WorldSBK 2025, Jerez test, 2η ημέρα - Η Bimota κάνει το 1-2 στους χρονους

Πολλές απουσίες, μεταξύ άλλων των BMW, Yamaha, Bulega και Redding
Axel Bassani, Bimota
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/10/2024

Τη δεύτερη ημέρα του πρώτου WorldSBK τεστ για τη σεζόν 2025, την παράσταση έκλεψε η Bimota, με τους Axel Bassani και Alex Lowes να παίρνουν τη σκυτάλη από τον αναβάτη εξέλιξης Florian Marino, ρίχνοντας εντυπωσιακά τους χρόνους με τη νέα KB998 στο 1:38!

Μπορεί την Τετάρτη 23/10 στη Jerez να είχαμε τρανταχτές απουσίες, όπως της ομάδας της BMW που γιορτάζει τον τίτλο του 2024 στην Τουρκία, του Niccolo Bulega της Ducati που έγραψε 1:38.142 την 1η ημέρα και κατόπιν αποχώρησε, της ομάδας της Yamaha που δεν παρέστη καθόλου στο τεστ, αλλά και του Scott Redding που το 25 φεύγει από την BMW για την Ducati, με τους Βαυαρούς να μην του δίνουν το “οκ” να λάβει μέρος στο τεστ της Ισπανίας, όμως το 1:38 που σημείωσαν και οι δυο πιλότοι της πρωτοεμφανιζόμενης Bimota ήταν σίγουρα ελπιδοφόρο για το μέλλον.

Μπορεί το 1:38478 του Basani και το 1:38.679 να υπολείπονται ελαφρώς του χρόνου του Bulega, όμως για πρώτη δοκιμή μάλλον εξαιρετικά τα πήγε η Bimota.

Gerloff, Kawasaki

Στο κατόπι των δυο αναβατών της Bimota by Kawasaki Racing Team βρέθηκε ο Garett Gerloff της Kawasaki, με 1:39.229, ένας καλός χρόνος αν λάβουμε υπόψη πως αυτή ήταν η πρώτη του επαφή με τη νέα του μοτοσυκλέτα, μετά την αποχώρησή του από τη Yamaha.

Vierge

Ο τέταρτος καλύτερος χρόνος σημειώθηκε από τον αναβάτη της Honda, Xavi Vierge, που με 1:39.438 ήταν ταχύτερος από τον πέμπτο Alvaro Bautista, που δεν κατάφερε να γυρίσει γρήγορα ούτε τη δεύτερη ημέρα του τεστ (1:39.567 την πρώτη), και μάλλον θα φύγει απογοητευμένος από τη Jerez. Μα να τον περάσει αναβάτης με Honda;!

Ακολουθούν οι χρόνοι των 10 πρώτων αναβατών της 2ης ημέρας δοκιμών στη Jerez.

ΘΕΣΗ

ΑΝΑΒΑΤΗΣ

ΧΡΟΝΟΣ

1

Axel BASSANI

1:38.478

2

Alex LOWES

1:38.679

3

Garrett GERLOFF

1:39.229

4

Xavi VIERGE XV1

1:39.438

5

Alvaro BAUTISTA AB2

1:39.749

6

Alvaro BAUTISTA AB1

1:39.764

7

Tarran MACKENZIE

1:39.841

8

Xavi VIERGE XV3

1:39.880

9

Ryan VICKERS RV2

1:40.027

10

Ryan VICKERS RV1

1:40.542

Ετικέτες

WorldSBK: Η BMW προσφέρει στον Toprak Razgatlioglu ένα τεράστιο συμβόλαιο για το 2026

Η BMW δίνει πολλά για να τον κρατήσει στα World Superbikes και τον επόμενο χρόνο
WorldSBK: Η BMW προσφέρει στον Toprak Razgatlioglu ένα τεράστιο συμβόλαιο για το 2026
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/4/2025

Το τρέχον συμβόλαιο του περσινού πρωταθλητή (περισσότερα εδώ) με τον Γερμανό κατασκευαστή λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν 2025 και οι αναγνωριστικές διεργασίες ανάμεσα σε Razgatlioglu και τα MotoGP ώθησαν τη BMW να προσφέρει στον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Superbike ένα μεγάλο συμβόλαιο για το 2026.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η βαυαρική εταιρεία έχει βάλει στο τραπέζι μια προσφορά 2 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν για τον εν ενεργεία πρωταθλητή που εκτός από αυτό περιλαμβάνει και μπόνους νικών.

Το ποσό είναι πολύ κοντά στα συμβόλαια που προσφέρουν οι ομάδες στα MotoGP εκτός τριών-τεσσάρων ονομάτων της πρώτης γραμμής που έχουν ήδη τίτλους και των αναβατών εκτός 15άδας.

WorldSBK: Η BMW προσφέρει στον Toprak Razgatlioglu ένα τεράστιο συμβόλαιο για το 2026

Η ημερομηνία λήξης του συμβολαίου του έχει κάνει τις αντίπαλες εταιρείες να επιθυμούν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις στον Απρίλιο, το όνομα του Razgatlioglu έχει ήδη συνδεθεί με την πλειοψηφία των κατασκευαστών για τη σεζόν 2026.

Βέβαια, ο κατασκευαστής που φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά από όλους σε αυτή τη «κούρσα» είναι η Honda, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να τον εντάξει στα MotoGP το αργότερο έως το 2027.

Με πρόσθετο δέλεαρ για τον  Razgatlioglu την επικείμενη αλλαγή κυβισμού που θα ισιώσει κάπως, τις διαφορές μεταξύ νέων και βετεράνων στην κορυφαία κατηγορία των MotoGP.

Η εξερεύνηση της συνεργασίας των δύο τράβηξε τόσο, που άρχισε να μεταδίδεται πως υπάρχει ήδη συμφωνία με τη Honda για τη σεζόν 2026. Ωστόσο, ο ίδιος διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς στον πορτογαλικό γύρο του World Superbike.

Μέχρι στιγμής στη σεζόν 2025 του World Superbike, ο Razgatlioglu έχει κατακτήσει τρεις νίκες σε έξι αγώνες και είναι δεύτερος στη βαθμολογία, 29 βαθμούς πίσω από τον Nicolo Bulega, παραμένοντας όμως το φαβορί και για τον φετινό τίτλο.

WorldSBK: Η BMW προσφέρει στον Toprak Razgatlioglu ένα τεράστιο συμβόλαιο για το 2026

 

Ετικέτες