SYM Joyride 300 16’’ - Έφτασε στους dealer

Συνδυάζοντας τις αρετές των GT Scooter με την άνεση και την ασφάλεια των μεγάλων τροχών!
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

23/6/2022
Το νέο SYM Joyride 300 με τροχούς 16 ιντσών έφτασε στην Ελλάδα, συνδυάζοντας με μοναδικό τρόπο τα πλεονεκτήματα των μεγάλων τροχών (ασφάλεια και άνεση) με τις μεταφορικές δυνατότητες, τους χώρους και την προστασία από τα στοιχεία της φύσης που προσφέρει η GT κατηγορία. 
 
To Joyride είχε αφήσει εποχή και στην Ελλάδα, σε μικρότερους κυβισμούς όπως το δημοφιλέστατο Joyride 200, και με μικρότερους τροχούς 13 και 12 ιντσών.
 
Τώρα, το Joyride ανεβάζει τόσο τον κυβισμό του, όσο και τη διάμετρο των τροχών του δημιουργώντας μια μοναδική πρόταση στα 300άρια scooter της αγοράς.
 
Το Joyride αποτελεί μια σαφώς πιο οικονομική λύση από το έτερο 300άρι GT scooter της SYM, το Cruisym a 300 TCS, και θα δελεάσει τόσο το αγοραστικό κοινό που ενδιαφέρεται για το μέγιστο value for money στην κατηγορία, όσο και για εκείνους που θέλουν να έχουν ένα ξεχωριστό scooter με 16άρηδες τροχούς με μεγάλο επίπεδο προστασίας από αέρα και βροχή.
 
Το scooter της SYM έρχεται με σύγχρονο design και τη γνωστή κορυφαία ποιότητα κατασκευής της εταιρείας, διαθέτοντας LED φώτα αλλά και DRL LED φώτα που το κάνουν να διακρίνεται, και να ξεχωρίζει, από μακριά.
Σημειώστε πως τα φώτα ημέρας (DRL) αποτελούνται από 28 LED που σχηματίζουν δύο συστοιχίες, οι οποίες σχηματίζουν μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση. Αντίστοιχα πίσω, έχουμε 18 LED λαμπτήρες που σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό σχήμα.
Από τα δυνατά χαρτιά του Joyride 300 16’’ είναι ο μεγάλος αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα του, με χωρητικότητα που ξεπερνά τα 35 λίτρα. Ο χώρος είναι ελαφρώς μικρότερος από ότι των παραδοσιακών GT Scooter με μικρούς τροχούς (πχ. Cruisym a 300 TCS στα 47 λίτρα), όμως οι δυνατότητες φόρτωσης του Joyride δεν σταματούν εκεί, καθώς διαθέτει στο στάνταρ εξοπλισμό του σχάρα για την τοποθέτηση βαλίτσας, ενώ κάτω από το τιμόνι υπάρχει ξεχωριστή θήκη για το κινητό του αναβάτη με θύρα USB, που ανεβάζει ακόμη υψηλότερα τα επίπεδα πρακτικότητας του Joyride.
 
Πέρα όμως από την πρακτικότητα, σε πολύ υψηλότερο επίπεδο από τα παραδοσιακά GT Scooter βρίσκεται η άνεση, η ποιότητα κύλισης και η ασφάλεια που προσφέρει το Joyride 300 με τους μεγάλους αλουμινένιους τροχούς των 16 ιντσών -αντί για τους παραδοσιακούς 14 ιντσών μπροστά και 13 πίσω. 
 
