Πέθανε στο Misano ο Mike Trimby ιδρυτής της IRTA, που εκπροσωπούσε αναβάτες και ομάδες στην FIM

Carmelo Ezpeleta, Dorna Sports CEO, Jorge Viegas, Πρόεδρος και Herve Poncharal, Πρόεδρος IRTA τον αποχαιρετούν
Πέθανε στο Misano ο Mike Trimby ιδρυτής της IRTA, που εκπροσωπούσε αναβάτες και ομάδες στην FIM
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

9/9/2023

Ο Mike Trimby πρώην αγωνιζόμενος, ιδρυτής της IRTA στην οποία κατείχε πλέον την θέση του γραμματέα πέθανε στο Misano κάνοντας εκείνο που αγαπούσε περισσότερο, όπως δήλωσε και ο Poncharal που δεν παρέλειψε να πει πως ο Mike δούλευε περισσότερο από κάθε άλλον στην ιστορία των αγώνων για τα συμφέροντα των αναβατών.

Η International Roadracing Teams Association δημιουργήθηκε το 1986 για να εκπροσωπεί τα συμφέροντα των αναβατών και των ομάδων στην FIM καθιστώντας προτεραιότητα την ασφάλεια των αγωνιζομένων. Κάθε αλλαγή σε πίστες και τροποποίηση κανονισμών είχε για μία τεράστια περίοδο των αγώνων, την υπογραφή του Mike.

Δεν είναι λοιπόν υπερβολή να πει κανείς πως πολλοί αναβάτες είναι σήμερα ζωντανοί ή αρτιμελής εξαιτίας των δικών του προσπαθειών. Θωρούσε πως τα συμφέροντα των εργοστασίων θα πρέπει να έρχονται δεύτερα και να προωθείται η ασφάλεια ώστε οι αγώνες να βελτιώνονται αλλά να παραμένουν και ανταγωνιστικοί.

Συλλυπητήρια στην σύζυγό του Irene που επίσης δούλεψε και δουλεύει για την IRTA, φτάνοντας της εδώ που είναι σήμερα, ένας μεγάλος και πιστοποιημένος οργανισμός με ουσιαστικό έργο. Το Misano αποτίει φόρο τιμής στον Mike Trimby και στην συνεισφορά του στους αγώνες μοτοσυκλέτας

Πέθανε στο Misano ο Mike Trimby ιδρυτής της IRTA, που εκπροσωπούσε αναβάτες και ομάδες στην FIM

 

Ετικέτες

MotoGP: Ο Diogo Moreira πλησιάζει στην εργοστασιακή Honda HRC

Ο Βραζιλιάνος έχει το προβάδισμα για να γίνει ομόσταυλος του Fabio Quartararo
moreira
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/7/2026

Ο Diogo Moreira προάχθηκε στη μεγάλη κατηγορία ως πρωταθλητής της Moto2 και φέτος στη rookie χρονιά του έχει ήδη δείξει πολύ θετικά δείγματα, έχοντας πάρει βαθμούς σε όλα τα Grand Prix που έχει συμμετάσχει ως τώρα, πλην του τέταρτου γύρου στη Jerez.

Καθώς λοιπόν αναμένουμε να οριστικοποιηθεί η σύνθεση του πρωταθλήματος για το 2027, προσέχουμε πως από τις εργοστασιακές ομάδες μόνο η Honda δεν έχει ανακοινώσει τους αναβάτες της επόμενης χρονιάς. Ο Joan Mir ωστόσο έχει ήδη χαιρετήσει και ανακοινωθεί από τη Gresini Racing, ενώ ο Luca Marini εμπλέκεται σε κάθε φήμη που διακινείται στα paddocks του παγκοσμίου, καθώς φέρεται ως υποψήφιος για σχεδόν κάθε διαθέσιμη σέλα που υπάρχει, με την Tech3 KTM να δείχνει αυτή τη στιγμή ο πιθανότερος προορισμός του.

Στο μεταξύ, η σχετική φημολογία έχει ένα σενάριο και για τον Moreira που τον θέλει υποψήφιο για μια θέση δίπλα στον Fabio Quartararo – ο οποίος Γάλλος περιέργως ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί από τη Honda, παρότι χρονικά ήταν το πρώτο όνομα που μάθαμε πως θα αλλάξει στρατόπεδο.

Χάρη σε δηλώσεις του ίδιου του Βραζιλιάνου πάντως, η φήμη έχει πλέον εξελιχθεί σε έγκυρη πληροφορία. Ερωτηθείς από δημοσιογράφους στο Sachsenring αν θα μεταπηδήσει στην εργοστασιακή ομάδα, ο Moreira απάντησε ευθέως: “Δεν ξέρω, αλλά θα το συζητήσουμε στην καλοκαιρινή διακοπή. Νομίζω πως όλα θα έχουν οριστικοποιηθεί μέχρι το Silverstone”.

Ο Moreira έχει υπογράψει τριετές συμβόλαιο απευθείας με το HRC και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στον πρώτο χρόνο της διάρκειάς του.

Ετικέτες