MotoGP-Pedro Acosta: “Μια ζωή αξίζει περισσότερο από έναν αγώνα!" - Σκληρή κριτική στη Dorna

Ασέβεια χαρακτήρισε την απόφαση της Dorna να συνεχίσει τον αγώνα μετά το δυστύχημα του Borja Gómez στο JuniorGP
Acosta on Dorna
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

11/7/2025

Ο Pedro Acosta εξέφρασε έντονα την αγανάκτηση του προς τη Dorna, διοργανώτρια του πρωταθλήματος JuniorGP, για τη συνέχιση του αγωνιστικού προγράμματος την περασμένη εβδομάδα στο Magny-Cours, παρά τον θάνατο του αναβάτη Borja Gómez, τον οποίο γνώριζε από τα παιδικά του χρόνια.

Η συνέντευξη Τύπου πριν το Grand Prix της Γερμανίας πήρε δραματική τροπή, όταν ζητήθηκε από τους Marc Marquez και Pedro Acosta να σχολιάσουν τον τραγικό θάνατο του νεαρού Ισπανού αναβάτη Borja Gómez, ο οποίος σκοτώθηκε στο Magny-Cours κατά τη διάρκεια αγώνα του JuniorGP, ενός εκ των πρωταθλημάτων νέων που τελεί υπό την αιγίδα της Dorna, διοργανώτριας του MotoGP.

O οκτώ φορές πρωταθλητής κράτησε μια συντηρητική στάση δηλώνοντας: “Αυτά είναι τα νέα που δεν θέλεις ποτέ να λάβεις, που δεν θέλεις ποτέ να διαβάσεις. Συνάντησα τον Borja αυτόν τον χειμώνα στην πίστα του Aspar, προπονούμασταν μαζί, και γνώρισα επίσης και τον πατέρα του. Είναι πάντα εξαιρετικά δύσκολο, αλλά όταν γνωρίζεις κάποιον προσωπικά, είναι ακόμη πιο σκληρό. Στέλνουμε τις πιο ειλικρινείς μας σκέψεις στην οικογένειά του και στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σε περιπτώσεις σαν αυτή, είναι απαραίτητο όλες οι ομοσπονδίες να στηρίζουν την οικογένεια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό.”

acosta

H τοποθέτηση του Acosta ήταν εμφανώς πιο φορτισμένη και επικριτική για την διαχείριση της διοργάνωσης. “Τον ήξερα από τότε που ήμασταν παιδιά, μέναμε μισή ώρα μακριά.” είπε ο Acosta σε σοβαρό και εμφανώς συγκινημένο τόνο. “Είναι φρικτό να ακούς τέτοια νέα, και το γεγονός ότι το πρωτάθλημα συνεχίστηκε σαν να μην έγινε τίποτα είναι η μεγαλύτερη ασέβεια που έχω δει ποτέ στη ζωή μου”, ξέσπασε, κριτικάροντας την απόφαση των διοργανωτών να μην ακυρώσουν τον αγώνα.

“Όποιος οργανώνει αυτό το πρωτάθλημα [Dorna] πρέπει να αναρωτηθεί τι θα έκανε αν είχε πεθάνει ο δικός του γιος. Το θέαμα συνεχίζεται, ναι, αλλά νομίζω ότι μια ζωή αξίζει περισσότερο από οποιονδήποτε αγώνα, σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα”, πρόσθεσε ο νεαρός αναβάτης της KTM, που μόλις έχει κλείσει τα 21 και ανήκει στην ίδια γενιά με τον εκλιπόντα.

“O καθένας μπορεί να σκέφτεται ό,τι θέλει, αλλά για μένα ήταν το πιο παράλογο και απαράδεκτο γεγονός που έχει συμβεί στον αθλητισμό τα τελευταία χρόνια”, κατέληξε. Τα λόγια του άφησαν την αίθουσα άφωνη, κανένας δημοσιογράφος δεν έκανε άλλη ερώτηση και η συνέντευξη Τύπου ολοκληρώθηκε.

Σε μεταγενέστερη συνάντηση με τα ΜΜΕ, ο Acosta επανήλθε σε πιο ελαφρύ τόνο, αστειευόμενος, ειδικά όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα λόγια του Fabio Di Giannantonio, ο οποίος μετά τον αγώνα στο Assen τον είχε καλέσει να επικεντρωθεί στην ομάδα του και να αποφεύγει να μιλάει πολύ για τη VR46.

“Νομίζω ότι η ζωή πρέπει να αντιμετωπίζεται με λίγη περισσότερη ελαφρότητα. Την περασμένη εβδομάδα είδαμε ότι τα κακά έρχονται από μόνα τους, δεν χρειάζεται να τα προκαλούμε. Από την πλευρά μου, στέλνω ένα φιλί σ’ εκείνον [Fabio] και τη σύντροφό του”, απάντησε με προφανή ειρωνεία.

