Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

EICMA 2021 Voge SR 4 2022: Το πρώτο scooter στον κόσμο με καταγραφικό dash-cam!

Με τη δύναμη της μητρικής Loncin

Η Voge κάνει την πρώτη της εμφάνιση στην “καυτή” εμπορικά κατηγορία των μεσαίου κυβισμού scooter με το νέο SR 4. Πρόκειται για ένα μεσαίου κυβισμού scooter με μονοκύλινδρο κινητήρα 350 κυβικών, 28,5 ίππων τον οποίο κατασκευάζει η μητρική Loncin, δηλαδή η ίδια εταιρεία που κατασκευάζει στην Κίνα και τα C400X/C400GT για λογαριασμό της BMW.

Η συνεργασία της BMW με την Loncin έρχεται στο μυαλό και όταν κοιτάς το νέο SR 4 της Voge, καθώς αισθητικά μοιάζει αρκετά με το C400X ττηςγερμανικής εταιρείας, όμως η Voge λέει πως ο σχεδιασμός του έγινε αποκλειστικά στην Ιταλία. Όπως κι αν έχει, πέρα από τον κινητήρα και την εξωτερική εμφάνιση, το SR 4 έχει επίσης το δικάναλο ABS της Continental και στάνταρ έγχρωμη οθόνη TFT 7” με Bluetooth.

Κάπου εδώ όμως σταματούν οι συγκρίσεις με το C400X και γενικώς με τα υπόλοιπα scooter της κατηγορίας, καθώς για πρώτη φορά το SR 4 έχει built-in κάμερα καταγραφής εμπρός, με κάρτα Micro SD για αποθήκευση των δεδομένων.  

Στον πλούσιο κατάλογο του εξοπλισμού θα πρέπει να συμπεριλάβουμε τα πλαϊνά led που ενεργοποιούνται αυτόματα όταν στρίβεις (turn assisting lamp τα αποκαλεί η Voge), τον αισθητήρα πίεσης των ελαστικών, το σύστημα key-less με τηλεχειριστήριο και ηλεκτρομαγνητικές κλειδαριές για την τάπα της βενζίνης, τη σέλα και τα ντουλαπάκια στην ποδιά. Θύρα USB και πρίζα 12V μέσα στο δεξί ντουλαπάκι, αποθηκευτικό χώρο 41,5 λίτρων κάτω από τη σέλα (χωρά ένα full face και ένα jet κράνος), ισχυρούς προβολείς led (60.000 CD), χειρόφρενο, αμορτισέρ αερίου που κρατά ανοιχτή τη σέλα και αντικλεπτικό.

Οι αναρτήσεις του SR 4 είναι της ΚΥΒ, με τα δύο πίσω αμορτισέρ να ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση ελατηρίου σε πέντε θέσεις και τα ακτινικά φρένα εμπρός της J.Juan με δύο δίσκους 265mm εμπρός και έναν ίδιας διάστασης πίσω.