Suzuki V-Strom 800 DE Djebel - Φόρος τιμής στο παρελθόν, για την ιταλική αγορά

Η έμπνευση για τα χρώματα έρχεται από τις On-Off μοτοσυκλέτες του Hamamatsu των δεκαετιών του ’80 και ’90.
motomagSuzuki V-Strom 800 DE Djebel – Έκδοση αναδρομή στο παρελθόν
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/1/2024

Στα πλαίσια της έκθεσης Motor Bike Expo 2024, της έκθεσης custom μοτοσυκλετών που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Verona, με βάση το πλούσια εξοπλισμένο V-Strom 800 DE, η Suzuki Ιταλίας παρουσίασε μια νέα έκδοση με το ιστορικό όνομα Djebel, με τα χρώματα να θυμίζουν τις 80s & 90s On-Off μοτοσυκλέτες του Hamamatsu.

Η νέα έκδοση αντλεί την αισθητική της έμπνευση από τα On-Off μοντέλα της Suzuki από τη δεκαετία του 1990, τα οποία με τη σειρά τους εμπνέονταν από τις μοτοσυκλέτες με τις οποίες αγωνιζόνταν η εταιρεία στο θρυλικό Paris-Dakar. Τη συγκεκριμένη ονομασία (Djebel) την έχουμε δει και στην Ελλάδα από την Suzuki σε dual-purpose μοτοσυκλέτες των 200 και 250 κυβικών, με τη λέξη να προέρχεται από την αραβική λέξη jebel που σημαίνει βουνό και συνήθως χρησιμοποιείται για να δηλώσει ένα ορεινό σημείο.

Suzuki V-Strom 800 DE Djebel – Έκδοση αναδρομή στο παρελθόν

Στη νέα έκδοση, το όνομα της Suzuki σε λευκό χρώμα βρίσκεται σε περίοπτη θέση εκατέρωθεν του ρεζερβουάρ, πάνω σε βαθύ μπλε φόντο.

Suzuki V-Strom 800 DE Djebel – Έκδοση αναδρομή στο παρελθόν

Το χαρακτηριστικό μπλε της Suzuki βρίσκουμε επίσης στο μπροστινό φτερό, την ποδιά κινητήρα και την ουρά. Στο πίσω τμήμα υπάρχει και τελικό τιτανίου της Akrapovic με carbon απόληξη, το οποίο βγαίνει δεξιά και ψηλά, κοντά στην σέλα του συνεπιβάτη.

Suzuki V-Strom 800 DE Djebel – Έκδοση αναδρομή στο παρελθόν

Εδώ σταματάνε και οι διαφορές με το 800 DE, με τον προβολέα να είναι κοινός, όπως και η χρυσή ανοδίωση στο πιρούνι και τα στεφάνια των τροχών, 21 ιντσών και 17 πίσω. Οι αναρτήσεις της Showa με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και το μονό αμορτισέρ πίσω με τα 220 χιλιοστά διαδρομής διατηρούνται επίσης. Διαφορά βρίσκουμε στα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, με τη Suzuki να χρησιμοποιεί στην νέα έκδοση τα Dunlop TrailMax Raid, αντί για τα TrailMax Mixtour που βρίσκουμε στο V-Strom 800 DE, θέλοντας να τονίσει τον χωμάτινο χαρακτήρα του.

Suzuki V-Strom 800 DE Djebel – Έκδοση αναδρομή στο παρελθόν

Ο υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 776 κυβικών διατηρεί την απόδοση των 83,1 ίππων στις 8.500 στροφές και των 8 χιλιογραμμόμετρων ροπής στις 6.800 στροφές. Από το μοντέλο βάσης έρχεται και η σουίτα ηλεκτρονικών, όπως και το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο.

Για την ώρα, το νέο V-Strom 800 Djebel διατίθεται μόνο στην Ιταλία, στην τιμή των 13.900€, συμπεριλαμβανομένου του φόρου, ενώ η παραγγελία γίνεται διαδικτυακά.

Royal Enfield Hunter 350 2025: Αναβάθμιση σε αναρτήσεις και συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση

Αναβάθμιση και στον εξοπλισμό – Σε 3 νέους χρωματικούς συνδυασμούς, με LED προβολέα
Royal Enfield HNTR 350 2025
Από το

motomag

29/4/2025

Η Royal Enfield προχώρησε στο φρεσκάρισμα του Hunter 350 για το 2025 με αλλαγές ουσίας που βελτιώνουν τη συμπεριφορά, τη χρηστικότητά του αλλά και την ασφάλεια.

Συγκεκριμένα η ρετρό σχεδίασης μοτοσυκλέτα της ινδικής εταιρείας διατηρεί τον μονοκύλινδρο αερόψυκτο κινητήρα J-series 349 κ.εκ. των 20,4 ίππων με τις υποτετράγωνες διαστάσεις του κυλίνδρου και το χαρακτηριστικά ευχάριστο, αργόστροφο δούλεμά που ταιριάζει γάντι στην αισθητική και τον χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. 

Ωστόσο, το μικρό commuter έχει υποστεί μια σειρά από αλλαγές που στοχεύουν στη συνολική βελτίωσή του με τους Ινδούς να “απαντούν” στις κινήσεις του ανταγωνισμού  (βλ. Honda GB350) ώστε να διατηρήσουν ή ακόμη και να αυξήσουν το μερίδιο που έχουν -αρχικά- στην τεράστια ινδική αγορά.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Συγκεκριμένα η θέση οδήγησης έχει αναθεωρηθεί με το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη να επηρεάζεται από το νέο τιμόνι αλλά και από τη σέλα που φέρει νέο αφρώδες και επένδυση. Στο παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι αλλαγές στην πίσω ανάρτηση με νέα προοδευτικά ελατήρια και set up για τις αποσβέσεις των αμορτισέρ, ενώ έχει αυξηθεί και η απόσταση από το έδαφος.

 

Royal Enfield HNTR 350 2025

Παράλληλα, ο συμβατικός συμπλέκτης άλλαξε και έδωσε τη θέση του σε έναν περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση στη μανέτα, για πρώτη φορά σε 350άρι της Royal Enfield. Το τελευταίο το HNTR δεν το χρειαζόταν αφού η μανέτα του συμπλέκτη είναι ήδη ελαφριά στο τράβηγμα, αλλά όχι δεν λέμε σε τέτοιες αλλαγές με τη μοτοσυκλέτα να γίνεται ακόμη πιο φιλική στην καθημερινότητα, ειδικά για τις γυναίκες.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Νέος είναι επίσης ο LED προβολέας, ο οποίος λογικά θα αναβαθμίσει αρκετά την ορατότητα τη νύχτα, ενώ στον εξοπλισμό έρχονται να προστεθούν το κομψό όργανο πλοήγησης tripper pod -όχι στη στάνταρ έκδοση "Factory Black"- που συνδέεται με smartphone και η “απαραίτητη” πλέον θύρα φόρτισης USB Type-C.

Royal Enfield HNTR 350 2025

Η πρώτη παρουσίαση έγινε σε φεστιβάλ της Royal Enfield στην Ινδία και συνολικά τα χρώματα που θα προσφέρονται είναι τα: Factory Black, Rio White και Dapper Grey, Tokyo Black, London Red και Rebel Blue ενώ είμαστε σε αναμονή για ανακοινώσεις από την ελληνική αντιπροσωπεία σχετικά με την εισαγωγή και την τιμή του στην Ελλάδα. Στην Ινδία πάντως η στάνταρ έκδοση παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με την απερχόμενη μοτοσυκλέτα.

 

Ετικέτες