MotoGP Αυστρία Red Bull Ring Χρονομετρημένα: Το “κτήνος” επικύρωσε την κυριαρχία της Ducati

Με την απειλή και την βοήθεια του καιρού
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/8/2022

Με τον καιρό να απειλεί συνεχώς με ξαφνική μπόρα τους αναβάτες, η διαδικασία των χρονομετρημένων Q2 και Q1 των MotoGP ήταν όπως πάντα για γερά νεύρα. Ακόμα και με την προσθήκη του σφικτού “S” οι μοτοσυκλέτες της Ducati διατήρησαν τα πλεονεκτήματά τους στην αυστριακή πίστα και μόνο ο Fabio Quartararo κατάφερε έως τα ελεύθερα δοκιμαστικά FP4 να χωθεί ανάμεσά τους. Ο Alex Rins με τον Joan Mir, ο Maverick Vinales και τελευταία στιγμή στα FP3 ο Brand Binder ήταν αναβάτες που κατάφεραν να μπουν στη δεκάδα και να γλιτώσουν τα Q1, όχι όμως και ο δεύτερος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος Aleix Espargaro που μετά την τρομακτική πτώση του στο Silverstone έμοιαζε να μην έχει επανέλθει πλήρως στην εξαιρετική φόρμα που είχε μέχρι το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Παρά το δύσκολο διήμερο, ο Aleix Espargaro κατάφερε να περάσει στα Q1 μαζί με το Fadio Di Giannantonio της Gesini. Αυτό σημαίνει πως ούτε ένα Honda δεν κατάφερε να μπει στα Q2, κάνοντας το 2022 για από τις χειρότερες χρονιές στην αγωνιστική ιστορία της ιαπωνικής εταιρείας στη μεγάλη κατηγορία.

Ήδη από τους πρώτους γύρους “ζεστάματος” ο Jack Miller έκανε τον ταχύτερο γύρο του διήμερου, δείχνοντας πως η μάχη για την Pole Position θα είναι πολύ σκληρή.

Η απάντηση του Bagnaia δεν άργησε να έρθει, με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati να κάνει το 1-2. Όμως η τελευταία λέξη ήταν του Bastianini που λίγο πριν πέσει η καρό σημαία πήρε την πρώτη του Pole στα MotoGP αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Bagnaia. Ο Quartarao οδήγησε για άλλη μια φορά στο όριο, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για κάτι περισσότερο από την 5η θέση…

Έτσι αύριο θα έχει τέσσερα Ducati μπροστά του, έχοντας πίσω του τον Zarco, τον Vinales, τον Mir και στην 9η θέση τον Aleix Espargaro καθώς πάτησε εκτός πίστας στον καλό του γύρο (θα τον ανέβαζε στην 6η θέση) κάτι που μπορεί να αποδειχθεί χρυσός για τον Quartrararo στην πορεία του πρωταθλήματος.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

MotoGP: CFMOTO και Aspar μαζί έως το 2031 με το βλέμμα στη μεγάλη κατηγορία

Πενταετής ανανέωση της επιτυχημένης συνεργασίας σε Moto2 και Moto3, με μεγάλους στόχους για το μέλλον
CFMOTO with Aspar till 2031
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/1/2026

Η κινέζικη εταιρεία ανανεώνει την πετυχημένη συνεργασία της με την ομάδα Aspar σε Moto2 και Moto3 έως το 2031, έχοντας ήδη πανηγυρίσει παγκόσμιο τίτλο και 21 νίκες, χωρίς να κρύβει τις βλέψεις της για τη μεγάλη κατηγορία.

Η CFMOTO θα συνεχίσει να βρίσκεται στο paddock των MotoGP για τουλάχιστον πέντε ακόμη χρόνια, μετά την ανανέωση της συνεργασίας της με την ισπανική ομάδα Aspar στις κατηγορίες Moto2 και Moto3.

CFMOTO with Aspar till 2031

Η επιτυχημένη ομάδα του πρώην αγωνιζόμενου και MotoGP Hall of Famer, Jorge “Aspar” Martinez  ξεκίνησε τη σύμπραξη με την CFMOTO το 2024, τοποθετώντας το λογότυπο της κινέζικης εταιρείας στις KTM μοτοσυκλέτες της Moto3, αλλά και τις μοτοσυκλέτες της Kalex (όλες οι ομάδες χρησιμοποιούν τους τρικύλινδρους κινητήρες 765 κυβικών εκατοστών της Triumph) στο πρωτάθλημα Moto2.

CFMOTO with Aspar till 2031

Παγκόσμιος τίτλος και 21 νίκες σε δύο χρόνια

Η πρώτη χρονιά της συνεργασίας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς ο David Alonso κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3, χαρίζοντας στη CFMOTO τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της.

David Alonso

Σε μόλις δύο σεζόν παρουσίας στο grid με την Aspar, το όνομα της CFMOTO έχει συνδεθεί με 21 νίκες σε Moto3 και Moto2, με πρωταγωνιστές τους Alonso, Maximo Quiles, Dani Holgado και Jake Dixon.

CFMOTO with Aspar till 2031

Ο προστατευόμενος του Marc Marquez, Maximo Quiles, αναδείχθηκε κορυφαίος rookie στη Moto3, ενώ ο Dani Holgado ήταν ο καλύτερος νεοεισερχόμενος στη Moto2, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της ομάδας.

Συμπόρευση έως το 2031

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν νέα πενταετή συμφωνία, που επεκτείνει τη συνεργασία έως το τέλος της σεζόν 2031, χρονιά που συμπίπτει με τη νέα εποχή ενιαίων προδιαγραφών και ελαστικών στη Moto3.

CFMOTO with Aspar till 2031

Ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας, Jorge Martinez, δήλωσε, “Μετά τις δύο πρώτες σεζόν με την CFMOTO, ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί σε όλα τα κοινά μας εγχειρήματα. Είμαστε πολύ περήφανοι που τους χαρίσαμε τον πρώτο τους παγκόσμιο τίτλο. Πέρυσι κερδίσαμε αγώνες με τρεις διαφορετικούς αναβάτες και κατακτήσαμε και τους δύο τίτλους rookie. Το 2026 είμαι σίγουρος ότι μας περιμένουν ακόμη περισσότερες επιτυχίες. Είναι μόνο η αρχή μιας σπουδαίας ιστορίας”.

CFMOTO with Aspar till 2031

Ο Su Zhen, διευθυντής αγωνιστικής εξέλιξης της CFMOTO πρόσθεσε, “Μετά από δύο χρόνια συνεργασίας, έχουμε χτίσει μια σχέση που μοιάζει με οικογένεια. Πιέζουμε προς την ίδια κατεύθυνση, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και εκτός αγώνων, με στόχους όπως η εκπαίδευση νέων Κινέζων αναβατών και η εξέλιξη νέων μοτοσυκλετών. Η συνεργασία μας με την Aspar είναι ήδη τεράστια επιτυχία και ανυπομονώ να δω τι μας επιφυλάσσει το μέλλον”.

CFMOTO with Aspar till 2031

Με βλέψεις για την μεγάλη κατηγορία

Ο Martinez αποκάλυψε επίσης ότι η CFMOTO εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να επεκτείνει την παρουσία της και στην κορυφαία κατηγορία των MotoGP στο μέλλον, διευκρινίζοντας ωστόσο πως αυτό δεν θα συμβεί το 2027.

CFMOTO with Aspar till 2031