MotoGP - Misano Test 2022, Τελικά Αποτελέσματα

Ο Quartararo ταχύτερος, ο Marc Marquez 13ος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

8/9/2022
Το διήμερο Test του Misano τελείωσε, οι ομάδες του MotoGP δοκίμασαν πολλά και διάφορα εξαρτήματα που σταδιακά θα ενσωματωθούν στις μοτοσυκλέτες τους, αποτελώντας το προοίμιο για τα μοντέλα που θα οδηγήσουν οι αναβάτες το 2023. Όσον αφορά στους χρόνους, ο Quartararo σημείωσε τον ταχύτερο του διήμερου, ενώ ο Marc Marquez βρέθηκε 13ος στην επιστροφή του πάνω στη σέλα της RC213V.
 
Ας δούμε τι συνέβη στο τεστ του Misano ανά κατασκευαστή.
 
Yamaha
Η σημαντικότερη αλλαγή στο paddock ήταν σίγουρα ο νέος κινητήρας της Yamaha, με τον Quartararo να πετυχαίνει τελική ταχύτητα 298,3 χλμ/ώρα, μόλις 2 χλμ/ώρα λιγότερα από ότι ο Jorge Martin με το Ducati του.
 
Σημειώστε πάντως πως ο El Diablo έκανε slip streaming για να πετύχει το συγκεκριμένο νούμερο, ενώ παρόλα αυτά δήλωσε ικανοποιημένος με τις βελτιώσεις της Iwata, και πώς να μην είναι άλλωστε όταν ήταν ο ταχύτερος όλων.
Δίπλα στον νέο κινητήρα, η Yamaha παρουσίασε και ένα νέο πλαίσιο, ενώ οι αναβάτες της δοκίμασαν και αρκετά νέα αεροδυναμικά βοηθήματα. Παρόλο τώρα που το τεστ του Misano αφορά κυρίως στην εξέλιξη των μοτοσυκλετών της επόμενης σεζόν, ο Team Manager της Yamaha Massimo Meregalli δήλωσε πως το νέο πλαίσιο θα μπορούσε να κάνει την εμφάνιση του ακόμα και από το επόμενο GP, στο Aragon.
 
Ο Meregalli δήλωσε επίσης πως η Yamaha ίσως βρήκε έναν τρόπο να βελτιώσει την απόδοση της μοτοσυκλέτας της μέσα στο 2022, που δεν αφορά στον κινητήρα. Περί τίνος πρόκειται άραγε; Υπομονή μέχρι το Aragon για να δούμε τι θα δούμε.
 
Honda
Μετά από 100 μέρες αποχής από την οδήγηση, και με μια ακόμη εγχείρηση στο ενεργητικό του, ο Marc Marquez επέστρεψε στη σέλα μιας RC213V, “γράφοντας” 39 γύρους την πρώτη και 61 γύρους τη δεύτερη μέρα του τεστ. 
 
Τα καλά νέα εδώ είναι αρκετά. Το χέρι του δείχνει να δουλεύει όπως πρέπει, ο ταχύτερος χρόνος του MM93 μπορεί να ήταν μόλις 13ος, όμως ήταν ο ταχύτερος απ’ όλων των αναβατών της Honda, κι αυτό παρά την τρίμηνη αποχή του, και παρά το ότι οι υπόλοιποι είχαν μόλις τρέξει αγώνα στην πίστα και είχαν ρυθμίσει ιδανικά τις μοτοσυκλέτες τους, και ευτυχώς ο Ισπανός… δεν έπεσε.
 
Τώρα ο Marquez μένει να χτίσει ξανά τη φυσική του κατάσταση, ενώ οι πόνοι που ένιωσε στο χέρι μετά την διήμερη καταπόνηση του τεστ ίσως σημαίνουν μια μικρή ακόμα καθυστέρηση μέχρι την επανεμφάνιση του στους αγώνες, οπότε μάλλον δεν θα τον δούμε στο Aragon.
Όσον αφορά στις βελτιώσεις που παρουσίασε η Honda, αυτές περιλάμβαναν ένα αλουμινένιο ψαλίδι της Kalex που αρχικά δοκίμασε ο Stefan Bradl, για να το δούμε τη δεύτερη και σε μια από τις τρεις μοτοσυκλέτες που είχε στη διάθεση του ο Marc, δυο του 2022 και μια πάνω στην οποία θα χτιστεί εκείνη του 2023. Η Honda δοκίμασε και τρεις διαφορετικούς αεραγωγούς εισαγωγής, ενώ ο Bradl δοκίμασε και μια διαφορετική εξάτμιση.
 
