Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

MotoGP: Ανακοινώθηκε η Aramco Racing Team VR46 για το 2022

Με μοτοσυκλέτες της Ducati

Είχαμε γράψει για το προαναγγελθέν χρονικό μιας κλεισμένη συμφωνίας, η οποία ανακοινώθηκε επίσημα μόλις πριν από λίγα λεπτά. Η VR46 σε συνεργασία με την Aramco, θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα των MotoGP του 2022, με δύο μοτοσυκλέτες της Ducati.

Το project της VR46 Raders Academy γεννήθηκε στην Tavullia, την ιδιαίτερη πατρίδα του Valentino Rossi, πίσω στο 2013, με στόχο να προωθήσει και να υποστηρίξει τα νεαρά ταλέντα της Ιταλίας σε όλη την πορεία τους από τα μικρότερα πρωταθλήματα μέχρι την κορυφή της κλίμακας στην κορυφαία κατηγορία των MotoGP. Αυτά τα τελευταία οκτώ χρόνια, ο απολογισμός της Ακαδημίας, μόνο θετικός μπορεί να είναι.

Και όπως αναφέρει το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ομάδα, μπορεί τα νέα για το 2022 να είναι πολλά και συνταρακτικά, αλλά ο αντικειμενικός στόχος παραμένει ο ίδιος για την νεοσύστατη ομάδα της Aramco Racing Team VR46. Τα σπουδαία νέα της ομάδας ξεκινούν  με την υπογραφή συμβολαίου διάρκειας πέντε ετών μεταξύ της VR46 και της Dorna Sports, για την συμμετοχή της ομάδας στα MotoGP, και επεκτείνονται στην ανακοίνωση για τριετή συμφωνία με την Ducati για να χρησιμοποιήσει τις μοτοσυκλέτες της.

Η Aramco Racing Team VR46 θα είναι μια δορυφορική ομάδα του εργοστασίου από το Borgo Panigale, με δύο μοτοσυκλέτες για το 2022. Ο Team Manager της ομάδας θα είναι ο Pablo Nieto, ο οποίος είχε αυτό το ρόλο στις μικρότερες κατηγορίες για λογαριασμό της Sky Racing Team VR46, από το 2015.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την συνεργασία μεταξύ της VR46 και της Tanal Entertainment Sport & Media, την κοινοπραξία που ανήκει στη Saudi Aramco, η οποία έχει συνδεθεί με μεγάλα projects όπως το KSA New Cities brand, το ερευνητικό πρόγραμμα MAIC Technologies και πολλές άλλες δραστηριότητες. Στις δηλώσεις τους, τόσο ο Alessio Salucci από την VR46 Riders Academy, όσο και οι Carmelo Ezpeleta της Dorna, Luigi Dall'Igna της Ducati Corse και ο Πρόγκιπας Abdulaziz bin Abdullah bin Saud bin Abdulaziz Al Saud στον οποίο ανήκει η Aramco, τόνισαν την σπουδαιότητα του εγχειρήματος, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι για την ανάδειξη νέων ταλέντων, ενώ η Σαουδάραβας Πρίγκηπας εξέφρασε τον διακαή πόθο του να έχει ως αναβάτη στην ομάδα τον Valentino Rossi μαζί με τον αδερφό του στο άμεσο μέλλον! Αυτό δεν είναι ένα απίθανο σενάριο, με δεδομένο ότι ήδη η Petronas ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του "Γιατρού" για την επόμενη σεζόν και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά!