Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Θα παρουσιάσει νέα μοντέλα η Benelli QJ!

Διέρρευσαν πληροφορίες

Στο περσινό Σαλόνι του Μιλάνου, η Benelli QJ παρουσίασε πολλές νέες μοτοσυκλέτες, με το Leonchino 800 σε δύο εκδόσεις (τη βασική και την Trail) να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Διαθέτει τον νέο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα χωρητικότητας 754cc, ο οποίος πλέον είναι ο μεγαλύτερος σε κυβισμό που έχει η εταιρεία. Ακόμη, ένα απ’ τα best seller μοντέλα της σε παγκόσμια κλίμακα, το TRK 502X, ανανεώθηκε ριζικά για το 2020, τόσο μηχανολογικά όσο και αισθητικά.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου του κινέζικου κολοσσού, διέρρευσε μια φωτογραφία με το πλάνο παρουσίασης των μοτοσυκλετών της Benelli QJ για το 2020. Όπως μπορείτε να δείτε και από την φωτογραφία, η εταιρεία θα ασχοληθεί με την παρουσίαση των μοτοσυκλετών που είχε στην EICMA, κυρίως το πρώτο εξάμηνο του 2020. Απ’ τον Μάιο κι έπειτα η Benelli ξεκινά να εστιάζει στηn παρουσίαση νέων μοντέλων, τα οποία έλειπαν απ’ το Σαλόνι του Μιλάνου. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και ένα ήδη υπάρχον μοντέλο, το τετρακύλινδρο 600Ν ή Tornado 600 (όπως ονομάζεται), το οποίο μέχρι στιγμής δεν πληρούσε τις προδιαγραφές Euro4 και προορίζεται για τις υπόλοιπες αγορές του κόσμου. Το 600Ν όπως το ονομάζει πλέον η Benelli, είναι μια μοτοσυκλέτα στην οποία θα επενδύσει αρκετά η QJ, καθώς θα παρουσιάσει άλλες δυο εκδόσεις του, την RR και την GT, λίγο πριν το τέλος του 2020. Κρίνοντας απ’ τα ονόματά τους και μόνο μπορούμε να πούμε πως πρόκειται για supersport και sport touring μοτοσυκλέτες, εφοδιασμένες με τον τετρακύλινδρο κινητήρα, αλλά αυτό δεν είναι απόλυτο καθώς υπάρχουν διάφορα παραδείγματα κινέζικων μοτοσυκλετών των οποίων τα ονόματα δεν αντανακλούν τη πραγματικότητα. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Zontes με τα T310 X και T, όπου το πρώτο αντί να είναι η on-off έκδοση, όπως συνηθίζεται σε όσα μοντέλα έχουν το γράμμα Χ, είναι η sport touring. Οπότε δεν μπορούμε με απόλυτη σιγουριά σε ποια κατηγορία θα ανήκουν τα 600 GT και RR της Benelli. Επίσης, παραμένει άγνωστο αν θα πληρούν τις νέες προδιαγραφές της Ε.Ε.

Παράλληλα, για όσους περιμένουν το νέο μοντέλο της Harley Davidson, το 338 που βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα του Benelli BN350, έχουμε ευχάριστα νέα καθώς θα παρουσιαστεί το καλοκαίρι, στα μέσα Ιουνίου, οπότε θα είναι κατά πάσα πιθανότητα στην αγορά μέσα στο 2020.

Ακόμη, η Benelli θέλοντας να επεκτείνει τη γκάμα των κλασσικών μοτοσυκλετών της, ασχολείται με τη δημιουργία μιας μεγαλύτερης σε κυβισμό έκδοσης του Imperiale 400, το Imperiale 530, η οποία είναι η μοναδική κλασσική μοτοσυκλέτα της μέχρι τώρα. Με βάση την ονομασία του μοντέλου, γίνεται αντιληπτό πως θα έχει κινητήρα χωρητικότητας 530cc, ενώ το γεγονός ότι πρόκειται για το Imperiale επιβεβαιώνεται πολύ εύκολα. Αρκεί να πατήσει κάποιος στο Google Translate τη μετάφραση του Imperiale από τα Ιταλικά στα Κινέζικα για να το εξακριβώσει…

Στο τελευταίο τετράμηνο της χρονιάς παρατηρούμε πως ο κινέζικος κολοσσός θα παρουσιάσει το TRK800. Ήταν αναμενόμενο, καθώς η δημιουργία πολλών και διαφορετικών μοντέλων με κοινά στοιχεία, όπως το πλαίσιο και τον κινητήρα, αποτελεί πάγια τακτική της Benelli QJ, οπότε δεν μας εκπλήσσει ιδιαίτερα η παρουσίασή του. Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, αναμένεται να δούμε το TRK800 αρχικά ως πρωτότυπο στην EICMA του 2020.