Ducati
O νικητής του GP του Misano, Francesco Bagnaia σημείωσε τον δεύτερο ταχύτερο γύρο του τεστ, ενώ ο μελλοντικός ομόσταυλος του, Enea Bastianini ήταν 4ος γενικής. Κανείς αναβάτης της Ducati δεν εμφανίστηκε στην πίστα το απόγευμα της δεύτερης ημέρας, ενώ η Mooney VR46 είχε ήδη τελειώσει τις δοκιμές της από την πρώτη μέρα!
Η εταιρεία της Bologna δούλεψε πάνω σε ένα νέο πλαίσιο, και σε νέα αεροδυναμική, μόνο όμως με τους Bagnaia και Bastianini. Ο Jack Miller είχε μια πτώση, δίχως ευτυχώς να τραυματιστεί. Συντηρητική δουλειά από τους Ιταλούς λοιπόν, καθώς για την ώρα είναι ικανοποιημένοι από τη μοτοσυκλέτα τους, με τα υπόλοιπα εργοστάσια να τρέχουν για να τους φτάσουν.
 
Aprilia
Αμφότεροι οι αναβάτες της Aprilia τερμάτισαν στο TOP-5 των χρόνων, όμως ο Aleix Espargaro είχε την πιο άτυχη στιγμή του τεστ καθώς έπεσε και έσπασε το μικρό δάχτυλο του αριστερού του χεριού, ενώ παρόλο που πονάει ο Ισπανός δήλωσε πως αναμένεται να οδηγήσει στο Aragon.
 
Το Noale δοκίμασε διαφορετικά πλαίσια, ενώ όπως και η Yamaha θα μπορούσε να εμφανίσει κάποιο από αυτά μέσα στο 2022, ίσως ακόμα και από το Aragon. Οι δοκιμές αφορούσαν και σε νέα μεγαλύτερα (κι άλλο;!) αεροδυναμικά “φτερά”, και διαφορετικό φέρινγκ προς αναζήτηση καλύτερης πρόσφυσης μέσα στη στροφή.
 
KTM
Παρόλο που οι Αυστριακοί δεν είχαν μια πρωτότυπη μοτοσυκλέτα για το 2023 στο Test του Misano, είχαν αρκετά εξαρτήματα να δοκιμάσουν, με τους Brad Binder και Dani Pedrosa να έχουν αναλάβει τον κύριο όγκο των δοκιμών. Ταχύτερος αναβάτης των πορτοκαλί ήταν ο Miguel Oliveira με τον 8ο χρόνο γενικής.
 
Suzuki
Η Suzuki, που αποχωρεί από το MotoGP στα τέλη του 2022, βρέθηκε στο τεστ μόνο την πρώτη μέρα, και απουσίαζε την δεύτερη. Ο τραυματίας Joan Mir απουσίαζε, με τον Alex Rins να σημειώνει τον 19ο ταχύτερο χρόνο, ενώ στην πίστα οδήγησε και ο Dominique Aegerter.
 
Σειρά τώρα έχει το GP του Aragon στις 16-18 Σεπτεμβρίου.
 
Ακολουθούν οι καλύτεροι χρόνοι των αναβατών στο Test του Misano.
 
ΘΕΣΗΑΝΑΒΑΤΗΣΕΤΑΙΡΕΙΑΔΙΑΦΟΡΑ
1F.QUARTARAROYAMAHA1'31.054
2F.BAGNAIADUCATI0.118
3M.VIÑALESAPRILIA0.135
4E.BASTIANINIDUCATI0.206
5A.ESPARGAROAPRILIA0.279
6J.MARTINDUCATI0.385
7L.MARINIDUCATI0.419
8M.OLIVEIRAKTM0.531
9M.BEZZECCHIDUCATI0.537
10F.DI GIANNANTDUCATI0.551
11J.ZARCODUCATI0.552
12F.MORBIDELLIYAMAHA0.560
13M.MARQUEZHONDA0.588
14P.ESPARGAROHONDA0.653
15T.NAKAGAMIHONDA0.732
16B.BINDERKTM0.749
17A.MARQUEZHONDA0.810
18J.MILLERDUCATI0.873
19A.RINSSUZUKI0.882
20M.PIRRODUCATI1.016
21D.PEDROSAKTM1.254
22R.FERNANDEZKTM1.292
23R.GARDNERKTM1.379
24S.BRADLHONDA1.580
25D.BINDERYAMAHA1.766
26L.SAVADORIAPRILIA2.325
27D.AEGERTERSUZUKI2.853
28A.DOVIZIOSOYAMAHA3.843

 

Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa - Κανονίζουν αγώνα… μποξ μεταξύ τους!

