MotoGP: Τιμωρία για τις χειρονομίες

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

29/9/2016

Η Dorna έχει μια μακριά παράδοση λατρείας για την δημιουργία νέων κανονισμών, οι οποίοι πλέον προκύπτουν με τη συχνότητα που πέφτουν οι αναβάτες της Moto3! Πριν λίγο καιρό είχε βγει το "φιρμάνι" ότι όποιος αναβάτης περάσει έξω από τα όρια της κόκκινης γραμμής στην έξοδο μιας στροφής κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών, θα μηδενίζεται ο χρόνος του συγκεκριμένου γύρου. Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν να εμφανιστεί ένας καινούργιος κανονισμός που θα έπαιρνε τα ηνία του πιο πρόσφατου από τον προηγούμενο.
Το πλήρωμα του χρόνου ήρθε κατά την διάρκεια του αγώνα στην Aragon, όπου ένα e-mail στάλθηκε σε όλους τους αναβάτες το οποίο τους ενημέρωνε πως από τον συγκεκριμένο αγώνα κι έπειτα, οποιαδήποτε αγενής χειρονομία θα τιμωρείται πλέον με χρηματικό πρόστιμο.
Η αφορμή ήταν ο διαπληκτισμός εντός πίστας, κατά την διάρκεια των δοκιμών στο Misano, μεταξύ του Rossi και του Aleix Espargaro. O Espargaro, θέλοντας να μπει μέσα στα πιτς είχε κόψει πολύ τον ρυθμό του μένοντας όμως πάνω στην αγωνιστική γραμμή, την ώρα που ο Rossi ερχόταν με… όλα και παραλίγο να πέσει πάνω του. Οι τηλεοπτικές κάμερες έπιασαν το συμβάν, με τους δύο αναβάτες να φαίνεται πως αντάλλασσαν κουβέντες στη… νοηματική, με επιστέγασμα την επίδειξη του μεσαίου δαχτύλου από τον Rossi στον Ισπανό. Λέγεται πως ο Epsargaro του απεύθυνε μια… γενετήσιας μορφής βρισιά με αποτέλεσμα ο Rossi να οπτικοποιήσει την απάντησή του με κωλοδάχτυλο.
Ο Crutchlow σχολίασε το γεγονός λέγοντας πως "δεν μας επιτρέπεται πια να κάνουμε αγενείς χειρονομίες", για να συμπληρώσει με το καυστικό χιούμορ που τον διακρίνει: "θα το ρισκάρω να χρεοκοπήσω!" Σύμφωνα πάντως με την γνώμη του πρόκειται για μια λανθασμένη απόφαση η οποία θα ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά. Μάλιστα δήλωσε πως "ήταν διασκεδαστικό όταν ο Stoner έριξε σφαλιάρα στο κράνος του De Puniet στο Le Mans ή ο Fenati που κλώτσησε έναν αντίπαλό του και του έσβησε το μηχανάκι όταν σταμάτησαν. Δεν υπάρχει κάτι λάθος σ' αυτή την συμπεριφορά. Αντιθέτως, είναι κομμάτι του σπορ. Ο λόγος που παρακολουθούν οι θεατές τους αγώνες μοτοσυκλέτας είναι γιατί θέλουν να βλέπουν τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου, πάνω στις καλύτερες μοτοσυκλέτες του κόσμου, να συμπεριφέρονται σαν ανθρώπινα όντα. Αν το απαγορέψεις αυτό, θα μετατραπούν όλοι σε ρομπότ και θα εξαλειφθεί ο χαρακτήρας των αγώνων."
Κι αυτό είναι αλήθεια. Ποιος μπορεί άλλωστε να ξεχάσει το προσπέρασμα του Rossi στον Biaggi to 2001 στον αγώνα της Suzuka, αφού είχε προηγηθεί η αγκωνιά του Max στον Vale (για να εμποδίσει τον Rossi να τον περάσει στην ευθεία). Ο λόγος που έμεινε αξέχαστο δεν ήταν το ίδιο το προσπέρασμα, αλλά ότι ο Rossi το έκανε ενώ είχε υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο…

MotoGP: Ο Luca Marini τραυματίστηκε στον δεξιό καρπό του στο γαλλικό Grand Prix

Θα λάβει μέρος κανονικά στο ιταλικό Grand Prix
2
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/5/2023

Τελικά το ατύχημα του Luca Marini της Mooney VR46 στον τελευταίο αγώνα της Γαλλία είχε μεγαλύτερες συνέπιες, καθώς υπέστη τραυματισμό στο τραπεζοειδές οστό στον δεξιό του καρπό.

Οι τραυματισμοί των αναβατών της Ducati στο MotoGP δεν έχουν τέλος φέτος. Μετά τους Enea Bastianini και Francesco Bagnaia, ο Luca Marini πρόσθεσε το όνομα του και αυτός στην λίστα των τραυματιών. Μετά από την σύγκρουση που είχε με τον Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP) στο γαλλικό Grand Prix, o Marini υποβλήθηκε σε περαιτέρω ελέγχους στην Ιταλία καθώς είχε ενοχλήσεις στον δεξιό του καρπό.

Οι εξετάσεις έδειξαν πως ο αναβάτης της Mooney VR46 έχει υποστεί τραυματισμό στο τραπεζοειδές οστό στον δεξιό του καρπό. Η ομάδα επιβεβαίωσε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Luca Marini παρά τον τραυματισμό του θα συμμετάσχει κανονικά στο Grand Prix της Ιταλίας στις 11 Ιουνίου.