MotoGP – Qatar: Επέστρεψε το θέαμα!

Θρίαμβος Viñales, μάχη μέχρι το τέλος!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/3/2017

Άκρως δυναμικά επέστρεψε το MotoGP, με μπόλικο θέαμα και απρόβλεπτες καταστάσεις, και τον καιρό να δίνει τελικά την άδεια να γίνει ένας στεγνός και γρήγορος αγώνας, όχι όμως χωρίς κάποια γραφειοκρατία, πριν δώσει αυτή την άδεια…

Ο αγώνας ξεκίνησε κυνηγώντας τα σύννεφα, όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί από εχθές, όμως ευτυχώς ήταν ήπια τα πράγματα, γλιτώνοντας τα χειρότερα ή τουλάχιστον έτσι έδειχνε αρχικά, όταν αποφασίστηκε μισή ώρα καθυστέρηση και μόλις ένας γύρος λιγότερος από το προβλεπόμενο, ώστε να μην σπαταληθεί πολύς –πρόσθετος- τηλεοπτικός χρόνος…

Μικρή ειρωνεία ότι η βροχή ξεκίνησε αμέσως μόλις τερμάτισε η Moto 2, ψιχαλίζοντας με ρυθμό που δεν μπορούσε να αποθαρρύνει την διοργάνωση για να σταματήσει την εκκίνηση των MotoGP, και μόλις στήθηκαν οι αναβάτες η βροχή έδειξε να δυναμώνει. Η διοργάνωση έπρεπε να πάρει αποφάσεις την στιγμή που ο ρυθμός με τον οποίο οι σταγόνες έφταναν στο έδαφος, αυξομειωνόταν συνεχώς. Στο τέλος αποφάσισαν την ακύρωση της εκκίνησης, με την ελπίδα ότι το σύννεφο που δημιούργησε το πρόβλημα θα εξαφανιστεί χωρίς να το ακολουθήσει δεύτερο, αποφασίζοντας μισή ώρα καθυστέρηση. Το θρίλερ της εκκίνησης όμως θα κρατούσε λίγο ακόμα…

Βγαίνοντας οι αναβάτες για αναγνώριση της κατάστασης στην πίστα, ανακάλυψαν ότι στις τελευταίες στροφές υπήρχε σοβαρό πρόβλημα πρόσφυσης, ώστε μερικοί αναγκάστηκαν να βγουν εκτός για να αποφύγουν την πτώση. Στο τέλος του αναγνωριστικού αυτού γύρου, ενημέρωσαν την οργάνωση ότι είναι αδύνατο να αγωνιστούν ή τουλάχιστον η πλειοψηφία είχε αυτή την πεποίθηση, καθώς ορισμένοι ήταν έτοιμοι να αγωνιστούν με την πίστα ως έχει, δηλαδή με το τρίτο μισό βρεγμένο. Το ζήτημα ήταν πως δεν υπήρχαν οι συνθήκες για βρόχινα ελαστικά και με τα slick η πρόσφυση δεν ήταν ομοιόμορφη σε όλη την πίστα. Τότε αποφασίστηκε νέα καθυστέρηση για την εκκίνηση, με ακόμα έναν γύρο λιγότερο, φτάνοντας στρογγυλά τους είκοσι, εν μέσω παραπόνων από τις κερκίδες που ο κόσμος δεν μπορούσε να περιμένει περισσότερο.

Την νέα καθυστέρηση εκμεταλλεύτηκαν οι Marquez και Crutchlow για να κάνουν μία αλλαγή στο εμπρός ελαστικό την τελευταία στιγμή, τοποθετώντας την γόμα μεσαίας σκληρότητας, με τον Zarco και Bautista να αλλάζουν πίσω σε μαλακό, την στιγμή που άνθρωποι της Michelin δήλωσαν ότι με τις νέες συνθήκες και τους λιγότερους γύρους, η σκληρή γόμα να μην είναι η καλύτερη λύση. Ουσιαστικά η μεσαία γόμα για το εμπρός ήταν η επιλογή και των υπολοίπων, ενώ το μαλακότερο πίσω ελαστικό το φορούσε από την αρχή και ο Dovizioso, αποτελώντας με Zarco και Bautista την μειοψηφία στην επιλογή του πίσω ελαστικού.

Κι επιτέλους:

Η εκκίνηση τελικά έγινε με την απόφαση για δύο γύρους προθέρμανσης, ώστε να απομακρυνθεί και η τελευταία υγρασία από την αγωνιστική γραμμή, από το πέρασμα των αγωνιστικών μοτοσυκλετών. Μικρός πανικός στην εκκίνηση, με τον Iannone να κάνει κάτι γνώριμο από παλιά, να ξεκινά τόσο γρήγορα και άμεσα, που η οργάνωση έπρεπε να εξετάσει αν ήταν άκυρη η εκκίνησή του, τον Zarco να κάνει επίσης καλή εκκίνηση όχι όμως χωρίς αψιμαχίες, και τον Rossi να επιτίθεται από τις πίσω γραμμές, να παίρνει μία σωστή γραμμή για την πρώτη στροφή πίσω από τον Dovizioso, αλλά να έρχεται ο Crutchlow και να πέφτει επάνω του! Μοναδικοί χαμένοι από αυτή την στιγμή, ήταν η πίσω κάμερα της Yamaha M1 που για τον υπόλοιπο αγώνα κρεμόταν από το καλώδιό της, πάνω από τον πίσω τροχό του Rossi και ο ίδιος ο Cruthclow που έχασε δύο θέσεις κατευθείαν. Από εκείνη την στιγμή όμως, τίποτα στον αγώνα δεν θα ήταν απόλυτα προβλέψιμο, μέχρι και το τέλος του!

Στην μέση του πρώτου γύρου, ο Zarco είχε βρεθεί να οδηγεί τον αγώνα στην πρώτη του εμφάνιση στα MotoGP, με όλους τους αναμενόμενους διεκδικητές του φετινού τίτλου να τον ακολουθούν, πλην του Lorenzo, του περσινού νικητή στο Κατάρ, που κάνοντας ένα λάθος βρέθηκε στις τελευταίες θέσεις από τις οποίες ανέκτησε κάποιες στην μέση του αγώνα για να τις χάσει ξανά.

Όσο ο Zarco έκανε την εμφάνιση της ζωής του, πίσω του οι υπόλοιποι προσπαθούσαν να κρατήσουν μία σειρά, με τον Marquez να παλεύει να κρατήσει την θέση του από τον Iannone που έδινε δυνατή μάχη και τον Dovizioso να επιτίθεται στην τεράστια ευθεία του Losail, απειλώντας να τους περάσει όλους με την τεράστια διαφορά ιπποδύναμης στις ψηλές στροφές που έχει η Ducati. Σε κοντινή απόσταση ο Vinales, ολοκλήρωνε την πρώτη ομάδα που ξεμάκραινε από τους υπόλοιπους, όσο ο Zarco άνοιγε επίσης την διαφορά ανεπηρέαστος από τις μάχες πίσω του. Πιο πίσω ο Pedrosa καθυστερούσε ξεκάθαρα τον Rossi που έδινε μάχη για ένα καθαρό προσπέρασμα, στην πίστα που δεν αφήνει πολλές επιλογές, αφού εκτός αγωνιστικής γραμμής, κρύβει παγίδες.

Όσο το εμπρός γκρουπ άνοιγε την διαφορά, τόσο γινόταν επιτακτική η ανάγκη για τον Rossi να περάσει τον Pedrosa, πράγμα που έκανε σταματώντας το κενό με τους εμπρός στο ένα δευτερόλεπτο. Μονάχα που μέχρι τότε, στους τέσσερις πρώτους γύρους, είχε γίνει κάτι που δεν μπορούσε κανένας να προβλέψει. Ο Zarco όχι μόνο οδηγούσε ακόμα τον αγώνα, αλλά είχε ανοίξει την διαφορά του σχεδόν στο ένα δευτερόλεπτο! Μία δορυφορική μοτοσυκλέτα, με έναν αναβάτη –που αν και παγκόσμιος πρωταθλητής στην Moto2, είναι νέος στα GP- οδηγούσε τον αγώνα και μάλιστα άνοιγε την διαφορά από τους καλύτερους του κόσμου. Μπορεί η υπεροχή να οφειλόταν κυρίως στο μαλακό πίσω ελαστικό, αλλά και στο γεγονός ότι οι υπόλοιποι έκαναν έναν αγώνα τακτικής κρατώντας ελαστικό και δυνάμεις για το τρίτο μισό του αγώνα, όμως και πάλι η προσπάθεια εκείνη την στιγμή του Zarco, ήταν αξιομνημόνευτη. Δυστυχώς για εκείνον δεν κράτησε πολύ. Ήταν ξεκάθαρο ότι έκανε υπερπροσπάθεια και ήταν επίσης ξεκάθαρο ότι θα έπρεπε να κόψει ρυθμό. Το είπε και ο ίδιος αργότερα. Γιατί βγαίνοντας ελάχιστα εκτός γραμμής αμέσως μετά το πρώτο εσάκι, πάτησε λίγο πιο απότομα το εμπρός φρένο για να προετοιμαστεί για την επόμενη στροφή και αμέσως έχασε πρόσφυση από το εμπρός ελαστικό σημειώνοντας μία πολύ άτυχη πτώση.

