Aleix Espargaro – Επιτυχής η εγχείρηση για την ίνωση στο χέρι του

Αγώνας δρόμου για να είναι 100% έτοιμος για την έναρξη της σεζόν
Aleix Espargaro
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/3/2023

Όπως σας είχαμε γράψει, ο Aleix Espargaro υπεβλήθη σε εγχείρηση στο δεξί του χέρι για μια ίνωση που τον εμπόδιζε να βάλει δύναμη, και τον έκανε να μην μπορεί να οδηγήσει όπως ήθελε τη μοτοσυκλέτα του. Τώρα ο Ισπανός ξεκινά αγώνα δρόμου για να είναι έτοιμος για τον 1ο αγώνα του 2023, και τα πρώτα δοκιμαστικά του Portimao στις 24/3.

Ο 33χρονος εργοστασιακός αναβάτης της Aprilia, είχε αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα στο τελευταίο pre-season τεστ του Portimao, όπου δεν μπόρεσε να σημειώσει τους χρόνους που ήθελε καθώς ήταν αδύνατο να βάλει δύναμη στο δεξί του χέρι.

Η εγχείρηση έγινε με επιτυχία στο Hospital Universitari Dexeus στις 14/3, με τον Aleix να ανεβάζει στο instagram φωτογραφία από το κρεβάτι του νοσοκομείου μετά την επέμβαση γράφοντας “Η εγχείρηση έγινε! Ένιωθα μεγάλη πίεση στον πήχη μου, η οποία έφυγε, και τώρα είμαι έτοιμος να αγωνιστώ!”

Καλή και γρήγορη ανάρρωση Aleix

Ετικέτες

MotoGP, Brno: Πράσινο φως για την επιστροφή του Alex Marquez

Εξασφάλισε την συμμετοχή στο FP1 - Νέα αξιολόγηση την Παρασκευή
Marquez
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/6/2026

Ο Alex Marquez της ομάδας BK8 Gresini Racing MotoGP έλαβε το πρώτο πράσινο φως από την ιατρική ομάδα των MotoGP και θα συμμετάσχει κανονικά στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών (FP1) του Grand Prix Τσεχίας στο Brno το πρωί της Παρασκευής 19/6.

Ο Ισπανός αναβάτης ταξίδεψε στην Τσεχία με στόχο να αγωνιστεί στον αγώνα του Σαββατοκύριακου, όπου μετά την αρχική ιατρική εξέταση κρίθηκε ικανός να βγει στην πίστα για να ξεκινήσει το αγωνιστικό του πρόγραμμα.

Ωστόσο, η συμμετοχή του στο υπόλοιπο Grand Prix δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Μετά το τέλος του FP1 θα υποβληθεί σε νέα ιατρική αξιολόγηση, κατά την οποία οι γιατροί θα αποφασίσουν οριστικά αν είναι σε κατάσταση να συνεχίσει το αγωνιστικό του τριήμερο.

Η τελική αυτή απόφαση θα καθορίσει αν ο Marquez θα μπορέσει να λάβει μέρος στις υπόλοιπες περιόδους δοκιμών, στις κατατακτήριες και φυσικά στον αγώνα της Κυριακής στο Brno.

Η πορεία του αναβάτη με το #73 παρακολουθείται στενά, καθώς η φυσική του κατάσταση μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του αποτελεί βασικό παράγοντα για τη εξασφάλιση της συμμετοχής του στο Grand Prix της Τσεχίας. Οι οριστικές αξιολογήσεις αναμένονται μετά τον επανέλεγχο της Παρασκευής.