Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Harley Davidson Fat Bob 114

Τόσο καλή που εξοργίζει!

Αυτή είναι η μοτοσυκλέτα που έχει εξαγριώσει τους παραδοσιακούς πελάτες της Harley Davidson επειδή… είναι χίλιες φορές καλύτερη από τις Dyna!

Οι μοτοσυκλετιστές βγάζουμε προς τα έξω την εικόνα του ασυμβίβαστου, του επαναστάτη και του αντικομφορμιστή, αλλά η ιστορία έχει δείξει ότι αρνούμαστε πεισματικά να δεχτούμε οτιδήποτε νέο έρχεται, το οποίο αλλάζει όσα πιστεύαμε μέχρι τώρα. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα για να αποδείξεις ότι οι μοτοσυκλετιστές σιχαίνονται να τους βγάζεις από το comfort zone που ζουν και κυρίως σιχαίνονται να τους γκρεμίζεις τα στερεότυπα που έχουν χτίσει. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι η νέα γενιά κινητήρων και πλαισίων της Harley Davisdon που αλλάζει ριζικά ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα για τις αμερικάνικες μοτοσυκλέτες. Κι αν για τους haters των Harley υπάρχει δικαιολογία να αρνούνται αυτή την νέα κατεύθυνση της αμερικάνικης εταιρείας, πραγματικά προκαλεί έκπληξη η γκρίνια του σκληρού πύρινα των οπαδών της.

Όλα ξεκίνησαν από την απόφαση να καταργηθεί το πλαίσιο με τα δύο αμορτισέρ των Dyna και να αντικατασταθεί με το νέο Softail πλαίσιο. Για να μην τους αδικούμε, τα Dyna είχαν πολύ καλύτερη συμπεριφορά στις στροφές από οποιοδήποτε ιαπωνικό cruiser, ενώ τα Softail ήταν πάντα βαριές μοτοσυκλέτες, με πολύ μαλακές αναρτήσεις. Έτσι πριν καν μπουν στον κόπο να διαβάσουν τις δοκιμές των δημοσιογράφων με τις εντυπώσεις τους από το νέο πλαίσιο, έσπευσαν να μπουν στα site και να γράψουν κατεβατά ολόκληρα με γκρίνιες και κατάρες σε όσους αποφάσισαν να σταματήσουν την παραγωγή των Dyna. Το Fat Bob που έχουμε αυτές τις μέρες για δοκιμή συγκέντρωσε πάνω του όλη την κριτική. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι το προηγούμενης γενιάς Fat Bob ανήκε στην οικογένεια των Dyna, αλλά και στην ανατρεπτική εξωτερική του εμφάνιση, με τον τετράγωνο full LED προβολέα. Τετράγωνο προβολέα σε Harley;;;; Και Full LED;;;;; Θα πέσει φωτιά να μας κάψει!

Στην πραγματικότητα το νέο Fat Bob είναι ένα καταπληκτικό power cruiser, που στρίβει, φρενάρει και πάει όπως κανένα άλλο Harley Davidson δεν είχε κάνει ποτέ και κυρίως, αποτελεί το μέτρο σύγκρισης σε αυτή την κατηγορία για όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές. Η Harley Davidson άλλαξε σελίδα κι όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί να το καταλάβει… δεν ξέρει τι χάνει!

Πάντως για όλους δεν αρνούνται την πρόοδο, θα μπορέσουν να μάθουν περισσότερα για το Fat Bob 114 στο αναλυτικό τεστ (μαζί με τις μετρήσεις επιδόσεων) που θα δημοσιευτεί στο επόμενο τεύχος του ΜΟΤΟ.