Ρωτήθηκε επίσης για τη σχέση του ή μάλλον την απουσία σχέσης, με τον Marc Márquez, ο οποίος καθόταν δίπλα του στη συνέντευξη. “Είναι ένας αναβάτης που έχει κερδίσει οκτώ παγκόσμιους τίτλους και κυνηγάει τον ένατο. Δεν είναι ότι έχει ιδιαίτερους δεσμούς με συναδέλφους του, αν το σκεφτείς. Θα έλεγα πως έχουμε μια επαγγελματική σχέση, βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό”, εξήγησε ψύχραιμα ο Acosta.

Τέλος, του ζητήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό με το τσίμπημα σφήκας που υπέστη στο Assen, το οποίο τον οδήγησε για λίγο στο νοσοκομείο. “Με τσίμπησε μια σφήκα έξω από τη φόρμα μου, 15 γύρους πριν τον τερματισμό. Δεν με ενόχλησε κατά τη διάρκεια του αγώνα, αλλά όταν επέστρεψα στο γκαράζ, άρχισαν να με φαγουρίζουν το χέρι και το στήθος. Έβγαλα τη φόρμα και κατάλαβα ότι είχα φαγούρα παντού”.

“Η κατάσταση έγινε λίγο δραματική, με πήγαν στο νοσοκομείο, αλλά τελικά όλα πήγαν καλά. Το ίδιο βράδυ γύρισα σπίτι, κι αυτό ήταν το μόνο που ήθελα”, κατέληξε ο Acosta.

 

 

MotoGP: Φανταστικό [VIDEO] με Marc Marquez και όλη την ομάδα Ducati για όσα έγιναν στην Ταϊλάνδη!

Η εξαιρετική σειρά βίντεο της Ducati συνεχίζει στα ίδια υψηλά πρότυπα - Οι διάλογοι, τα προβλήματα, τα αστεία, η αγωνία...
I broke the rim
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

4/3/2026

Μετά από την πρώτη σεζόν, στην οποία η Ducati μας έδωσε μια υπέροχη σειρά βίντεο με όλα τα παραλειπόμενα από κάθε αγώνα MotoGP, το INSIDE Ducati Lenovo Team επιστρέφει στη δεύτερη έκδοσή του. Στο πρώτο επεισόδιο, θα δείτε όλα τα παραλειπόμενα του γύρου της Ταϊλάνδης, ενός γύρου που εξελίχθηκε πολύ άσχημα για την εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale, με σειρά προβλημάτων και συμβάντων.

Στο βίντεο θα δείτε τις αντιδράσεις του Marc Marquez μετά από τα δυο συμβάντα που είχε στον αγώνα Sprint και σε εκείνον της Κυριακής, στον πρώτο με την αμφιλεγόμενη προσπέραση στον Binder που απέφερε ποινή μιας θέσης στον Πρωταθλητή του 2025, και στον δεύτερο όταν το ελαστικό της Michelin έσκασε, και η πίσω ζάντα στράβωσε όταν ο Marc πέρασε πάνω από το κέρμπ.

Pecco

Πέρα από τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Ισπανός, προβλήματα διαφορετικής φύσης είχε και ο Pecco Bagnaia, με τον Ιταλό να μην μπορεί να βρει τον καλό του εαυτό, και να παραπονιέται για τη μοτοσυκλέτα του, η οποία "σπίναρε μέχρι και την 5η ταχύτητα".

Pecco angry

Στο βίντεο θα δείτε και τη συγκινητική στιγμή που ο Marc συναντιέται με τον "παλιόφιλο" Santi Hernandez, τον μηχανικό του που παρέμεινε στη Honda όταν ο #93 πήρε μεταγραφή στην Ducati, θα μάθετε την... αηδιαστική αγαπημένη πίτσα του Pecco, θα χαζέψετε τον Marc να περπατά σαν τον σκύλο του και σε άλλη στιγμή να κάνει πλάκα με μηχανικό του για την "ψόφια" χειραψία που του έκανε -πήρε και πληρωμένη απάντηση από τον γεροδεμένο μηχανικό: "αν σου έσφιγγα το χέρι όπως θέλεις, θα στο έσπαγα".

Ducati

Οι πλάκες, η αγωνία, και τα συναισθήματα των αναβατών και των ομάδων κρατούν το ενδιαφέρον ζωντανό μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο, ενώ τα εύσημα ανήκουν και στην ομάδα που γυρίζει και μοντάρει τα βίντεο της Ducati.

Ετικέτες