Motul WSBK: Misano Test - Ο Toprak σπάει για 2η συνεχόμενη μέρα το ρεκόρ γύρου, 3 πτώσεις από Bautista!

Η πρόοδος με τα ηλεκτρονικά βοηθήματα της BMW M 1000 RR έφερε άλμα απόδοσης σε χρόνους
Toprak Razgatlioglu
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/6/2024

Δύο στα δύο για τον Toprak Razgatlioglu της ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team στο διήμερο τεστ του Misano, με τον Τούρκο αγωνιζόμενο να αποδεικνύεται ταχύτερος και τις δύο ημέρες, σπάζοντας το ρεκόρ πίστας δυο φορές, μια για κάθε ημέρα δοκιμών!

Παρόλο που η βροχή… παρενόχλησε τους αγωνιζόμενους το μεσημέρι της 2ης ημέρας, ο αναβάτης με το #54 σημείωσε ξανά ρεκόρ πίστας, για να τερματίσει ξανά ταχύτερος όλων, με δεύτερο τον Jonathan Rea της Pata Prometeon Yamaha και τρίτο τον Nicolo Bulega. 

Bautista

Αν τώρα ο Toprak και ο Rea έχουν λόγους να χαίρονται με τα αποτελέσματα του τεστ, το τρίτο μέλος του Titanic Trio, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2022-2023 Alvaro Bautista είχε μια δύσκολη δεύτερη μέρα στην ιταλική πίστα, σημειώνοντας 3 (!) πτώσεις, για να τερματίσει τελικά τέταρτος ταχύτερος.

Jonathan Rea

Ο “El Turco” έγραψε χρόνο 1:32.535 με την BMW, που ήταν έναν δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος από το ρεκόρ της πρώτης ημέρας δουλεύοντας πάνω σε στήσιμο και ηλεκτρονικά, ενώ ο Jonathan Rea που δοκίμαζε αναρτήσεις, κατανομή βάρους και θέση οδήγησης στη Yamaha του σημείωσε 1:33.113 για να τερματίσει δεύτερος ταχύτερος. Ο ομόσταυλος του Bautista στην εργοστασιακή Ducati, Nicolo Bulega, γύρισε στο 1:33.133, ενώ ελάχιστα πιο πίσω, με χρόνο 1:33.75 είχαμε τον Bautista που όμως είχε τρεις πτώσεις (στις στροφές 8, 14 και 16), φέρνοντας το άθροισμα πτώσεων του Ισπανού στο διήμερο τεστ στις 4. Η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τον Andrea Locatelli (Pata Prometeon Yamaha), που τερμάτισε 0.784 δευτερόλεπτα πίσω από τον Toprak.

Alex Lowes

Ταχύτερος αναβάτης της Kawasaki ήταν ο Alex Lowes με χρόνο 1:33.458, ο οποίος κατετάγη 7ος.

Ο Danilo Petrucci συνεχίζει να υποφέρει από τον τραυματισμό του στον ώμο, σημειώνοντας 1:33.949, ενώ ο Andrea Iannone βρέθηκε ακόμα πιο πίσω με χρόνο 1:39.963.

H εργοστασιακή Honda συνεχίζει να προσπαθεί να βρει τον δρόμο της, με τους Lecuona & Vierge να γράφουν αντίστοιχα τον 11ο και 17ο ταχύτερο χρόνο, ενώ δοκίμασαν νέες εξατμίσεις, ένα νέο ψαλίδι, κ.α.

Ετικέτες

Motul WSBK - Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Αγώνας δρόμου για να προλάβει τον επόμενο αγώνα στο Portimao
motomag Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

Ο αναβάτης της Honda, Xavi Vierge o οποίος λίγο έλειψε να μπει στη δεκάδα στον αγώνα της Τσεχίας υποβλήθηκε στη Βαρκελώνη σε εγχείρηση για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα γνωστό και ως arm pump.

O Vierge δεν κατάφερε να αποφύγει τελικά το νυστέρι καθώς ο πόνος στο δεξί του χέρι στους δύο τελευταίου αγώνες -Ηνωμένο Βασίλειο και Τσεχία- ήταν αφόρητος. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus με τον Dr. Xavier Mir να είναι ο υπεύθυνος ιατρός.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Ο Vierge τώρα έχει δύο εβδομάδες μπροστά του ώστε να αναρρώσει και να επιστρέψει στον επόμενο γύρο του WSBK στο Portimao ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου 2024.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Ετικέτες