Yamaha MT-09 SP 2024 – Keyless και πιο σπορ προσανατολισμός [VIDEO]

Σπορ έκδοση του MT-09, αναβαθμίσεις σε φρένα και αναρτήσεις
Yamaha MT-09 SP 2024 – Keyless σύστημα ανάφλεξης και πιο σπορ προσανατολισμός
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/11/2023

Μετά την παρουσίαση του ανανεωμένου MT-09 για το 2024, η Yamaha προχώρησε με την έκδοση SP, η οποία για τη νέα χρονιά ακολουθεί έναν πιο σπορ προσανατολισμό καλύπτοντας έτσι κι ένα ξεχωριστό φάσμα αναβατών με διαφορετικές προτεραιότητες.

Όταν η Yamaha παρουσίασε την πρώτη γενιά του MT-09 SP το 2017, οι διαφορές ήταν αρκετά διακριτές μεταξύ του MT-09 και της premium έκδοσης SP. Στην δεύτερη γενιά όμως, οι αλλαγές στην βασική έκδοση την έφεραν πιο κοντά στην SP, θολώνοντας κάπως τα όρια μεταξύ των δύο, όσον αφορά το πεδίο χρήσης τους. Τώρα με την τρίτη γενιά το εργοστάσιο της Iwata φαίνεται να δίνει έναν ξεκάθαρο σπορ προσανατολισμό στην έκδοση SP, ο οποίος περιλαμβάνει και την πίστα, με την μορφή των track-day, με μεγαλύτερες αξιώσεις από πριν.

Έτσι, το MT-09 SP λαμβάνει όλες τις εργονομικές αλλαγές που είδαμε και στην βασική έκδοση, με τον διαφορετικό προβολέα, την μετατόπιση των μαρσπιέ αλλά και την σέλα που πλέον είναι δύο επιπέδων. Όπως είναι φυσικό τα φώτα είναι full LED, ενώ η έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών είναι αυτή που είδαμε και στο MT-09 του 2024.

Η πιο σημαντική διαφορά εντοπίζεται στα φρένα, όπου μπροστά βρίσκουμε τις monobloc ακτινικές δαγκάνες Stylema της Brembo, οι οποίες συνδυάζονται με την νέα ακτινική δαγκάνα της ίδιας εταιρείας. Τα ελαστικά παραμένουν και εδώ τα ολοκαίνουργια Bridgestone S23 που μόλις παρουσιάστηκαν, για βελτιωμένο κράτημα σε κάθε συνθήκη. Επιτέλους λοιπόν και μία Yamaha με ποιοτικά OEM ελαστικά.

Οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 41 χιλιοστών της KYB μπροστά με επίστρωση DLC για μεγαλύτερη αντοχή και το μονό αμορτισέρ Ohlins παραμένουν από την προηγούμενη γενιά. Έχουν όμως αναθεωρημένες αποσβέσεις για βελτιωμένη άνεση του αναβάτη, την οποία συνεπικουρεί και η δυνατότητα απομακρυσμένης ρύθμισης της προφόρτισης του πίσω ελατηρίου. Ταυτόχρονα, έχει αυξηθεί η διαδρομή τους για αυξημένο κράτημα στην σπορ οδήγηση και στην πίστα.

Yamaha MT-09 SP 2024 – Keyless σύστημα ανάφλεξης και πιο σπορ προσανατολισμός
ρυθμιζόμενες αναρτήσεις με ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 41 χιλιοστών της KYB

Στους τρεις χάρτες απόκρισης του Ride-by-Wire ψεκασμού (SPORT, STREET και RAIN) έρχονται τώρα να προστεθούν δύο επιπλέον CUSTOM χάρτες αλλά και η λειτουργία TRACK, μέσω της οποίας ο αναβάτης μπορεί να δημιουργήσει τέσσερα διαφορετικά προφίλ, ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Η λειτουργία TRACK σου επιτρέπει την ρύθμιση μεταξύ δύο επιπέδων της διαχείρισης του φρένου κινητήρα (EBM) αλλά και του Brack Control (BC). Επιπλέον, ο αναβάτης μπορεί να απενεργοποιήσει πλήρως το ABS στον πίσω τροχό, για βελτιωμένη οδηγική εμπειρία στην πίστα! Η λειτουργία TRACK συνοδεύεται και από διαφορετική απεικόνιση των ενδείξεων στην έγχρωμη TFT οθόνη, σχεδιασμένη αποκλειστικά για αυτή.

ρυθμιζόμενες αναρτήσεις με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 41 χιλιοστών της KYB
πολλές ρυθμίσεις και συνδεσιμότητα

Η περιήγηση στο μενού γίνεται μέσω των νέων διακοπτών, που είδαμε και στο MT-09. Οι ρυθμίσεις των ηλεκτρονικών μπορούν, μέσω του Yamaha Ride Control (YRC), να γίνουν και από την εφαρμογή της Yamaha στο smartphone του αναβάτη, όπου στην συνέχεια περνάνε στην μοτοσυκλέτα.

