Yamaha YZF-R9: Με φτερά και σε δύο εκδόσεις

Νέες πληροφορίες από την Ιαπωνία
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

2/1/2024

Όλοι περίμεναν από την Yamaha να δείξει στην έκθεση της EICMA μια νέα τρικύλινδρη supersport βασισμένη στα μηχανικά μέρη της οικογένειας των MT-09, όμως η ιαπωνική εταιρεία φαίνεται πως αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στην παρουσίαση της νέας και τέταρτης κατά σειρά γενιάς των γυμνών MT-09. Λογική απόφαση αν λάβουμε υπόψη μας πως θα χρησιμοποιήσει πολλά από τα μηχανικά μέρη του MT-09, οπότε δεν είχε νόημα να βασιστεί στο προηγούμενο μοντέλο και μετά να πρέπει πάλι να το αλλάξει. Μαζί με το γυμνό MT-09 η Yamaha μας έδειξε και την πανέμορφη retro-supersport XSR 900 GP, η οποία χρησιμοποιεί φυσικά όλα τα μηχανικά μέρη του νέου MT-09 με εξαίρεση τα κλιπ-ον στην διαφορετική πάνω πλάκα του upside/down πιρουνιού και το υποπλαίσιο.

Για πολλούς αυτή η έκδοση του XSR 900 GP ήταν και η τρικύλινδρη supersport που μας είχε τάξει η Yamaha, όμως οι νέες πληροφορίες που έρχονται μέσα από το ιαπωνικό εργοστάσιο μας υπόσχονται πως η YZF-R9, δεν θα είναι απλώς μια supersport έκδοση των MT-09, αλλά θα έχει και σημαντικές αλλαγές με προτεραιότητα την οδήγηση στην πίστα. Η αλήθεια είναι πως το ίδιο είχε κάνει και στην περίπτωση του R7, όπου είναι το μοναδικό της οικογένειας των MT-07 με μονόδρομο συμπλέκτη, ενισχυμένο πλαίσιο και αναβαθμισμένα φρένα.

2

Αντίστοιχα το νέο YZF-R9 θα έχει αρκετές διαφορές στον τρικύλινδρο κινητήρα και το πλαίσιο, με τις νέες πληροφορίες να μιλούν για δύο εκδόσεις (βασική και SP), όπου φυσικά θα διαφέρουν μεταξύ του στις αναρτήσεις, τα φρένα και τον εξοπλισμό. Όπως και με τις εκδόσεις SP του MT-09, έτσι και το YZF-R9 SP αναμένεται να έχει επώνυμα περιφερειακά, όπως αμορτισέρ της Ohlins, πλήρως ρυθμιζόμενα ηλεκτρονικά, ειδικό χρωματισμό κ.τ.λ. Επίσης το φαίρινγκ θα έχει φτερά, κάνοντάς την πρώτη μοτοσυκλέτα δρόμου της Yamaha με λειτουργικά αεροδυναμικά  βοηθήματα.

Εδώ πρέπει να θυμίσουμε πως το τετρακύλινδρο YZF-R6 παράγεται μόνο σε αγωνιστική μορφή (έκδοση RACE) χωρίς εξοπλισμό δρόμου, καθώς το 2020 αποφάσισαν την διακοπή της παραγωγής της έκδοσης με έγκριση τύπου, ακόμα και για τις χώρες που δεν έχουν αυστηρές προδιαγραφές ρύπων/θορύβου. Το ίδιο έκανε και η Honda με το CBR600RR για την αγορά της Ευρώπης, παρουσιάζοντας την αναβαθμισμένη έκδοση δρόμου μόνο για την αγορά της Ιαπωνίας. Φέτος όμως στην EICMA η Honda προσάρμοσε το CBR600RR στις Euro 5+ προδιαγραφές και το επανέφερε σε όλες τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η Yamaha φαίνεται θα ακολουθήσει άλλον δρόμο, διατηρώντας το τετρακύλινδρο R6 μόνο για αγωνιστική χρήση και οδήγηση σε πίστα και εμπλουτίζοντας την γκάμα της με τα τρικύλινδρο YZF-R9 στο ίδιο φάσμα τιμής με τα τετρακύλινδρα 600 των ανταγωνιστών της. Λογική επιλογή αν σκεφτούμε πως τα περισσότερο κυβικά και η ροπή του τρικύλινδρου κινητήρα CP3 ταιριάζουν καλύτερα στις συνθήκες των δημόσιων δρόμων, ενώ οι 120 ονομαστικοί ίπποι του, φτάνουν και περισσεύουν για να διασκεδάσεις στην πίστα.

3

 

QJMOTOR SRT 700S - Παρουσιάστηκε ανανεωμένο στην Κίνα

Το νέο μοντέλο ξεφεύγει από την σχεδιαστική ταυτότητα του προηγούμενου SRT 700
motomagQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

27/5/2024

Η QJMOTOR παρουσίασε στην Έκθεση του Πεκίνο την ανανεωμένη έκδοση του γνωστού και στη χώρα μας SRT 700, βάζοντάς του δίπλα κι ένα “S”, ξεφεύγοντας εντελώς από την πρότερη σχεδιαστική ταυτότητα της περιπετειώδους οικογένειας, ενώ το νέο SRT 700S έρχεται σε δύο εκδόσεις, μία με πιο ασφάλτινο προσανατολισμό και μία για όσους αναζητούν το κάτι παραπάνω στο χώμα.

