Yamaha MT-09 SP 2024 – Keyless και πιο σπορ προσανατολισμός [VIDEO]

Σπορ έκδοση του MT-09, αναβαθμίσεις σε φρένα και αναρτήσεις
Yamaha MT-09 SP 2024 – Keyless σύστημα ανάφλεξης και πιο σπορ προσανατολισμός
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/11/2023

Μετά την παρουσίαση του ανανεωμένου MT-09 για το 2024, η Yamaha προχώρησε με την έκδοση SP, η οποία για τη νέα χρονιά ακολουθεί έναν πιο σπορ προσανατολισμό καλύπτοντας έτσι κι ένα ξεχωριστό φάσμα αναβατών με διαφορετικές προτεραιότητες.

Όταν η Yamaha παρουσίασε την πρώτη γενιά του MT-09 SP το 2017, οι διαφορές ήταν αρκετά διακριτές μεταξύ του MT-09 και της premium έκδοσης SP. Στην δεύτερη γενιά όμως, οι αλλαγές στην βασική έκδοση την έφεραν πιο κοντά στην SP, θολώνοντας κάπως τα όρια μεταξύ των δύο, όσον αφορά το πεδίο χρήσης τους. Τώρα με την τρίτη γενιά το εργοστάσιο της Iwata φαίνεται να δίνει έναν ξεκάθαρο σπορ προσανατολισμό στην έκδοση SP, ο οποίος περιλαμβάνει και την πίστα, με την μορφή των track-day, με μεγαλύτερες αξιώσεις από πριν.

Έτσι, το MT-09 SP λαμβάνει όλες τις εργονομικές αλλαγές που είδαμε και στην βασική έκδοση, με τον διαφορετικό προβολέα, την μετατόπιση των μαρσπιέ αλλά και την σέλα που πλέον είναι δύο επιπέδων. Όπως είναι φυσικό τα φώτα είναι full LED, ενώ η έγχρωμη TFT οθόνη 5 ιντσών είναι αυτή που είδαμε και στο MT-09 του 2024.

Η πιο σημαντική διαφορά εντοπίζεται στα φρένα, όπου μπροστά βρίσκουμε τις monobloc ακτινικές δαγκάνες Stylema της Brembo, οι οποίες συνδυάζονται με την νέα ακτινική δαγκάνα της ίδιας εταιρείας. Τα ελαστικά παραμένουν και εδώ τα ολοκαίνουργια Bridgestone S23 που μόλις παρουσιάστηκαν, για βελτιωμένο κράτημα σε κάθε συνθήκη. Επιτέλους λοιπόν και μία Yamaha με ποιοτικά OEM ελαστικά.

Οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 41 χιλιοστών της KYB μπροστά με επίστρωση DLC για μεγαλύτερη αντοχή και το μονό αμορτισέρ Ohlins παραμένουν από την προηγούμενη γενιά. Έχουν όμως αναθεωρημένες αποσβέσεις για βελτιωμένη άνεση του αναβάτη, την οποία συνεπικουρεί και η δυνατότητα απομακρυσμένης ρύθμισης της προφόρτισης του πίσω ελατηρίου. Ταυτόχρονα, έχει αυξηθεί η διαδρομή τους για αυξημένο κράτημα στην σπορ οδήγηση και στην πίστα.

Yamaha MT-09 SP 2024 – Keyless σύστημα ανάφλεξης και πιο σπορ προσανατολισμός
ρυθμιζόμενες αναρτήσεις με ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 41 χιλιοστών της KYB

Στους τρεις χάρτες απόκρισης του Ride-by-Wire ψεκασμού (SPORT, STREET και RAIN) έρχονται τώρα να προστεθούν δύο επιπλέον CUSTOM χάρτες αλλά και η λειτουργία TRACK, μέσω της οποίας ο αναβάτης μπορεί να δημιουργήσει τέσσερα διαφορετικά προφίλ, ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Η λειτουργία TRACK σου επιτρέπει την ρύθμιση μεταξύ δύο επιπέδων της διαχείρισης του φρένου κινητήρα (EBM) αλλά και του Brack Control (BC). Επιπλέον, ο αναβάτης μπορεί να απενεργοποιήσει πλήρως το ABS στον πίσω τροχό, για βελτιωμένη οδηγική εμπειρία στην πίστα! Η λειτουργία TRACK συνοδεύεται και από διαφορετική απεικόνιση των ενδείξεων στην έγχρωμη TFT οθόνη, σχεδιασμένη αποκλειστικά για αυτή.

ρυθμιζόμενες αναρτήσεις με το ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι 41 χιλιοστών της KYB
πολλές ρυθμίσεις και συνδεσιμότητα

Η περιήγηση στο μενού γίνεται μέσω των νέων διακοπτών, που είδαμε και στο MT-09. Οι ρυθμίσεις των ηλεκτρονικών μπορούν, μέσω του Yamaha Ride Control (YRC), να γίνουν και από την εφαρμογή της Yamaha στο smartphone του αναβάτη, όπου στην συνέχεια περνάνε στην μοτοσυκλέτα.

Νέο χαρακτηριστικό για την οικογένεια MT είναι η keyless ανάφλεξη, με το MT-09 SP του 2024 να είναι το πρώτο μοντέλο που φέρει αυτή την τεχνολογία. Έτσι, το κλειδί μένει πλέον στην τσέπη του μπουφάν σου, ενώ δεν χρειάζεται να το ψάξεις ούτε για να ανοίξεις την αεροπορικού τύπου τάπα του ρεζερβουάρ, καθώς μπορείς να την ξεκλειδώσεις και να την κλειδώσεις μέσω του νέου κεντρικού διακόπτη, που εκτός από την ανάφλεξη φιλοξενεί και αυτή την λειτουργία.

