MotoGP- Έγινε το χειρουργείο στο δεξί χέρι του Miguel Oliveira

Άγνωστο πότε θα επιστρέψει στη δράση ο Πορτογάλος - Χάνει τον γύρο της Ιαπωνίας, ίσως και της Αυστραλίας
Miguel Oliveira χειρουργείο δεξί χέρι 2024
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

1/10/2024

Την πόρτα του χειρουργείου πέρασε ο Miguel Oliveira με την επέμβαση να αφορά τη σταθεροποίηση της σπασμένης κερκίδας στο δεξί του χέρι.

Ο Oliveira έπεσε και τραυματίστηκε στα ελεύθερα δοκιμαστικά στο GP της Ινδονησίας, και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκαν πολλαπλά κατάγματα στην κερκίδα του δεξιού του χεριού με το χειρουργείο να αποτελεί μονόδρομο για την αποκατάστασή του.

Το χειρουργείο στο χέρι του αναβάτη της Trachhouse Racing έγινε χθες Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, στην Πορτογαλία, στο νοσοκομείο Sant'Ana στη Λισαβόνα από τον δρ. Goncalo Moarais και την ομάδα του. Σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση τοποθετήθηκε πλάκα στη δεξιά κερκίδα ώστε να σταθεροποιηθεί το οστό.

Τώρα το μόνο που έχει να κάνει ο Oliveira σύμφωνα με τους επιβλέποντες γιατρούς και την ανακοίνωση της ομάδας του είναι να ξεκουραστεί τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας και να απέχει από οποιαδήποτε δραστηριότητα έως το τέλος της, όσο σχεδιάζεται το πλάνο της αποθεραπείας του. 

Miguel Oliveira 2024

Η ομάδα του Πορτογάλου, που από την επόμενη χρονιά θα αγωνίζεται στην Prima Pramac έχοντας υπογράψει συμβόλαιο με τη Yamaha, ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει για την επιστροφή του στην ενεργό δράση όταν το ιατρικό επιτελείο δώσει το πράσινο φως ανακοινώνοντας παράλληλα την ημερομηνία. 

Σε κάθε περίπτωση η συμμετοχή του 29χρονου στον ερχόμενο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στην Ιαπωνία στις 4-6 Οκτωβρίου μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολη, όπως και στον επόμενο που θα γίνει στην Αυστραλία.

KTM-José Antonio Rueda Ruiz: Στη Moto2 ο 19χρονος το 2026

Το φαβορί για τον τίτλο στη Moto3 παίρνει την ευκαιρία που αξίζει
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/9/2025

Ο José Antonio Rueda είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου της Moto3 για τη φετινή χρονιά, καθώς προηγείται με 78 βαθμούς από τον δεύτερο Angel Piqueras και έχει σημειώσει 8 νίκες σε 16 αγώνες.

Για τον λόγο αυτό η KTM θέλησε φυσικά να τον κρατήσει στο στρατόπεδό της και να τον αναβαθμίσει, προσφέροντάς του συμβόλαιο για το πρωτάθλημα της Moto2 του 2026. Ο νεαρός Ισπανός θα συμμετέχει την επόμενη σεζόν με την ομάδα Red Bull KTM Ajo με teammate τον Collin Veijer.

Ο Rueda έχει εντυπωσιάσει με την ταχύτητα, την τεχνική του και την προσαρμογή του στο υψηλότερο επίπεδο, καθώς στην ηλικία των 16 ετών κατέκτησε τους τίτλους FIM CEV Moto3 Junior World Championship και Red Bull MotoGP Rookies Cup.

Η ομάδα Ajo αποτελεί βασικό δομικό στοιχείο της KTM GP Academy και έχει βοηθήσει επτά αναβάτες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να κερδίσουν θέσεις στο grid του MotoGP από το 2020.

Jose Antonio Rueda: “Είμαι πολύ χαρούμενος που θα τρέξω για την Red Bull KTM Ajo στη Moto2 το επόμενο έτος. Αυτοί ήταν που μου έδειξαν εμπιστοσύνη στην πρώτη μου χρονιά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πίστεψαν σε μένα και τους είμαι πολύ ευγνώμων, ειδικά στον Aki και τον Niklas. Είναι μια ομάδα στην οποία πάντα ονειρευόμουν να ανήκω και θέλω να συνεχίσω να πραγματοποιώ τα όνειρά μου μαζί τους. Ελπίζω να απολαύσουμε πολλά ακόμη χρόνια μαζί. Ξέρω ότι η Moto2 είναι μια πολύ δύσκολη κατηγορία και θα είναι σκληρό, αλλά είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας, να μάθουμε και να απολαύσουμε κάθε στιγμή. Επίσης, θα μοιραστώ το box με τον Collin, κάτι που με ενθουσιάζει ιδιαίτερα, καθώς γνωριζόμαστε εδώ και πολλά χρόνια. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με περιβάλλουν, τους φίλους, την οικογένεια και τους χορηγούς για την άνευ όρων υποστήριξή τους”.

Niklas Ajo, Διευθυντής της Red Bull KTM Ajo Team: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υπογράψαμε με τον Jose Antonio για να συνεχίσουμε μαζί του το ταξίδι που ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια. Πιστεύω ότι έχει μεγάλο δυναμικό για το μέλλον στο Moto2, οπότε είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που τον έχουμε ξανά στην ομάδα. Είναι σίγουρα χαρά μας να έχουμε δύο αναβάτες που προέρχονται από το πρόγραμμα Red Bull MotoGP Rookies Cup, οπότε θέλουμε να συνεχίσουμε να τους βοηθάμε να εξελιχθούν κατά τη διάρκεια της επόμενης σεζόν”.

Ετικέτες