MotoGP - Οι αρχιμηχανικοί όλων των αναβατών για το 2024

Με σημαντικότερη αλλαγή το "διαζύγιο" Marc Marquez - Santi Hernandez
motomag MotoGP – Οι αλλαγές στο δίδυμο αναβατών – αρχιμηχανικών των ομάδων για το 2024
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

11/12/2023

Ένας αρχιμηχανικός του MotoGP διαδραματίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά την πετυχημένη χρονιά ενός αναβάτη. Δεν είναι τυχαίο πως οι αρχιμηχανικοί των κορυφαίων αναβατών του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσυκλετών συνήθως είναι αυτοί που σχεδιάζουν το πως θα κυλήσει ένα αγωνιστικό σαββατοκύριακο ενώ με μία τους ιδέα μπορεί να αλλάξει άρδην το πως αισθάνεται ένας αναβάτης επάνω στην μοτοσυκλέτα. Καθώς ετοιμαζόμαστε για τη νέα αγωνιστική χρονιά, ας δούμε τις αλλαγές οι οποίες έγιναν στα δίδυμα αναβατών - αρχιμηχανικών των ομάδων της κορυφαίας κατηγορίας του Πρωταθλήματος.

Ξεκινώντας από την Πρωταθλήτρια Ducati Lenovo Team για το 2024, δεν έχουμε καμία αλλαγή σε αυτό το κομμάτι. Ο πρωταθλητής Pecco Bagnaia θα έχει δίπλα του τον Cristian Gabarrini, με τον Enea Bastianini να έχει ως αρχιμηχανικό τον Marco Rigamonti. Αλλαγές όμως έχουμε σε αυτόν τον τομέα στις υπόλοιπες ομάδες της Ducati. Στην Prima Pramac Racing, o Jorge Martin θα έχει δίπλα του τον Daniele Romagnoli, ωστόσο ο νεοφερμένος από την Yamaha Franco Morbidelli θα έχει δίπλα του ως αρχιμηχανικό τον Massimo Branchini. Αλλαγές έχουμε και στην ομάδα της Pertamina Enduro VR46 MotoGP Team. O Marco Bezzecchi θα έχει δίπλα του τον γνώριμο για αυτόν Matteo Flamigni, με τον νέο αναβάτη της ομάδας Fabio Di Giannantonio να έχει ως αρχιμηχανικό τον David Munoz. Αφήσαμε την σημαντικότερη αλλαγή όσον αφορά τις ομάδες της Ducati για το τέλος. Στην Gresini Racing MotoGP, η έλευση του Marc Marquez έφερε αλλαγές για τον ίδιο στο κομμάτι του αρχιμηχανικού. Ο Ισπανός πολυπρωταθλητής δεν θα έχει δίπλα του τον Santi Hernandez αλλά τον Frankie Carchedi ο οποίος την προηγούμενη χρονιά ήταν αρχιμηχανικός του Di Giannantonio. Στον αντίποδα ο αδερφός του Alex συνεχίζει με τον Donatello Giovanotti.

MotoGP – Οι αλλαγές στο δίδυμο αναβατών – αρχιμηχανικών των ομάδων για το 2024

Συνεχίζουμε με την Red Bull KTM Factory Racing στην οποία δεν συναντάμε αλλαγές σε αυτό το κομμάτι για το 2024. Ο Brad Binder θα έχει δίπλα του ως αρχιμηχανικό τον Andres Madrid, με τον Jack Miller να έχει πλάι του τον Christian Pupulin. Από την άλλη στην GASGAS Factory Racing Tech3, η έλευση του πρωταθλητή της Moto2 Pedro Acosta έφερε αλλαγές και στον τομέα των αρχιμηχανικών. Ο Paul Trevathan θα είναι ο αρχιμηχανικός του Acosta, με τον Augusto Fernandez να συνεχίζει τη συνεργασία του και φέτος με τον Alex Merhand. Προχωρώντας στην Aprilia Racing, όλα μοιάζουν ίδια. Ο Aleix Espargaro θα έχει δίπλα του τον Antonio Jimenez με τον Maveric Vinales να έχει ως αρχιμηχανικό και τη φετινή χρονιά τον Manu Cazeaux. Όσον αφορά την “νέα δορυφορική ομάδα της Aprilia” Trackhouse Racing MotoGP Team ο Miguel Oliveira θα έχει δίπλα του τον Giovanni Mattarollo, με τον Raul Fernandez να έχει ως αρχιμηχανικό τον Noe Herrera.

