WSBK 2025: 7ος γύρος, Donington: Χατ-τρικ για Toprak Razgatlioglu και BMW

Πήρε το προβάδισμα και στη βαθμολογία του πρωταθλήματος! - Ο μόνος με 3 χατ-τρικ στη βρετανική πίστα
Toprak
Από τον

Παύλο Καρατζά

14/7/2025

Το ηθικό του 28χρονου αναβάτη έχει ανέβει κατακόρυφα και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι είναι κυριολεκτικά ανίκητος από τότε που έκλεισε την μεταγραφή του στα MotoGP. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε διεξήχθη ο 7ος γύρος της σεζόν στο Donington Park της Αγγλίας και ο Razgatlioglu ήταν συγκλονιστικός.

Στον 1ο αγώνα του αγωνιστικού Σαββατοκύριακου οι Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team), Yari Montella (Barni Spark Racing Team) και Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati) είχαν επαφή στην αρχή του αγώνα, με αποτέλεσμα και οι τρεις αναβάτες να βρεθούν εκτός πίστας και να μην συνεχίσουν. Ο Razgatlioglu έφυγε μπροστά και έκανε έναν μοναχικό αγώνα παίρνοντας μία άνετη νίκη, με δεύτερο τον Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) και τρίτο τον Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team). Τέταρτος ήρθε ο Andrea Locatelli (Pata Maxus Yamaha), ενώ πιο πίσω σκληρή μάχη έδωσαν Jonathan Rea (Pata Maxus Yamaha) και Scott Redding (MGM BONOVO Racing), με τον Rea να βγαίνει τελικά νικητής και να πετυχαίνει το καλύτερο του αποτέλεσμα για φέτος.

Στον σύντομο αγώνα της Superpole, ο Razgatlioglu βγήκε και πάλι νικητής, με δεύτερο τον Bulega και τρίτο τον Sam Lowes που ανέβηκε στο βάθρο μπροστά στους συμπατριώτες του. Σε αυτό το σημείο ο Razgatlioglu μείωσε την διαφορά από τον πρωτοπόρο της γενικής κατάταξης Bulega στον ένα βαθμό δείχνοντας τις προθέσεις του για τον τελευταίο αγώνα της ημέρας.

race

Στον 2ο κυρίως αγώνα της Κυριακής, ο Razgatlioglu έφυγε μπροστά με τον Sam Lowes να προσπαθεί να τον ακολουθήσει και να μην τα καταφέρνει πέφτοντας στον 3ο γύρο. Ο 28χρονος δεν απειλήθηκε στη συνέχεια από κανένα και πήρε έτσι μία ακόμη νίκη, με δεύτερο τον Bulega και τον Alvaro Bautista να συμπληρώνει το βάθρο. Αυτή ήταν η 69η νίκη του Razgatlioglu στην μεγάλη κατηγορία που πέρασε και πρώτος στην γενική κατάταξη, ενώ ο Alvaro Bautista ανέβηκε στο βάθρο για 188η φορά στο WorldSBK.

Θέση

Αναβάτης

Βαθμοί

1

TOPRAK RAZGATLIOGLU

345

2

NICOLO BULEGA

341

3

DANILO PETRUCCI

209

4

ALVARO BAUTISTA

194

5

ANDREA LOCATELLI

188

6

SAM LOWES

131

7

XAVI VIERGE

90

8

IKER LECUONA

90

9

ALEX LOWES

85

10

ANDREA IANNONE

84

Motul WorldSBK: Αύξηση προσέλευσης θεατών κατά 4,5% στη σεζόν του 2026

569.619 θεατές το 2026 - Στο Portimao η μεγαλύτερη προσέλευση της χρονιάς
WSBK
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

30/10/2026

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike ολοκλήρωσε την 39η σεζόν της ιστορίας του με αυξημένη προσέλευση θεατών, καταγράφοντας άνοδο 4,5% σε σχέση με το 2025. Συνολικά 569.619 φίλοι των αγώνων βρέθηκαν στις πίστες των 12 γύρων της χρονιάς σε εννέα διαφορετικές χώρες.

Η αύξηση καταγράφηκε παρά το γεγονός ότι ο τίτλος των αναβατών κρίθηκε δύο γύρους πριν από το τέλος, σε αντίθεση με το 2025, όταν η μάχη παρέμεινε ανοιχτή μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Η μέση προσέλευση ξεπέρασε τους 47.000 θεατές ανά αγωνιστικό τριήμερο.

Το Portimao στην κορυφή

Ο δεύτερος γύρος της χρονιάς, στην πίστα του Portimao στην Πορτογαλία, συγκέντρωσε το μεγαλύτερο κοινό της σεζόν, με 82.132 θεατές. Σημαντικό ρόλο έπαιξε φυσικά η παρουσία του Miguel Oliveira, ο οποίος έγινε ο πρώτος μόνιμος Πορτογάλος αναβάτης του WorldSBK από το 2005.

Oliveira

Ο Oliveira έδωσε στους συμπατριώτες του αρκετούς λόγους να γεμίσουν τις εξέδρες, καθώς κατέκτησε το πρώτο του βάθρο στον αγώνα του Σαββάτου και ακολούθησαν ακόμη δύο την Κυριακή, ολοκληρώνοντας το αγωνιστικό τριήμερο με τρία βάθρα.

Η φετινή προσέλευση ήταν σχεδόν 30.000 θεατές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περσινή, ενώ ξεπέρασε κατά περίπου 26.000 το προηγούμενο ρεκόρ της πίστας, που είχε σημειωθεί το 2019.

Ρεκόρ σε Πορτογαλία και Ιταλία

Η αυξημένη προσέλευση δεν περιορίστηκε στο Portimao. Στο Estoril, περίπου 190 χιλιόμετρα βορειότερα, βρέθηκαν 36.257 θεατές, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ για την πίστα και ξεπερνά κατά περισσότερους από 2.000 το προηγούμενο, που είχε καταγραφεί το 2025.

Bulega

Ρεκόρ σημειώθηκαν και στους δύο ιταλικούς γύρους. Στο Misano, ο έβδομος γύρος του πρωταθλήματος συγκέντρωσε 76.170 θεατές, καταγράφοντας την υψηλότερη προσέλευση από το 2015 τουλάχιστον.

Στην Cremona, η στέψη του Nicolo Bulega ως Παγκόσμιου Πρωταθλητή για το 2026 έγινε μπροστά σε 45.977 θεατές. Πρόκειται για νέο ρεκόρ στα τρία χρόνια που το WorldSBK επισκέπτεται την πίστα, με διαφορά σχεδόν 2.000 θεατών από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση.

Η προσέλευση ανά αγώνα το 2026

Γύρος

Θεατές

Αυστραλία

47.532

Πορτογαλία

82.132

Ολλανδία

57.494

Ουγγαρία

Δεν ανακοινώθηκε

Τσεχία

53.952

Aragon

28.387

Emilia-Romagna (Misano)

76.170

Ηνωμένο Βασίλειο

50.881

Γαλλία

50.013

Ιταλία (Cremona)

45.977

Estoril

36.257

Ισπανία

40.824

Bulega

Συνολικά, το WorldSBK προσέλκυσε 569.619 θεατές μέσα στο 2026, σημειώνοντας αύξηση 4,5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.