Το #99 προκάλεσε το #26 σε grudge match, με τον μικρό σαμουράι να απαντά θετικά
Jorge Lorenzo vs Dani Pedrosa
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

Την ώρα που ο παλαίμαχος Dani Pedrosa επιστρέφει στο MotoGP ως wildcard συμμετοχή της KTM στον αγώνα της Jerez, ο Jorge Lorenzo ανέβαζε βίντεο εν ώρα προπόνησης στο μποξ, προκαλώντας τον Dani για ματς, με τον τελευταίο να απαντά “τα λέμε στο ρινγκ”!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, μετά την απόσυρσή του από τους αγώνες MotoGP, ο 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo έχει πολύ χρόνο στα χέρια του, κάνοντας τα πάντα για να κρατήσει πάνω του ακόμα και σήμερα τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτό το καταφέρνει με πάμπολλους τρόπους όπως με προκλητικές δηλώσεις για τα τεκταινόμενα στο MotoGP, χορεύοντας σε reality show της τηλεόρασης, ενεργώντας ως ambassador διαφόρων εταιρειών (Tissot, Sendi, Laureus, Vmoto Soco, κλπ.), συμμετέχοντας σε αγώνες αυτοκινήτου (Porsche Carrera Cup Italia, κ.α.), και τώρα προκαλώντας το αντίπαλο ισπανικό δέος της εποχής του στο MotoGP, Dani Pedrosa σε αγώνα μποξ.

Συγκεκριμένα, ο Lorenzo ανέβασε ένα βίντεο στο instagram στο οποίο τον βλέπουμε να προπονείται στο μποξ χτυπώντας (χαλαρά, άκεφα και... ατάλαντα) έναν σάκο, όταν σταματά και λέει τα εξής: “ξέρετε πως μου αρέσουν οι προκλήσεις. Δεκαπέντε χρόνια πριν είχα καλές αλλά και κακές στιγμές με τον Dani Pedrosa στην πίστα και εκτός αυτής. Τώρα που τα celebrity events έχουν γίνει της μόδας (βλ. αγώνες μποξ του Jake Paul), μου ήρθε στο μυαλό μια λίγο τρελή πρόκληση. Σε προκαλώ Dani σε έναν αγώνα μποξ στη Βαρκελώνη, στη σχολή που προπονούμαι.” Ο Lorenzo μάλιστα δήλωσε πως στόχος του είναι ο αγώνας να μεταδοθεί ζωντανά από το Youtube!

Οι Lorenzo και Pedrosa είχαν αρκετές ιστορικές μάχες στην πίστα -και αρκετή αντιπάθεια μεταξύ τους-, συμπεριλαμβανομένου και του ισπανικού GP του 2010, όπου τα έδωσαν όλα σε μια μάχη μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, αλλά και στο διαβόητο GP του 2008, ξανά στην Ισπανία, όπου ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας Juan Carlos τους έβαλε με το ζόρι να δώσουν τα χέρια στο βάθρο.

Επιστρέφοντας στο παρών, ο Pedrosa δεν άφησε την πρόκληση του Lorenzo αναπάντητη, και σε μια ανάρτησή του στα social media δήλωσε τα εξής: στην αρχή σκέφτηκα πως παραείναι τρελή σαν ιδέα, αλλά από την άλλη είμαι ακόμα γυμνασμένος και ο πειρασμός να σου ρίξω μερικές μπουνιές είναι μεγάλος. Έτσι, δέχομαι την πρόκλησή σου.”

Το grudge match μεταξύ των δύο πρώην αντιπάλων του MotoGP δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αν και ο Pedrosa ανέφερε “πες μου τη μέρα και την ώρα και τα λέμε στο ρινγκ”.

Παρόλο τώρα που στο βίντεο ο Lorenzo δείχνει... ιδιαίτερα ατσούμπαλος με τις γροθιές του, όπως επισήμανε στον Pedrosa ο Michael Ruben Rinaldi (γενικά γίνεται το έλα να δεις στα σχόλια από αναβάτες κάτω από την ανάρτηση), "φίλε Dani, ο Jorge σου ρίχνει τουλάχιστον 15 κιλά. Είναι σα να κάνετε αγώνα εσύ με μοτοσυκλέτα 600 κυβικών κι εκείνος με χιλιάρα! Αλλά όπως και να έχει θα είχε πλάκα να δούμε τον αγώνα σας."