MotoGP: Διήμερες δοκιμές στο Portimao

Για αναβάτες εξέλιξης και όχι μόνο!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

17/9/2020

Μετά την ανακοίνωση ότι η πορτογαλική πίστα στο Portimao θα φιλοξενήσει τον τελευταίο αγώνα της φετινής –παράξενης- χρονιάς για τα MotoGP, ανακοινώθηκε ότι θα διεξαχθεί και ένα διήμερο τεστ στην συγκεκριμένη πίστα. Πιο συγκεκριμένα, οι δοκιμές θα γίνουν στις 7 και 8 Οκτωβρίου, λίγο πριν το GP της Γαλλίας.

Οι δοκιμές θα γίνουν κατά κύριο λόγο για τους δοκιμαστές των ομάδων, με σκοπό να συλλεχθούν πολύτιμα δεδομένα καθώς το Portimao είναι "terra incognita" για τους αναβάτες και τους μηχανικούς των MotoGP. Στους αναβάτες εξέλιξης που θα πάρουν μέρος στις δοκιμές, φυσικά συμπεριλαμβάνονται οι Jorge Lorenzo (Yamaha), Michele Pirro (Ducati), Dani Pedrosa (KTM) και Stefan Bradl (Honda).

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου θα έχουν την ευκαιτρία και μερικοί από τους αναβάτες των MotoGP να οδηγήσουν στην πίστα, αλλά με τον περιορισμό ότι θα πρέπει να είναι με μοτοσυκλέτες παραγωγής, απλώς και μόνο για να εξοικειωθούν με την πίστα. Η προσωρινή λίστα με τους αναβάτες που θα οδηγήσουν στο Portimao, είναι η εξής:

Andrea Dovizioso (Ducati Team)
Jack Miller (Pramac Racing)
Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP)
Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing)
Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu)
Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3)
Pol Espargaro (Red Bull KTM Factory Racing)
Johann Zarco (Esponsorama Racing)
Francesco Bagnaia (Pramac Racing)
Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini)
Alex Marquez (Repsol Honda Team)
Iker Lecuona (Red Bull KTM Tech 3)
Bradley Smith (Aprilia Racing Team Gresini)
Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol) 

Η τελική λίστα με τους αναβάτες των MotoGP που θα οδηγήσουν στην πορτογαλική πίστα, θα ανακοινωθεί μόλις συμπληρωθεί οριστικά.

 

Marc Marquez: Μας λείπει η καλή αίσθηση στην αρχή του αγώνα

Bezzecchi και Aprilia αποδίδουν πολύ καλά
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

24/3/2026

Ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής αποκάλυψε σε δηλώσεις που έκανε μετά το GP της Βραζιλίας, πως το μοναδικό πράγμα που λείπει από τη Ducati είναι η καλή αίσθηση στην αρχή του αγώνα.

Ο Marquez κέρδισε τον σύντομο αγώνα Sprint, όμως στον αγώνα της Κυριακής έμεινε από την αρχή πιο πίσω και πάλεψε για το βάθρο, χωρίς όμως να τα καταφέρει και αρκέστηκε στην 4η θέση. Ο Bezzecchi κέρδισε τον αγώνα και τερμάτισε με διαφορά 4 δευτερολέπτων από τον Marc, όμως η μισή διαφορά είχε επιτευχθεί ήδη από τους πρώτους 5 γύρους, όπως φαίνεται και στο διάγραμμα.

Marquez

Σε δηλώσεις του ο Ισπανός αναβάτης είπε: Χάνω τους πρώτους γύρους, μόνο αυτό. Είναι η αίσθηση, δεν αισθάνομαι καλά κι εκεί ακριβώς πρέπει να βελτιωθώ. Προσπάθησα να παραμείνω ψύχραιμος και να μην πιέσω υπερβολικά, για να μη φθείρω πολύ τα ελαστικά. Όταν βρέθηκα πίσω από τον Jorge και τον Fabio, δεν κατάφερα ποτέ να πλησιάσω αρκετά για να τους προσπεράσω άνετα, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στα χαρακτηριστικά της πίστας.

"Δεν απέχουμε πολύ από τους πρωτοπόρους και υπάρχουν μερικά σημεία στα οποία πρέπει να δουλέψουμε. Δυστυχώς, δεν είχα το ρυθμό για να μείνω μπροστά σήμερα, αλλά συνολικά ήταν ένα θετικό Σαββατοκύριακο.”

Σχολιάζοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη του Bezzecchi και της Aprilia, ο Marquez είπε: “Πάντα λαμβάνω υπόψη το σύνολο, τον αναβάτη και τη μοτοσυκλέτα. Δεν είναι μόνο ο αναβάτης, δεν είναι μόνο η μοτοσυκλέτα. Είναι και τα δύο μαζί, και αυτή τη στιγμή αποδίδουν πολύ καλά.