Νέο χαρακτηριστικό για την οικογένεια MT είναι η keyless ανάφλεξη, με το MT-09 SP του 2024 να είναι το πρώτο μοντέλο που φέρει αυτή την τεχνολογία. Έτσι, το κλειδί μένει πλέον στην τσέπη του μπουφάν σου, ενώ δεν χρειάζεται να το ψάξεις ούτε για να ανοίξεις την αεροπορικού τύπου τάπα του ρεζερβουάρ, καθώς μπορείς να την ξεκλειδώσεις και να την κλειδώσεις μέσω του νέου κεντρικού διακόπτη, που εκτός από την ανάφλεξη φιλοξενεί και αυτή την λειτουργία.

Yamaha MT-09 SP 2024 – Keyless σύστημα ανάφλεξης και πιο σπορ προσανατολισμός
φαίνεται πως το MT-09 θα είναι ένα ενδιαφέρον εμφανησιακά μοντέλο...

Το MT-09 SP του 2024 έρχεται σε έναν και μόνο χρωματικό συνδυασμό, εμπνευσμένο από το YZF-R1M, ενώ θα είναι διαθέσιμο και σε περιορισμένη έκδοση 35kW για την Α2 κατηγορία διπλωμάτων. Το Icon Performance συνδυάζει το ασημί με το μαύρο και το Yamaha Racing Blue στο ρεζερβουάρ και τις εισαγωγές αέρα. Το πακέτο ολοκληρώνει το ψαλίδι από βουρτσισμένο αλουμίνιο, αποκλειστικά για την έκδοση SP.

 

Ετικέτες

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX και αναβάτης εξέλιξης της Ducati μας συστήνει την MX μοτοσυκλέτα του Borgo Panigale
motomagDucati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/2/2024

Με αφορμή τη σύναψη συνεργασίας με την Ducati, η Monster Energy ανέβασε ένα βίντεο στο YouTube, στο οποίο ο Antonio Cairoli, 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής MX και αναβάτης εξέλιξης της Ducati μας συστήνει τη μοναδική Desmo450 MX, και παραδέχεται ότι θα ήθελε το Borgo Panigale να έχει ασχοληθεί νωρίτερα με τον συγκεκριμένο χώρο.

Το εντυπωσιακό βίντεο ξεκινάει δείχνοντάς μας στιγμιότυπα από κοντινές λήψεις στο Desmo450 MX, το οποίο αποτελεί αυτή την στιγμή το μοναδικό MX μοντέλο με δεσμοδρομικό σύστημα κίνησης βαλβίδων. Μαζί, βλέπουμε και τον “DUCATONY” να ετοιμάζεται στα κεντρικά γραφεία της Ducati στην Bologna. Μετά την στατική παρουσίαση έχει έρθει η ώρα να δούμε τη μοτοσυκλέτα και εν δράσει με τα αγωνιστικά της χρώματα.

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]

Στην συνέχεια, μεταφερόμαστε 50 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά, στην MX πίστα Park – Monte Coralli, στη Faenza, όπου ένα θεαματικό πανοραμικό πλάνο μας δείχνει τη διαρρύθμισή της. Αυτή είναι το πεδίο, όπου βλέπουμε τον ικανότατο και ταλαντούχο Cairoli να μας δείχνει πώς οδηγείται μία αγωνιστική MX μοτοσυκλέτα.

Όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος ο Cairoli, στόχος του ως αναβάτης εξέλιξης είναι να αξιοποιήσει τα πολλά χρόνια εμπειρίας του, προκειμένου να κάνει το Desmo450 MX την καλύτερη δυνατή μοτοσυκλέτα, τοποθετώντας την στην κορυφή του ανταγωνισμού. Ο συναισθηματικός δεσμός της κοινής πατρίδας δεν κρύβεται…

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]

Συνεχίζοντας, δηλώνει ανέκαθεν θαυμαστής της Ducati, η οποία είναι μία ιταλική εταιρεία που χαρακτηρίζεται από το πάθος και το μεσογειακό ταπεραμέντο. Κάτι που αποδεικνύουν και τα κύπελλα, μερικά από τα οποία παρουσιάζονται στην κάμερα. Όπως χαρακτηριστικά λέει, έχουν ακόμα δρόμο, ενώ πολλά πράγματα ακόμα πρόκειται να αλλάξουν μέχρι την ημέρα που η μοτοσυκλέτα θα βρεθεί στις βιτρίνες των καταστημάτων. Τέλος, παραδέχεται ότι θα ήθελε η Ducati να έχει κάνει νωρίτερα το βήμα, όταν ακόμα ήταν εν ενεργεία επαγγελματίας αναβάτης και κατακτούσε τα Πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο.

Το βίντεο περιλαμβάνει και μερικά αποσπάσματα με το τι έγινε “πίσω από τις κάμερες”, με τον Cairoli να δηλώνει ότι παρά το ότι άφησε την ενεργό δράση, εξακολουθεί να απολαμβάνει τη γρήγορη οδήγηση. Το επιβεβαιώνουν και τα εντυπωσιακά πλάνα άλλωστε…

Δείτε το βίντεο διάρκειας 3 λεπτών και 32 δευτερολέπτων:

Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]Ducati Desmo450 MX – “Μακάρι να υπήρχε τα χρόνια που αγωνιζόμουν” μας λέει ο Cairoli – [VIDEO]