Εξωτερικά, το νέο SRT 700S δεν θυμίζει σε τίποτα το SRT 700 που έχουμε εδώ στην Ελλάδα, έχοντας αλλαγές παντού. Ξεκινώντας από μπροστά, οι δύο LED προβολείς είναι πλέον ο ένας πάνω από τον άλλον -βλ. Suzuki. Ταυτόχρονα, η ζελατίνα είναι πιο κοντή και πιο μαζεμένη σε διαστάσεις, ενώ τουλάχιστον σύμφωνα με τις φωτογραφίες, το φτερό κάτω από την μάσκα φαίνεται να είναι ελαφρώς μικρότερο. Τα κάγκελα παραμένουν κομμάτι του βασικού εξοπλισμού, με παρόμοιο σχεδιασμό με του προηγούμενου μοντέλου. Αλλαγές έχουμε και στο πίσω τμήμα με περισσότερα πλαστικά γύρω από τη σέλα του συνεπιβάτη και σχάρα που έρχεται πιο ψηλά από την σέλα, θέτοντας ερωτηματικά για την ευκολία φορτώματος της μοτοσυκλέτας.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Ο κινητήρας παραμένει ο ίδιος υγρόψυκτος δικύλινδρος εν σειρά 698 κυβικών που έχουμε γνωρίσει μέσα από το SRT 700. Η απόδοση αγγίζει τους 73,4 ίππους στις 8.000 στροφές και τα 6,83 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 6.000 στροφές, με το SRT 700S να εξοπλίζεται με υγρό, πολύδισκο συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης και κιβώτιο 6 σχέσεων. Όπως βλέπουμε, η Brembo παραμένει ο προμηθευτής στα φρένα, με δύο ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες 4 εμβόλων να πιάνουν πάνω σε δίσκους τύπου μαργαρίτα -στο SRT 700S- 320 χιλιοστών, ενώ πίσω μία δαγκάνα ενός εμβόλου πιάνει πάνω σε δίσκο 260 χιλιοστών.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Το ευμέγεθες ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και το επίσης ρυθμιζόμενο μονό αμορτισέρ πίσω, είναι της Marzzocchi. Για την ώρα, δεν αναφέρονται οι διαδρομές, όμως το ύψος της σέλας στα 795 χιλιοστά υποδηλώνει ότι πιθανότατα δεν ξεφεύγουν ιδιαίτερα. Το ρεζερβουάρ των 19,5 λίτρων συνεχίζει να υφίσταται και στο SRT 700S, με το βάρος της μοτοσυκλέτας να ανακοινώνεται στα 238 γεμάτα κιλά, 3 περισσότερα από τα 235.

Η βασική διαφορά μεταξύ των δύο εκδόσεων εντοπίζεται στους τροχούς. Στη μεν πρώτη, την ασφάλτινη, έχουμε 17 ιντσών χυτούς με μπράτσα μπροστά και πίσω, με τις διαστάσεις ελαστικών 120/70-17 και 160/60-17, αντίστοιχα. Από την άλλη, η “off-road” όπως την ονομάζει η εταιρεία έκδοση αποκτά ακτινωτούς τροχούς 19 ιντσών μπροστά και 17 πίσω, με διαστάσεις 110/80-19 και 150/70-17, αντίστοιχα, ενώ κρίνοντας από τις φωτογραφίες τα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης έρχονται από την Metzeler.

​QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Συγκρίνοντας λίγο τις διαστάσεις μεταξύ του SRT 700 και SRT 700S βλέπουμε ότι το νέο μοντέλο έχει δεχτεί μία γενναία αύξηση στο πλάτος -από τα 925 φτάνει πλέον τα 940 χιλιοστά-, ενώ έχει μεγαλώσει σε μήκος (2.330 χιλιοστά έναντι 2.200 χιλιοστών). Το SRT 700S χαμήλωσε και σε ύψος, φτάνοντας τα 1.395 χιλιοστά από τα 1.450 του προγόνου του.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Στον βασικό εξοπλισμό του SRT 700S συναντάμε έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με συνδεσιμότητα, θερμαινόμενες σέλες, φωτιζόμενους διακόπτες, κεντρικό σταντ, κάγκελα προστασίας, έτοιμες βάσεις για πλαϊνές βαλίτσες, ABS, traction control, σύστημα μέτρησης πίεσης ελαστικών, σχάρα και χούφτες. Η τιμή για την έκδοση με τους χυτούς τροχούς στην Κίνα έχει ανακοινωθεί στα 37.999 γουάν (4.834€). Ελαφρώς ακριβότερη είναι αυτή με τους ακτινωτούς τροχούς και τον 19 ιντσών μπροστινό στα 41.999 γουάν (5.343€). Οι τιμές βέβαια είναι ενδεικτικές και αφορούν την αγορά της Κίνας, όπου προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στον κόκκινο χρωματισμό που βλέπουμε και στις φωτογραφίες.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

Λόγω των νέων Euro5+ προδιαγραφών, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ από 1/1/2025 για όλα τα νέα μοντέλα που θα πατάνε τις ρόδες τους στην Ευρώπη, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο ποια από αυτά που βλέπουμε να παρουσιάζονται στην Κίνα αυτή την περίοδο, θα έρθουν και προς τα μέρη μας. Το κόστος της έγκρισης τύπου είναι αρκετά αυξημένο, επομένως κάθε κατασκευαστής θα πρέπει να αποφασίσει για ποια μοντέλα αξίζει να δαπανήσει το ποσό που απαιτείται, ανάλογα με το αν η αγορά που απευθύνεται θα μπορέσει να κάνει απόσβεση του κόστους στην πορεία.

QJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσειςQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσειςQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσειςQJMOTOR SRT 700S – Ανανεωμένη εμφάνιση και δύο εκδόσεις

 

Ετικέτες