MotoGP: Ο Raul Fernandez συνεχίζει με την Trackhouse μέχρι το τέλος του 2028

Η αμερικανική ομάδα ανανέωσε την συμφωνία της με τον Ισπανό αναβάτη ενόψει της νέας εποχής των MotoGP
Fernandez
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/8/2026

Ο Fernandez υπέγραψε με την SuperFile Trackhouse MotoGP Team για τις πρώτες δύο σεζόν της νέας εποχής κανονισμών των MotoGP, 2027 και 2028, ενώ ανοιχτή παραμένει η δεύτερη σέλα της ομάδας.

Η SuperFile Trackhouse MotoGP Team ανακοίνωσε επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Raul Fernandez, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στην αμερικανική ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν του 2028.

Ο Fernandez αποτελεί μέλος του project της Trackhouse από την πρώτη της χρονιά στα MotoGP, το 2024, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα συνέβαλε στις σημαντικότερες επιτυχίες της ομάδας. Το 2025 ανέβηκε στο βάθρο των Sprint σε Mandalika και Phillip Island, πριν χαρίσει στην Trackhouse την πρώτη της νίκη σε Grand Prix, κατακτώντας το Grand Prix Αυστραλίας. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με δεύτερη θέση στη Valencia.

Η ανοδική του πορεία συνεχίστηκε και το 2026, με τον Ισπανό να έχει ήδη κατακτήσει τρία βάθρα σε Grand Prix και τρία ακόμη σε Sprint, ανάμεσά τους δύο νίκες, στο Mugello και στο Assen. Στην ολλανδική πίστα η Trackhouse πέτυχε ένα ιστορικό αποτέλεσμα, κερδίζοντας τόσο τον Sprint όσο και τον κυρίως αγώνα.

Με την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Fernandez θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας στη νέα εποχή των MotoGP, καθώς από το 2027 θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί και οι νέες μοτοσυκλέτες της κατηγορίας.

Η άλλη θέση της ομάδας της Trackhouse για το 2027 δεν έχει ακόμη καλυφθεί, με την ομάδα να αφήνει ανοιχτό το ποιος θα είναι ο ομοσταυλος του Fernandez στην ερχόμενη σεζόν.

Ο ιδιοκτήτης της Trackhouse Entertainment Group, Justin Marks, δήλωσε, "Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Raul Fernandez θα παραμείνει στην ομάδα για τις επόμενες δύο σεζόν. Από την πρώτη ημέρα έχει αφοσιωθεί πλήρως στους στόχους και στο όραμά μας. Έχει εξελιχθεί τόσο ως αναβάτης όσο και στην προετοιμασία, την προσέγγιση και την ωριμότητά του. Πιστεύουμε ότι η ομάδα και οι μοτοσυκλέτες μας μπορούν να διεκδικούν σταθερά το πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια και ότι ο Raul μπορεί να μας οδηγήσει ακόμη ψηλότερα."

MotoGP: Ο Pol Espargaro θα αντικαταστήσει τον Maverick Viñales στη Tech3 KTM στο Silverstone

Μετά τις φήμες περί πρόωρης αποχώρησής - Οι Αυστριακοί τονίζουν πως πρόκειται για ιατρικό ζήτημα
Espargaro
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/8/2026

Ο δοκιμαστής της KTM θα οδηγήσει την RC16 της Tech3 στο Silverstone, καθώς ο Viñales συνεχίζει την αποθεραπεία του από τον τραυματισμό στον ώμο.

Η KTM επιβεβαίωσε ότι ο Pol Espargaro θα αντικαταστήσει τον Maverick Viñales στη Red Bull KTM Tech3 για το Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας στο Silverstone, καθώς ο Ισπανός δεν έχει αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό στον ώμο που τον ταλαιπωρεί.

Η είδηση έρχεται λίγες ημέρες μετά τις πληροφορίες ότι η KTM εξετάζει το ενδεχόμενο να λύσει πρόωρα τη συνεργασία της με τον Viñales, κάτι που ο ίδιος διέψευσε κατηγορηματικά, χαρακτηρίζοντας τις σχετικές φήμες "ανόητες" και ξεκαθαρίζοντας ότι σκοπεύει να τιμήσει το συμβόλαιό του μέχρι το τέλος.

Σύμφωνα με την KTM, η απουσία του Viñales οφείλεται αποκλειστικά στην πορεία της αποθεραπείας του. Ο Ισπανός εργάστηκε με εξειδικευμένους γιατρούς κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής ανάπαυλας, προσπαθώντας να αποκαταστήσει πλήρως τη δύναμη και την κινητικότητα του ώμου που τραυματίστηκε στο Sachsenring το 2025. Οι τελευταίες εξετάσεις αποκάλυψαν μια αδιάγνωστη μέχρι σήμερα ρήξη στον υπακάνθιο, γεγονός που καθυστερεί την επιστροφή του και τον αφήνει εκτός δράσης για τον αγώνα στο Silverstone.

Vinales

Τη θέση του θα πάρει ο Pol Espargaro, δοκιμαστής της KTM και γνώριμος τόσο της RC16 όσο και της ομάδας Tech3. Ο Ισπανός έχει πραγματοποιήσει αρκετές συμμετοχές ως αντικαταστάτης τα τελευταία χρόνια και στο Silverstone θα έχει ομόσταυλό του τον Enea Bastianini.

Επισήμως, η KTM κάνει λόγο για αντικατάσταση μόνο για έναν αγώνα, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι ο Viñales θα είναι σε θέση να επιστρέψει στο Grand Prix της Αραγονίας αργότερα μέσα στον μήνα.

Ωστόσο, η χρονική συγκυρία δύσκολα περνά απαρατήρητη. Η παρουσία του Espargaro στην RC16 της Tech3 ακολουθεί άμεσα τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν πιθανό αντικαταστάτη του Viñales σε περίπτωση οριστικής ρήξης με την KTM. Αν και η εταιρεία επιμένει ότι η αλλαγή οφείλεται αποκλειστικά στον τραυματισμό, το μέλλον του Viñales παραμένει ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ζητήματα στο paddock των MotoGP, με τις εξελίξεις μετά το Silverstone να αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.