‘Έλεγα στον εαυτό μου να πάει πιο συντηρητικά και μάλιστα το είχα ήδη εφαρμόσει, για αυτό και με τσάτισε πολύ αυτή η πτώση, γιατί προσπάθησα να την αποφύγω», δήλωσε λίγο αργότερα, με την αλήθεια να παραμένει ότι μπορεί να το σκέφτηκε, αλλά άργησε να το εφαρμόσει….

Λίγο αργότερα ο Bautista θα έπεφτε κι αυτός, αφήνοντας τον Dovizioso που πάλευε στις πρώτες θέσεις, τον μοναδικό με μαλακό πίσω ελαστικό, μεγαλώνοντας την αγωνία της Ducati για πιθανή πτώση. Γιατί είχε προηγηθεί και διπλή πτώση του Crutchlow στην 16η στροφή, σηκώθηκε και έπεσε αμέσως μετά στην 13η….

Μπροστά ο Iannone έδινε μάχη με τον Marquez μονάχα που πλησίασε πολύ και αμέσως μετά έπεσε, πάλι θυμίζοντας την περασμένη χρονιά, σε μία φάση που πρέπει να εξεταστεί με λεπτομέρεια για να εξακριβωθεί αν η πτώση οφείλεται σε επαφή με το πίσω ελαστικό του Marquez πράγμα που είναι και το πιθανότερο. Με Zarco και Iannone εκτός, ο Dovizioso έκανε την επίθεσή του και οδηγούσε τον αγώνα την στιγμή που ο Vinales έπεφτε σε χρόνο και τον πλησίαζε ο Rossi. Μικρή μάχη με τον Marquez για πολύ λίγο, εξαιρετικά φρένα από τον Dovizioso και ηρεμία μέχρι που ξαφνικά οι δύο Yamaha, ταυτόχρονα, ανέβαζαν ρυθμό πλησιάζοντας σε μερικές εκπληκτικές στιγμές συντονισμένης οδήγησης.

Πανεύκολο το προσπέρασμα της Yamaha M1 του Vinales έναντι της Honda του Marquez και απευθείας επίθεση στον Dovizioso. Πολύ σύντομα θα ακολουθούσε και ο Rossi και τελικά η Ducati και οι δύο Yamaha θα άνοιγαν την διαφορά μέχρι και πάνω από τα τρία δευτερόλεπτα, σε σύγκριση με τον Marquez που από εκείνη την στιγμή θα έκανε μοναχικό αγώνα στην τέταρτη θέση, ενώ πιο πίσω του άλλη μία τριάδα σχηματιζόταν με τον Redding να είναι αρκετά μαχητικός.

Ο Vinales με τον Dovizioso θα άλλαζαν αρκετές φορές θέση, με τον Rossi να παρακολουθεί από κοντά για μεγάλο διάστημα, μένοντας όμως στο τέλος πιο πίσω, και χωρίς να αποτελέσει πραγματική απειλή για τον Dovizioso.

Ήταν πολλά τα στοιχήματα εκείνη την στιγμή, για την πρώτη θέση: Ο Dovizioso είχε τεράστιο προβάδισμα στην ευθεία αλλά και μία μικρή αμφιβολία για το αν θα κρατηθεί το πίσω ελαστικό. Ο Vinales ήταν βέβαιο ότι μπορούσε να τον περάσει στο δεύτερο και κυρίως το τρίτο κομμάτι της πίστας, αλλά θα έπρεπε να χτίσει διαφορά για να μην τον περάσει σαν σταματημένο η Ducati στην ευθεία. Ήταν τόσο μεγάλο το πρόβλημα αυτό, που ο Vinales έκανε το μοναδικό λάθος στα φρένα της πρώτης στροφής, βγαίνοντας εκτός γραμμής όταν προσπάθησε να μείνει στο γκάζι περισσότερο, για να μην τον περάσει ο Dovizioso. Η ειρωνεία είναι ότι εκείνη την στιγμή η Ducati δεν ήταν σε θέση να τον φτάσει γιατί είχε χτίσει την απαραίτητη διαφορά και έτσι εκείνο το λάθος αναζωπύρωσε την μάχη, με τον Rossi να πλησιάζει ξανά, χωρίς όμως να απειλεί ξεκάθαρα για την δεύτερη θέση που κρατούσε ο Dovizioso.

Μία κοντινή ματιά στους πίσω τροχούς των Yamaha και της Ducati, άφηνε επίσης να μαντέψεις ότι το σενάριο να μην αντέξει το ελαστικό του Dovizioso είχε απομακρυνθεί. Γιατί στην έξοδο τα ηλεκτρονικά των Yamaha M1 επέτρεπαν ένα μικρό ντριφτάρισμα με λευκό καπνό, ενώ η Ducati GP επιτάχυνε εξίσου δυνατά αλλά πιο ομαλά. Με τον Dovizioso να είναι ένας από τους πιο σταθερούς οδηγούς και με φήμη ότι παρουσιάζει την μικρότερη φθορά στα ελαστικά της Ducati, οι τελευταίοι γύροι ήταν βέβαιο ότι θα αποτελέσουν μία μάχη αναβατών, χωρίς απρόοπτα. Στην μάχη αυτή επικράτησε ξεκάθαρα ο Vinales που σε κάθε στροφή έκανε υπερπροσπάθεια να κρατηθεί στο μέγιστο δυνατό, ξεμακραίνοντας ολοένα και περισσότερο για να μην μπορέσει η Ducati να τον φτάσει στην ευθεία του τερματισμού. Ακόμα κι ένα μικρό λάθος του Dovizioso στην έξοδο της τελευταίας στροφής, δεν ήταν ικανό να πεις ότι χάρισε την νίκη στον Vinales.

Με μία ξεκάθαρη, εντυπωσιακή νίκη, ο νεότατος Ισπανός έκανε κάτι υπέροχο. Αποχαιρέτησε την Suzuki με νίκη στο 16 και χάρισε στην Yamaha την νίκη με το καλωσόρισμα φέτος! Έγινε έτσι ο δεύτερος νεαρότερος αναβάτης μετά τον Mike Hailwood με δύο νίκες σε δύο ομάδες.

Ολοκληρώθηκε έτσι ένας εντυπωσιακός πρώτος αγώνας στο Κατάρ, με θέαμα και μάχες που ανεβάζουν τον πήχη πολύ ψηλά για το πρωτάθλημα που μόλις ξεκίνησε.. και φυσικά αμέσως μετά άρχισε να βρέχει!

Ήταν λες και κρατήθηκε ο καιρός τόσο, όσο ακριβώς χρειαζόταν για να απολαύσουμε τον αγώνα, με τους Άραβες να λένε περήφανοι ότι εισακούστηκαν οι προσευχές τους και δημιουργήθηκε ένα παράθυρο ίσα-ίσα για τον τελευταίο αγώνα της ημέρας. Το MOTO θέλει η βροχή να σταματήσει πλήρως, καθώς θα οδηγήσουμε τώρα τα νέα ελαστικά της Michelin στην μαγική αυτή πίστα με τα πιο απαιτητικά φρένα και την τεράστια ευθεία, μείνετε συντονισμένοι!  

Επόμενος αγώνας στις 9 Απριλίου: Gran Premio Motul de la República Argentina με τον αγώνα να είναι προγραμματισμένος για τις 22:00 ώρα Ελλάδας!

Ετικέτες

MotoGP 2024, Barcelona, P1 - Ο γερόλυκος Aleix Espargaro ταχύτερος όλων με νέο ρεκόρ πίστας!

Μόλις 6ος ο Jorge Martin… 12ος ο Marc Marquez που για 2ο συνεχόμενο GP πηγαίνει Q1
Aleix Espargaro
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/5/2024

Αν τα FP1 εξελίχθηκαν χωρίς εκπλήξεις, το αντίθετο συνέβη με τα P1, όπου ο Aleix Espargaro έδωσε ρέστα, καταφέρνοντας να γράψει νέο ρεκόρ πίστας, καπαρώνοντας την πρώτη θέση! Καθόλου άσχημα για έναν αναβάτη που μόλις ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τους αγώνες. Χλιαρό αποτέλεσμα η 6η θέση για τον Martin, εξαιρετική η 9η θέση για τον Alex Rins της Yamaha, και… πάλι στα Q1 βρέθηκε ο Marc Marquez που τερμάτισε μόλις 12ος!

Με ήλιο διεξήχθησαν τα ελεύθερα δοκιμαστικά FP1 των 45 λεπτών, με ήλιο και τα P1 της μιας ώρας.

KTM

Στην έναρξη των P1 οι αναβάτες ξεκίνησαν κατευθείαν με χρόνους στο 1:39, με τους Binder, Miller (!) και Quartararo να γράφουν τους πρώτους ταχύτερους χρόνους.

Λίγο πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 10 λεπτά και έχουμε την πρώτη πτώση για σήμερα, με τον Binder να πέφτει θεαματικά στην 1 έχοντας και τους δυο τροχούς στον αέρα και τη μοτοσυκλέτα στριμμένη, ευτυχώς χωρίς να χτυπήσει. Παρά την πτώση του Binder, εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως για την ώρα 3 μοτοσυκλέτες του Pierer Group (Miller με 1:39.212, Binder, Acosta) κάνουν το 1-2-3 στην κορυφή!

Τρία λεπτά αργότερα πέφτει και ο Quartararo στην 5, χάνοντας τον μπροστινό τροχό, και αυτός χωρίς να χτυπήσει. Παρά την πτώση του ο Γάλλος έχει καταφέρει να σημειώσει τον 4ο ταχύτερο χρόνο μέχρι στιγμής.

Δεκαπέντε λεπτά μετά την έναρξη των P1, και οι Jorge Martin και Marc Marquez που ήταν ταχύτεροι στα FP1 βρίσκονται στις θέσεις 9 και 6, με τον Πρωταθλητή Bagnaia να είναι 8ος.

Από τους αναβάτες ιαπωνικών μοτοσυκλετών ο Quartararo είναι "αλλού" αφού βρίσκεται στην 4η θέση, με δεύτερο τον ομόσταυλό του Alex Rins στην... 17η θέση, με καλύτερα τοποθετημένο αναβάτη Honda τον Nakagami που είναι 18ος.

Με 39 λεπτά να απομένουν, ο Binder πέφτει ΞΑΝΑ, στην 2, λίγα μέτρα μετά το μέρος που έπεσε πριν λίγο! Ο Νοτιοαφρικανός συνεχίζει έτσι να μαζεύει πτώσεις, στοιχείο που χαρακτηρίζει τα τελευταία GP του... τι σημαίνει αυτό για τα P1 στη Βαρκελώνη; Πως μετά από 2 συνεχόμενες πτώσεις ο Binder δεν έχει μοτοσυκλέτα να συνεχίσει για την ώρα! Θα καταφέρουν οι μηχανικοί να του ετοιμάσουν μια από τις χτυπημένες RC16 για να συνεχίσει;

Τρία λεπτά αργότερα πέφτει και ο Digia. Οι χρόνοι στην κουρφή δεν αλλάζουν, καθώς σχεδόν όλοι οι αναβάτες για την ώρα γυρίζουν με τα χρησιμοποιημένα ελαστικά τους, σε προσομοίωση των τελικών σταδίων του αγώνα.

Marc

Είκοσι τέσσερα λεπτά απομένουν και ο Marc Marquez βγαίνει στην πίστα με φρέσκα μαλακά ελαστικά να προλάβει τους υπόλοιπους στην προσπάθεια του να γράψει έναν καλό χρόνο που θα τον βάλει απευθείας στα P2. Θυμάστε το 2023; Όταν ο Ισπανός έπρεπε να πάρει στο κατόπι αναβάτες ευρωπαϊκών εργοστασίων για να καταφέρει να κόψει δευτερόλεπτα και να πετύχει μια αξιοπρεπή τοποθέτηση στη σχάρα εκκίνησης;

Ο πρώτος γύρος του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή δεν είναι γρήγορος, ενώ ο Marquez βγαίνει και εκτός ορίων με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο -κακός έτσι κι αλλιώς- χρόνος του. Στον 2ο γύρο, ο Marquez δείχνει να βρίσκει τον ρυθμό του, για να περάσει τη γραμμή του τερματισμού 5ος, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον ταχύτερο χρόνο του Miller. Δεν καταφέρνει όμως να κάνει κάτι καλύτερο και μπαίνει ξανά στα pits. Τον Marquez ακολουθούν και οι υπόλοιποι αναβάτες, που έχουν βγει στην πίστα με φρέσκες γόμες, κόβοντας δευτερόλεπτα από τους καλύτερους χρόνους τους.

Πρώτος ανεβαίνει ο Vinales με 1:39.184, με τον Digia να γράφει τον 3ο ταχύτερο χρόνο, με τον Miller να είναι πλέον 2ος.

Κι ο Vinales δεν σταματά εκεί, αφού ρίχνει κι άλλο τον χρόνο του, για να γράψει χρόνο 1:39.121, διατηρώντας την πρωτιά.

Rins

Εντωμεταξύ, απροσδόκητα καλός είναι ο χρόνος του Alex Rins, με τον αναβάτη της Yamaha να συμπληρώνει στη Βαρκελώνη 200 GP, χρόνος που φέρνει τον Ισπανό στην 5η θέση για την ώρα!

Σειρά τώρα έχει ο Aleix Espargaro να εντυπωσιάσει, σημειώνοντας χρόνο 1:39.031, ανεβαίνντας 1ος, με 2ο τον Vinales και την Aprilia να κάνει το 1-2!

Martin

Θα μπορέσει ο Jorge Martin να ξεπεράσει το δίδυμο της Aprilia; Τι ερώτηση... φυσικά και το κάνει, με τον αναβάτη της Prima Pramac να γυρίζει στο 1:38.879, για να βρεθεί εκείνος 1ος. Και συνεχίζει να κόβει δευτερόλεπτα, για να βελτιώσει τον χρόνο του, γράφοντας 1:38.793, μια ανάσα από το ρεκόρ πίστας του Pecco Bagnaia.

Pecco

Δέκα λεπτά απομένουν για την καρό σημαία και ο Pecco Bagnaia περνά από το πουθενά 2ος, πριν τον αφήσει 3ο ο... Morbidelli.

Και κάπου εδώ έχουμε τη 2η πτώση του Digia, ο οποίος ευτυχώς δεν χτυπά.

Και οι μοτοσυκλέτες του Pierer Group που στην αρχή είχαν κάνει το 1-2-3; Όγδοος ο Miller, στη δέκατη θέση ο Binder, δωδέκατος ο Acosta -περιμένετε όμως γιατί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Θα καταφέρει ο νεαρός αναβάτης της GASGAS να μπει στην 10άδα; Όχι μόνο τα καταφέρνει, αλλά 8 λεπτά πριν το τέλος γράφει τον 2ο ταχύτερο χρόνο!

Πολύ πίσω βρίσκονται οι Ιάπωνες κατασκευαστές, με ταχύτερο όλων τον Quartararo στην 14η θέση 6 λεπτά πριν το τέλος. Ο Fabio όμως δεν το αφήνει έτσι, και συνεχίζει τις προσπάθειες, για να σκαρφαλώσει στην 11η θέση με 4 λεπτά να απομένουν για το τέλος.

Τρία λεπτά πριν το τέλος και έχουμε αλλαγές στην κορυφή, όπου ο Aleix Espargaro περνά 1ος γράφοντας νέο ρεκόρ πίστας με 1:38.562, δεύτερος είναι ο Miller, τρίτος ο Martin, τέταρτος ο Acosta, πέμπτος ο Morbidelli και οι χρόνοι συνεχίζουν να πέφτουν!

Aleix

Τα P1 τελειώνουν και η πρώτη δεκάδα έχει ως εξής:

1. Aleix Espargaro, Aprilia 1:38.562

2. Brad Binder, KTM

3. Pedro Acosta, GASGAS

4. Francesco Bagnaia, Ducati

5. Jack Miller, KTM

6. Jorge Martin, Ducati

7. Enea Bastianini, Ducati

8. Franco Morbidelli, Ducati

9. Alex Rins, Yamaha

10. Maverick Vinales, Aprilia

Κι ο Marc Marquez; Μόλις 12ος ο Ισπανός, που για 2ο συνεχόμενο GP θα πρέπει να περάσει από τα Q1 για να διεκδικήσει μια από τις 2 θέσεις για τα Q2!

Εξαιρετική η επίδοση του Alex Rins στην 9η θέση, που τον κάνει τον ταχύτερο αναβάτη ιαπωνικής μοτοσυκλέτας με διαφορά, με τον Quartararo να τερματίζει στην 14η θέση.

Zarco

Πολύ χειρότερα εξελίχθηκαν τα πράγματα για τη Honda με ταχύτερος αναβάτη του εργοστασίου τον Johann Zarco στην 19η θέση, με την Repsol Honda να βρίσκεται στις θέσεις 21 (Mir) και 22 (Marini)...

Ετικέτες