Yamaha MT-09 SP 2024 – Keyless σύστημα ανάφλεξης και πιο σπορ προσανατολισμός
φαίνεται πως το MT-09 θα είναι ένα ενδιαφέρον εμφανησιακά μοντέλο...

Το MT-09 SP του 2024 έρχεται σε έναν και μόνο χρωματικό συνδυασμό, εμπνευσμένο από το YZF-R1M, ενώ θα είναι διαθέσιμο και σε περιορισμένη έκδοση 35kW για την Α2 κατηγορία διπλωμάτων. Το Icon Performance συνδυάζει το ασημί με το μαύρο και το Yamaha Racing Blue στο ρεζερβουάρ και τις εισαγωγές αέρα. Το πακέτο ολοκληρώνει το ψαλίδι από βουρτσισμένο αλουμίνιο, αποκλειστικά για την έκδοση SP.

 

Ετικέτες

BMW R 1300 RT 2025 - Χωρίς μανέτα συμπλέκτη και με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα τμήματα φαίρνγκ

Με τον κινητήρα των 1.300 κ.εκ. που είδαμε στα νέα GS, απόδοσης 145 ίππων
BMW R 1300 RT
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

Το R 1300 RT του 2025 είναι το τρίτο μοντέλο των Βαυαρών που φέρει τον νέο κινητήρα που είδαμε στα GS & GS Adventure, με 1.300 κ.εκ., 145 hp / 7.750 rpm και 15,2 kgm / 6.500 rpm.

Πέρα από τον νέο κινητήρα, το Touring μοντέλο της BMW έρχεται με νέο και πιο αιχμηρό design από το προηγούμενο μοντέλο (R 1250 RT), ενώ γίνεται το δεύτερο μοντέλο παραγωγής μετά το Moto Guzzi V100 Mandello που φέρει τμήματα του φαίρινγκ που ρυθμίζονται ηλεκτρικά. Η συγκεκριμένη πατέντα είχε κατατεθεί εδώ και πολύ καιρό από την BMW, ενώ τότε στο διάγραμμα φαινόταν να τη φέρει το R 1300 GS.

Στις “κατασκοπευτικές” φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, φαίνονται τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα φτεράκια στο μπροστινό μέρος του φαίρινγκ, ενώ φαίνεται και ο μηχανισμός που τα κινεί.

BMW R 1300 RT

Τα συγκεκριμένα τμήματα του φαίρινγκ βοηθούν στην προστασία από τον αέρα ανάλογα την ταχύτητα, και δεν κάνουν τη δουλειά που κάνουν τα ακίνητα “φτεράκια” στις σπορ μοτοσυκλέτες.

BMW R 1300 RT

Μπροστά η μοτοσυκλέτα φέρει ραντάρ για το σύστημα Adaptive Cruise Control, όπως έφερε και το προηγούμενο μοντέλο. Νέος είναι ο προβολέας, μικρότερος από πριν, στο design που επιτάσσει η εποχή, με έναν μικρό σε διαστάσεις LED λαμπτήρα στο κέντρο, cornering lights και δυο μικρά DRL LED οριζόντια φώτα εκατέρωθεν του κεντρικού σώματος. Τα μπροστινά φλας είναι ενσωματωμένα στους καθρέπτες.

BMW R 1300 RT

Πριν λίγους μήνες η BMW είχε παρουσιάσει το νέο σύστημα αυτόματης μετάδοσης ASA, το οποίο είδαμε κατόπιν για πρώτη φορά να εφαρμόζεται στο R 1300 GS Adventure, με την BMW να αναφέρει πως οι πελάτες του R 1300 GS μπορούν και αυτοί να επιλέγουν τη μοτοσυκλέτα με το συγκεκριμένο σύστημα που καταργεί τη μανέτα του συμπλέκτη.

Τώρα, το ASA βρίσκεται εφαρμογή και σε τρίτο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας, ενώ πιστεύουμε πως το R 1300 RT θα διατίθεται και σε έκδοση με manual κιβώτιο. Θυμίζουμε πως με το ASA ο αναβάτης ανεβάζει και κατεβάζει ταχύτητες με τον λεβιέ στο πόδι, ή αφήνει τη μοτοσυκλέτα να ανεβοκατεβάζει μόνη της σχέσεις.

BMW R 1300 RT

Ενισχυμένο είναι το πλαίσιο, για να μπορεί να αντέξει ακόμα μεγαλύτερα φορτία αποσκευών, όπως έγινε και στα υπόλοιπα 1300άρια μοντέλα. Ακόμα δεν γνωρίζουμε αν το πλαίσιο θα ακολουθήσει την υβριδική σχεδίαση των GS, με ατσάλινο τμήμα μπροστά και αλουμινένιο πίσω.

Το Telelever μπροστά διαθέτει νέο design, όπως και στο R 1300 GS για βελτιωμένη ακρίβεια στο τιμόνι.

BMW R 1300 RT

Όσον αφορά στον εξοπλισμό του τουριστικού θηρίου της BMW, αυτός θα περιλαμβάνει ραντάρ εμπρός-πίσω, θερμαινόμενα γκριπ και σέλες, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα, ηχοσύστημα και μια μεγάλη ψηφιακή και έγχρωμη TFT οθόνη με πλήρη συνδεσιμότητα. Φυσικά αναμένουμε η μοτοσυκλέτα να έχει και μια υπερπλήρη σουίτα ηλεκτρονικών βοηθημάτων με cornering χαρακτηριστικά.

Ετικέτες