Το πακέτο των αναρτήσεων αποτελείται από ένα τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και δύο ρυθμιζόμενα ως προς την προφόρτιση αμορτισέρ πίσω, με διαδρομές 115mm και 100mm αντίστοιχα, που μπορούν να αντιμετωπίσουν κάθε εμπόδιο ή κακής ποιότητας οδόστρωμα, χάρη στην προοδευτική τους λειτουργία και τη σταθερότητα στην απόδοση, με σύμμαχους τους μεγάλους τροχούς που απορροφούν με τη σειρά τους μέρος των κακοτεχνιών του δρόμου.
Στα όργανα βρίσκουμε μια LCD οθόνη, με μαύρο φόντο και ευανάγνωστες λευκές/πράσινες ενδείξεις, η οποία προβάλει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που χρειάζεται ο αναβάτης του, ελαχιστοποιώντας τις αντανακλάσεις ακόμη και στο έντονο φως του ήλιου.
 
Στον στάνταρ τεχνολογικό εξοπλισμό συμπεριλαμβάνεται και το σύστημα keyless 2.0 δεύτερης γενιάς, με ιδιαίτερα εύχρηστη και απλοποιημένη διαδικασία εκκίνησης, το οποίο διαθέτει και λειτουργία έκτακτης ανάγκης για την εκκίνηση του κινητήρα, ακόμη και όταν η μπαταρία του πομπού βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.
 
Η μεγάλη και άνετη μονοκόμματη σέλα δύο επιπέδων φτάνει τα 850mm μήκος και τα 440mm πλάτος, προσφέροντας άπλετο χώρο σε αναβάτη και συνεπιβάτη, με το εργονομικά σχεδιασμένο σχήμα της να τους διατηρεί άνετους και ξεκούραστους, ακόμη και μετά από πολύωρη παραμονή πάνω της.
Για την προστασία από τον αέρα φροντίζει μια μεγάλη και ρυθμιζόμενη σε δύο θέσεις ζελατίνα, που καλύπτει ένα μεγάλο εύρος σωματότυπων, με σχεδίαση που αποτρέπει τη δημιουργία φαινομένων υποπίεσης.
 
Στην πέδηση το Joyride διαθέτει δισκόφρενο 260mm και τετραέμβολη δαγκάνα μπροστά, κι έναν ακόμα δίσκο 240mm και δαγκάνα δύο εμβόλων πίσω. Το πακέτο συμπληρώνεται από δικάναλο ABS της CONTINENTAL.
 
Όσον αφορά στις επιδόσεις, ο μονοκύλινδρος υγρόψυκτος κινητήρας του Joyride 300 αποδίδει 26 ps (25,63 hp) στις 8.000 στροφές και 2.65 Kgm ροπής στις 6.000 αντίστοιχα, με το επίσημο νούμερο της κατανάλωσης να κάνει λόγο για 3,6 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα, προσφέροντας έτσι αυτονομία που ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα μικτής χρήσης.
 
Η τιμή του νέου Joyride 300 16’’ είναι στα €4.695 και είναι διαθέσιμο στο επίσημο δίκτυο συνεργατών της Γκοργκόλης Α.Ε.
 
Τεχνικά Χαρακτηριστικά 
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ1Κ, Υ/Ψ, 4Τ
ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ278.3 Κ.ΕΚ.
ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΗλεκτρονικός ψεκασμός CONTINENTAL
ΕΚΚΙΝΗΣΗΜίζα
ΙΣΧΥΣ26 ps /8000rpm
ΡΟΠΗ26 Nm /6000rpm
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (WMTC3)3.6 L / 100 km
ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ11.5 L
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ (ΜxΠxΥ)2215 x 765 x 1400mm
ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ1500mm
ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ765mm
ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ ΥΓΡΩΝ)186kg
ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣΔίσκος 260mm με 4πίστονη δαγκάνα
ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩΔίσκος 240mm με 2πίστονη δαγκάνα
ABSΔικάναλο CONTINENTAL
ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗΤηλεσκοπικό πιρούνι
ΔΙΑΔΡΟΜΗ115mm
ΟΠ. ΑΝΑΡΤΗΣΗΔυο αμορτισέρ, ΠΕ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ100mm
ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.110/70-16 52S
ΟΠΙΣΘΙΟ ΕΛΑΣΤ.140/70-14 68S

 

ΚΤΜ - Νέα KTM XC και XC-F για το 2025 με σημαντικές αναβαθμίσεις

Αναβαθμίσεις σε πλαίσιο, αναρτήσεις, εργονομία και πλέον με την Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad
motomag ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Για το 2025 η σειρά των Cross-Country μοντέλων KTM XC και XC-F, που απευθύνεται στους Αμερικανούς αναβάτες, δέχεται τις αναβαθμίσεις που υιοθετήθηκαν απευθείας από την KTM Factory Racing, παρέχοντας στους αναβάτες μια ακόμη πιο Ready 2 Race εμπειρία.

