, λειτουργία οπισθοπορείας, χειρόφρενο, αισθητήρες παρκαρίσματος και ψηφιακά όργανα.

Η γραμμή παραγωγής του Yum-e είναι ήδη έτοιμη και έχει ξεκινήσει να βγάζει τα πρώτα Made in Greece ηλεκτρικά σκούτερ! Μακάρι αυτή να είναι η αρχή και να δούμε περισσότερα δίκυκλα δική μας παραγωγής, καθώς τρίκυκλα σίγουρα θα δούμε και άλλα. Η σκέψη να ξεκινήσουν με κάτι που απαντά σε ένα κενό της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι απολύτως σωστή καθώς όχι μόνο εξασφαλίζεται η πώληση αλλά ταυτόχρονα χτίζεται και ο τομέας της αξιοπιστίας διότι είναι πλέον κοινά αποδεκτό πως αν πετύχεις στις μεταφορές, έχεις πετύχει και γενικότερα στην λιανική πώληση. Έναν τομέα που θα θέλαμε να δούμε να διευρύνεται.