Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Yamaha Tracer 900 2021: Πρώτες φωτογραφίες

Tracer 9 - 2021!

Το ιταλικό site Gazzeta.it δημοσιεύσει φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης που ξεκάθαρα όμως δείχνουν ένα νέο Yamaha Tracer 900 το οποίο ξέρουμε πως έρχεται, αλλά και την απόδοση που θα έχει, παρόλο που οι Ιταλοί φαίνεται να αναρωτιούνται στο συνοδευτικό κείμενο. Μόλις πρόσφατα η Yamaha επιβεβαίωσε πως έρχεται το νέο MT-09 με τον τρικύλινδρο σε Euro5 προδιαγραφές, και λέγαμε πως περιμένουμε πλέον 120 ίππους, στην νέα αυτή έκδοση.

Αναμενόμενο ήταν, επαναλαμβάνουμε και τώρα, πως ο νέος κινητήρας αυτός θα έμπαινε και σε όλη την σειρά μοτοσυκλετών που τον χρησιμοποιεί και μένουν τα XSR και Nikken να ακολουθήσουν.

Στις φωτογραφίες βλέπουμε πως το νέο Tracer που θα φέρει τον αριθμό «9» αποκτά και νέα διαφορετική εμφάνιση, που σέβεται τις σχεδιαστικές γραμμές του παρελθόντος αλλά ταυτόχρονα ξεφεύγει ξεκάθαρα από το προηγούμενο μοντέλο και φέρνει στοιχεία του Tracer 700. Και το Tracer 700 έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με την σχεδίασή του, καθώς με την σειρά του έχει στοιχεία από R1 και R6…

Είναι σαφές πλέον πως οι street μοτοσυκλέτες της Yamaha αποκτούν μία ενιαία αισθητική, είτε έχουν σκυφτή, είτε όρθια θέση οδήγησης.

Μία πρώτη εντύπωση από τον ήχο του κινητήρα μπορούμε να πάρουμε εδώ

Η μοτοσυκλέτα που βλέπουμε φέρει κινηματογραφικό εξοπλισμό και δεν αποκλείεται να είναι η έκδοση GT ενώ οι διαφορές με το προηγούμενο μοντέλο κάθε άλλο παρά μονάχα εμφανησιακές μπορείς να τις χαρακτηρίσεις!

Φαίνεται πως ξεκινάμε από το ψαλίδι που είναι ολότελα νέο και πηγαίνουμε στο υποπλαίσιο που επίσης είναι τελείως διαφορετικό. Παραμένουν οι ξεχωριστές σέλες αναβάτη και συνεπιβάτη αλλά με τελείως διαφορετική γεωμετρία και με την αίσθηση πως πλέον ο συνεπιβάτης κάθεται ακόμη πιο μπροστά από τον πίσω άξονα, που είναι και το σωστό για καλή συμπεριφορά στην οδήγηση. Οι τροχοί είναι νέοι, το σχέδιο της ζάντας είναι διαφορετικό και χωρίς να φαίνεται κάτι τέτοιο από τις συγκεκριμένες φωτογραφίες, πρέπει να θεωρήσουμε πως όλα αυτά έχουν φέρει και αλλαγή στο πλαίσιο και την γεωμετρία του εμπρός τροχού.

Το πόσα από αυτά τα επιπλέον άλογα θα καταλήξουν στο Tracer με την καινούρια χαρτογράφηση, είναι ένα ζήτημα που αναμένεται επίσης να δούμε. Σε κάθε περίπτωση αλλάζει αρκετά και μάλλον προετοιμάζει το έδαφος, τόσο με την εμφάνιση, όσο και με την ονοματολογία που επιλέγει η Yamaha για τα μεγαλύτερα μοντέλα…

Από το 2019 άλλωστε, το ΜΟΤΟ έχει πει πως έρχεται ένα ολότελα καινούριο Super Tenere, που ευτυχώς δεν θα έχει καμία σχέση με το προηγούμενο και αναμένεται να είναι μία μοτοσυκλέτα που θα πάει κατευθείαν να κλέψει μεγάλο μερίδιο αγοράς από τους υπόλοιπους…

Yamaha CEO αποκαλύπτει στο MOTO: «Έρχεται επίθεση στις Adventure»! - Η Yamaha θα σας ξαφνιάσει: Ο φιλέλληνας κ. Eric, μίλησε για όλα!

 

Tags: