MotoGP Έκτακτη ανακοίνωση: Αγώνας Sprint κάθε Σάββατο!

Ξεκινά από το 2023
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/8/2022

Με επίσημη ανακοίνωσή τους η Dorna και η FIM δημοσιοποίησαν την απόφασή τους από το 2023 να γίνεται αγώνας Sprint στα MotoGP.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από πολλές συνεδριάσεις μαζί με τις ομάδες, τους αναβάτες και την επιτροπή ασφάλειας. Ο αγώνας αυτός δεν θα μετράει για την κατάταξη του αγώνα, δηλαδή η σειρά εκκίνησης θα εξακολουθεί να καθορίζεται από τα Q1 και Q2, όμως θα έχει βαθμολογία που θα είναι οι μισοί βαθμοί σε σχέση με τον αγώνα της Κυριακής.

MotoGP: Επιστρέφει ο Aldeguer στο Qatar, αντικαθιστά τον Alex Marquez ο Iker Lecuona

Ο Ισπανός της Gresini επιστρέφει μετά τον τραυματισμό του στην Ινδονησία, ενώ ο Lecuona αναλαμβάνει τη θέση του χειρουργημένου Alex Marquez
Aldeguer
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/11/2026

Δύο αλλαγές στη σύνθεση της BK8 Gresini Racing για το Grand Prix του Qatar, με τον Fermin Aldeguer να επιστρέφει στη δράση και τον Iker Lecuona να αντικαθιστά τον Alex Marquez, ο οποίος βρίσκεται σε περίοδο αποκατάστασης μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Η BK8 Gresini Racing επιβεβαίωσε ότι ο Fermin Aldeguer θα επιστρέψει στη σχάρα εκκίνησης των MotoGP στο Grand Prix του Qatar, έχοντας αναρρώσει από τον τραυματισμό που υπέστη στο Grand Prix  της Ινδονησίας.

Ο Ισπανός είχε πτώση στον δεύτερο γύρο του αγώνα στην Ινδονησία, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στη βάση του μετακαρπίου του δεξιού χεριού του. Ακολούθησε χειρουργική επέμβαση και περίοδος αποκατάστασης, με τον αναβάτη της Gresini να κρίνεται πλέον έτοιμος για την επιστροφή του.

Αντίθετα, εκτός αγωνιστικής δράσης παραμένει ο Alex Marquez, ο οποίος υποβλήθηκε σε τριπλή επέμβαση μετά το Grand Prix της Μαλαισίας και στόχος του είναι να επιστρέψει στον επόμενο αγώνα της Πορτογαλίας.

Τη θέση του στην Gresini θα πάρει ο Iker Lecuona, ο οποίος θα συμμετάσχει στο πέμπτο Grand Prix της φετινής σεζόν ως αντικαταστάτης. Ο Ισπανός έχει ήδη αγωνιστεί αρκετές φορές μέσα στη χρονιά με την ομάδα, καλύπτοντας απουσίες αναβατών της.

Έτσι, η Gresini θα παρατάξει στο Qatar τους Fermin Aldeguer και Iker Lecuona, με τον Alex Marquez να επικεντρώνεται στην αποθεραπεία του ενόψει της επιστροφής στην Πορτογαλία.