MotoGP – Οι αλλαγές στο δίδυμο αναβατών – αρχιμηχανικών των ομάδων για το 2024

Πολλές οι αλλαγές στο στρατόπεδο της Honda τόσο στη Repsol Honda Team, όσο και στην Castrol Honda LCR. Όσον αφορά τη Repsol Honda, o Joan Mir θα έχει ως αρχιμηχανικό τον Santi Hernandez, με τον νεοφερμένο Luca Marini να έχει δίπλα του τον Giagomo Guidotti. Στην Castrol Honda LCR, ο νέος αναβάτης της ομάδας Johann Zarco θα έχει ως αρχιμηχανικό τον David Garcia, με τον Takaaki Nakagami να συνεχίζει με τον Klaus Nohles. Τελευταία αλλαγή στο κομμάτι των αρχιμηχανικών έρχεται από την ομάδα της Monster Energy Yamaha MotoGP Team, όπου ο Fabio Quartararo συνεχίζει με τον Diego Gubellini, με τον Alex Rins να έχει ως αρχιμηχανικό τον Patrick Primmer.

MV Agusta -Μετά τις KTM & GASGAS, και 3η εταιρεία του PIERER Group στο MotoGP!

Νέες δηλώσεις αυτή τη φορά από τον νέο CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz
motomag H MV Agusta θα είναι ο νέος κατασκευαστής που εισέρχεται στο MotoGP
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Λάδι στη φωτιά έριξε ο νέος CEO της MV Agusta, Hubert Trunkepolz καθώς σύμφωνα με δηλώσεις του στο αυστριακό Motorrad Magazin, η ιταλική εταιρεία πρόκειται να γίνει ο όγδοος κατασκευαστής του MotoGP.

Όταν το PIERER Mobility Group στο οποίο ανήκουν KTM, Husqvarna και GASGAS μεταξύ άλλων απέκτησε μετοχές της MV Agusta, ξεκίνησε μία φήμη η οποία ήθελε την ιταλική εταιρεία να εισέρχεται στο MotoGP ως ο νέος κατασκευαστής στη μεγάλη κατηγορία.

Μετά από την πρόσφατη εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου της MV Agusta από την KTM, αυτές οι φήμες γιγαντώθηκαν ενώ τώρα μέσω συνέντευξης του νέου CEO της MV Agusta Hubert Trunkepolz στο αυστριακό Motorrad Magazin τα πράγματα ίσως γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα στον κορυφαίο θεσμό μοτοσυκλετών τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Trunkepolz η MV Agusta η οποία έχει γράψει ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν γίνεται να μην βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, ενώ και η δήλωση του Stefan Pierer μερικούς μήνες πριν πως δεν αποκλείει να κάνει η MV Agusta την εμφάνιση της στο MotoGP ως ξεχωριστή οντότητα το 2027, χρονιά που αλλάζουν οι κανονισμοί, συνηγορεί σε αυτό που ακούμε όλο αυτό το διάστημα.

Να θυμίσουμε πως η Dorna έχει “δεσμεύσει” τις δύο θέσεις μοτοσυκλετών που κατείχε η Suzuki όταν αυτή αποχώρησε σε περίπτωση που κάποιος νέος κατασκευαστής θελήσει να εισέλθει στο MotoGP.

Το να δούμε την MV Agusta στην μεγάλη κατηγορία θα είναι ευχής έργον καθώς θα γίνουμε μάρτυρες μιας μεγάλης επιστροφής, ωστόσο μένει να αποδειχθεί πως αυτό δεν είναι μια απλή εικασία ή ένα τρικ το οποίο στοχεύει στο να φέρει εφήμερη προβολή στο PIERER Mobility Group όσον αφορά την MV Agusta. Κι αν τώρα όντως δούμε την MV Agusta στο MotoGP, είναι σίγουρο κατά 99,99% πως η μοτοσυκλέτα με την οποία θα συμμετέχει δεν θα είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά το γνωστό μας RC16 με νέα χρώματα.

Ετικέτες