MotoGP 2026 Sepang Test, 1η Μέρα - Ο Πρωταθλητής επέστρεψε [χρόνοι]

Δύο προγραμματισμένες ελεύθερες δοκιμές στην πρώτη μέρα του επίσημου τεστ της Sepang, αμφότερες με έναν Marquez στην κορυφή
Marc Marquez Sepang Test 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

3/2/2026

Η πρώτη μέρα του Sepang Test ολοκληρώθηκε, ενώ κατά τη διάρκειά της είχαμε την ευκαιρία να δούμε σε δράση το πλήρες ρόστερ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2026, συμπεριλαμβανομένου του Πρωταθλητή Marc Marquez (Ducati) που ενώ απείχε λόγω τραυματισμού από το Valencia Test τον περασμένο Νοέμβρη, τώρα "με το καλημέρα" βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων.

Χωρισμένο σε δύο σκέλη, το πρωινό FP1 και το απογευματινό FP2, το τεστ ξεκίνησε με τον Marco Bezzecchi (Aprilia) και τον rookie Diogo Moreira (Honda) να είναι οι πρώτοι που έγραψαν γύρους στο 1:58.

Οι πρώτες τρεις πτώσεις στο πρωινό session αφορούσαν τους Quartararo (Yamaha), Miller (Yamaha) και Moreira, ευτυχώς χωρίς συνέπειες στην υγεία τους, με τον Miller μάλιστα να έχει γράψει τον ταχύτερο γύρο του τεστ ως τη στιγμή της πτώσης του.

Καθώς το FP1 όδευε προς το τέλος του, τρεις αναβάτες κατάφεραν να μπουν στο 1:57 και ταχύτερος όλων ήταν ο Alex Marquez (Ducati), γράφοντας τον ταχύτερο γύρο μπροστά από τους Luca Marini (Honda) και Marco Bezzecchi (Aprilia), τους μόνους τρεις που έπεσαν κάτω από το 1:58.

Η απογευματινή δράση άνοιξε γύρω στις 15:30 (τοπική ώρα Μαλαισίας) με τον Pecco Bagnaia (Ducati) να γράφει γρήγορα τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο πίσω από τον Alex Marquez, ενώ επέστρεψε στην πίστα ο Quartararo από ιατρικές εξετάσεις μετά την πρωινή του πτώση -ευτυχώς όλα καλά για τον Γάλλο.

Οι ταχύτεροι χρόνοι ήρθαν προς το κλείσιμο της μέρας, καθώς στα τελευταία 15 λεπτά του τεστ οι Maverick Vinales (KTM), Fabio di Giannantonio (Ducati) και Joan Mir (Honda) μπήκαν στο κλαμπ του 1:57, με τον τελευταίο να πιάνει την κορυφή του σχετικού πίνακα.

Ωστόσο στο τέλος ήρθε η μεγάλη ανατροπή. Ο Marc Marquez που είχε περάσει όλο το πρωινό γυρνώντας πιο κοντά στο 1:59 παρά στο 1:57, έγραψε τον ταχύτερο γύρο του τεστ λίγο πριν το τέλος της ημέρας και μάλιστα έφτασε στις παρυφές του 1:56!

Με το κλείσιμο του FP2 οκτώ αναβάτες γυρνούσαν στο 1:57 χωρισμένοι από 8 δέκατα του δευτερολέπτου, με τον Quartararo να μπαίνει ως όγδοος σε αυτήν την ομάδα μόλις στον προτελευταίο του γύρο.

Το MotoGP 2026 Sepang Test συνεχίζεται αύριο, Τετάρτη 4/2, με δύο ακόμη sessions δοκιμών.

Αποτελέσματα MotoGP 2026 Sepang Test – 1η Μέρα

1 - Marc Marquez (Ducati Lenovo Team) - 01:57.018

2 - Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team - 01:57.274

3 - Maverick Viñales (Red Bull KTM Tech3) - 01:57.295

4 - Marco Bezzecchi (Aprilia Racing) - 01:57.524

5 - Luca Marini (Honda HRC Castrol) - 01:57.569

6 - Joan Mir (Honda HRC Castrol) - 01:57.693

7 - Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) - 01:57.720

8 - Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP Team) - 01:57.869

9 - Franco Morbidelli (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) - 01:58.068

10 - Johann Zarco (Castrol Honda LCR) - 01:58.140

11 - Enea Bastianini (Red Bull KTM Tech3) - 01:58.161

12 - Alex Marquez (BK8 Gresini Racing MotoGP) -  01:58.169

13 - Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) - 01:58.194

14 - Jack Miller (Prima Pramac Yamaha MotoGP) - 01:58.424

15 - Ai Ogura (Trackhouse MotoGP Team) - 01:58.613

16 - Raul Fernandez (Trackhouse MotoGP Team) - 01:58.659

18 - Alex Rins (Monster Energy Yamaha MotoGP Team) - 01:59.290

19 - Diogo Moreira (Pro Honda LCR) - 01:59.488

20 - Pedro Acosta (Red Bull KTM Factory Racing) - 01:59.608

21 - Toprak Razgatlioglu (Prima Pramac Yamaha MotoGP) - 02:00.596

Ετικέτες

MotoGP, Brno: Πράσινο φως για την επιστροφή του Alex Marquez

Εξασφάλισε την συμμετοχή στο FP1 - Νέα αξιολόγηση την Παρασκευή
Marquez
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

18/6/2026

Ο Alex Marquez της ομάδας BK8 Gresini Racing MotoGP έλαβε το πρώτο πράσινο φως από την ιατρική ομάδα των MotoGP και θα συμμετάσχει κανονικά στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών (FP1) του Grand Prix Τσεχίας στο Brno το πρωί της Παρασκευής 19/6.

Ο Ισπανός αναβάτης ταξίδεψε στην Τσεχία με στόχο να αγωνιστεί στον αγώνα του Σαββατοκύριακου, όπου μετά την αρχική ιατρική εξέταση κρίθηκε ικανός να βγει στην πίστα για να ξεκινήσει το αγωνιστικό του πρόγραμμα.

Ωστόσο, η συμμετοχή του στο υπόλοιπο Grand Prix δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί. Μετά το τέλος του FP1 θα υποβληθεί σε νέα ιατρική αξιολόγηση, κατά την οποία οι γιατροί θα αποφασίσουν οριστικά αν είναι σε κατάσταση να συνεχίσει το αγωνιστικό του τριήμερο.

Η τελική αυτή απόφαση θα καθορίσει αν ο Marquez θα μπορέσει να λάβει μέρος στις υπόλοιπες περιόδους δοκιμών, στις κατατακτήριες και φυσικά στον αγώνα της Κυριακής στο Brno.

Η πορεία του αναβάτη με το #73 παρακολουθείται στενά, καθώς η φυσική του κατάσταση μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του αποτελεί βασικό παράγοντα για τη εξασφάλιση της συμμετοχής του στο Grand Prix της Τσεχίας. Οι οριστικές αξιολογήσεις αναμένονται μετά τον επανέλεγχο της Παρασκευής.