Όσον αφορά το πλαίσιο αυτό έχει λάβει την πιο σημαντική αναβάθμιση, με ορατές εγκοπές και αλλαγές στο πάχος του τοιχώματος του σωλήνα γύρω από το μπροστινό μέρος, τις βάσεις κινητήρα και τις περιοχές στήριξης του πίσω αμορτισέρ.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Αυτές οι αλλαγές έγιναν για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά ελαστικότητας του πλαισίου και να μειώσουν το βάρος κατά περίπου 300 γραμμάρια, διατηρώντας παράλληλα τη συνολική σταθερότητα και βελτιώνοντας τη συμπεριφορά των μοτοσυκλετών της σειράς στις στροφές. Ένα αναβαθμισμένο ψαλίδι με επεξεργασμένη γλίστρα αλυσίδας και νέο πεντάλ πίσω φρένου με βελτιωμένη ανθεκτικότητα ολοκληρώνει τις αναβαθμίσεις που έγιναν στο πλαίσιο.

Το πιρούνι WP XACT Closed Cartridge παρέχει βελτιωμένη αίσθηση ενώ τα βελτιωμένα χαρακτηριστικά απόσβεσης έρχονται χάρη σε μια νέα φιλοσοφία εμβόλου μεσαίας βαλβίδας που βελτιστοποιεί τη ροή λαδιού εντός του φυσιγγίου.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Στο πίσω μέρος, το πίσω αμορτισέρ WP XACT επωφελείται από μια αναβαθμισμένη σύνδεση με ανανεωμένες τσιμούχες και μπουλόνια σύνδεσης μικρότερης διαμέτρου. Η ρύθμιση αυτή έχει έρθει απευθείας από την KTM Factory Racing Team. Με αυτές τις αναβαθμίσεις μειώνεται το βάρος ενώ βελτιώνεται και η ακαμψία.

Εργονομικά, η σειρά KTM XC και XC-F διαθέτει νέα καλύμματα, ρεζερβουάρ με διπλά πλαστικά παρέχοντας μια φρέσκια και πιο επιθετική εικόνα ενώ έχει βελτιωθεί λόγω της συγκεκριμένης εργονομίας και η ψύξη. Αλλαγές έχουμε και στα γραφικά τα οποία τονίζουν το πορτοκαλί και μαύρο χρώμα της σειράς.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Τα μοντέλα KTM XC και XC-F του 2025 διαθέτουν επίσης νέα σχεδίαση στην εισαγωγή αέρα όπως επίσης νέο είναι το snorkel στο φίλτρο αέρα.

Η Μονάδα Συνδεσιμότητας Offroad -δίνεται ως έξτρα στα KTM PowerParts- για τη σειρά XC και XC-F θα υπάρχει στον βασικό εξοπλισμό. Το CUO προσφέρει διάφορες λειτουργίες και επιλογές προσαρμογής μέσω της εφαρμογής KTMconnect. Αυτό λειτουργεί σε δύο μέρη: το CUO είναι τοποθετημένο στο επάνω δεξί πιρούνι μεταξύ της πάνω και της κάτω τιμονόπλακας, και ο αισθητήρας GPS στο μπροστινό φτερό το οποίο πρέπει να αγοραστεί από τα KTM PowerParts.

ΚΤΜ – Αναβάθμιση για την σειρά KTM XC και XC-F για το 2025

Η σειρά KTM XC και XC-F του 2025 θα φτάσει στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους της KTM τον Μάιο.

Ετικέτες