WSBK-Nicolo Bulega: “Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ, αλλά χρειαζόμαστε κάτι”

Αγνοεί τη νίκη στους τελευταίους 12 αγώνες η εργοστασιακή ομάδα της Ducati
bulegacover
Από τον

Παύλο Καρατζά

9/9/2025

Ο Nicolo Bulega και η Ducati συνεχίζουν να υστερούν έναντι του Toprak Razgatlioglu και της BMW, που πέτυχε το 4ο σερί του χατ-τρικ το περασμένο Σαββατοκύριακο και ξέφυγε στην βαθμολογία.

Μετά και τον γύρο που διεξήχθη στην Γαλλία, ο Bulega αγνοεί τη νίκη στους τελευταίους 12 αγώνες, καθώς η τελευταία φορά που ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ήταν στην Τσεχία στα μέσα Μαΐου!

Στους τελευταίους 12 αγώνες, ο Bulega τερμάτισε δεύτερος σε 10 αγώνες πίσω από τον Toprak και δεν κατάφερε να κερδίσει κάτι στους υπόλοιπους δύο.

Ο Ιταλός αναβάτης δήλωσε: “Κάθε Σαββατοκύριακο είναι έτσι, προσπαθώ να πάρω τους μέγιστους διαθέσιμους βαθμούς. Αυτό το Σαββατοκύριακο, αυτό ήταν το μέγιστο. Τι μπορώ να πω, πάντα προσπαθούμε να βελτιωθούμε, αλλά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο”.

Στους πρώτους πέντε γύρους της σεζόν, ο Bulega κέρδισε οκτώ αγώνες από τους 15 και ήταν πρώτος στην βαθμολογία. Όμως στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, ο Toprak  κερδίζει τον έναν αγώνα μετά τον άλλον και οι ελπίδες του Bulega για τίτλο μειώνονται σημαντικά, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται 39 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

“Σίγουρα, δεν είναι εύκολο, ξεκινήσαμε αυτή τη σεζόν προσπαθώντας να κερδίσουμε, ή τουλάχιστον να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Αλλά αυτή τη στιγμή, δεν είναι δυνατό να ανταγωνιστούμε, επειδή η BMW και ο Toprak έχουν βρει κάτι. Στους τελευταίες αγώνες ήταν πολύ πιο γρήγοροι από ό,τι στην αρχή της σεζόν. Έτσι, για εμάς, ακόμα και όταν χρησιμοποιούμε το 100% του πακέτου μας, είναι δύσκολο να τους ακολουθήσουμε Θα προσπαθήσω μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Αλλά αυτή τη στιγμή, για να σκεφτούμε τη νίκη σε αγώνες, πρέπει να σκεφτούμε πώς μπορούμε να βελτιωθούμε. Έχουμε δοκιμάσει πολλά πράγματα για να βελτιωθούμε, αλλά δεν ήταν δυνατό. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ, αλλά χρειαζόμαστε ακόμα κάτι”, δήλωσε.

Motul WorldSBK: Αύξηση προσέλευσης θεατών κατά 4,5% στη σεζόν του 2026

569.619 θεατές το 2026 - Στο Portimao η μεγαλύτερη προσέλευση της χρονιάς
WSBK
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

30/10/2026

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike ολοκλήρωσε την 39η σεζόν της ιστορίας του με αυξημένη προσέλευση θεατών, καταγράφοντας άνοδο 4,5% σε σχέση με το 2025. Συνολικά 569.619 φίλοι των αγώνων βρέθηκαν στις πίστες των 12 γύρων της χρονιάς σε εννέα διαφορετικές χώρες.

Η αύξηση καταγράφηκε παρά το γεγονός ότι ο τίτλος των αναβατών κρίθηκε δύο γύρους πριν από το τέλος, σε αντίθεση με το 2025, όταν η μάχη παρέμεινε ανοιχτή μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Η μέση προσέλευση ξεπέρασε τους 47.000 θεατές ανά αγωνιστικό τριήμερο.

Το Portimao στην κορυφή

Ο δεύτερος γύρος της χρονιάς, στην πίστα του Portimao στην Πορτογαλία, συγκέντρωσε το μεγαλύτερο κοινό της σεζόν, με 82.132 θεατές. Σημαντικό ρόλο έπαιξε φυσικά η παρουσία του Miguel Oliveira, ο οποίος έγινε ο πρώτος μόνιμος Πορτογάλος αναβάτης του WorldSBK από το 2005.

Oliveira

Ο Oliveira έδωσε στους συμπατριώτες του αρκετούς λόγους να γεμίσουν τις εξέδρες, καθώς κατέκτησε το πρώτο του βάθρο στον αγώνα του Σαββάτου και ακολούθησαν ακόμη δύο την Κυριακή, ολοκληρώνοντας το αγωνιστικό τριήμερο με τρία βάθρα.

Η φετινή προσέλευση ήταν σχεδόν 30.000 θεατές μεγαλύτερη από την αντίστοιχη περσινή, ενώ ξεπέρασε κατά περίπου 26.000 το προηγούμενο ρεκόρ της πίστας, που είχε σημειωθεί το 2019.

Ρεκόρ σε Πορτογαλία και Ιταλία

Η αυξημένη προσέλευση δεν περιορίστηκε στο Portimao. Στο Estoril, περίπου 190 χιλιόμετρα βορειότερα, βρέθηκαν 36.257 θεατές, αριθμός που αποτελεί νέο ρεκόρ για την πίστα και ξεπερνά κατά περισσότερους από 2.000 το προηγούμενο, που είχε καταγραφεί το 2025.

Bulega

Ρεκόρ σημειώθηκαν και στους δύο ιταλικούς γύρους. Στο Misano, ο έβδομος γύρος του πρωταθλήματος συγκέντρωσε 76.170 θεατές, καταγράφοντας την υψηλότερη προσέλευση από το 2015 τουλάχιστον.

Στην Cremona, η στέψη του Nicolo Bulega ως Παγκόσμιου Πρωταθλητή για το 2026 έγινε μπροστά σε 45.977 θεατές. Πρόκειται για νέο ρεκόρ στα τρία χρόνια που το WorldSBK επισκέπτεται την πίστα, με διαφορά σχεδόν 2.000 θεατών από την προηγούμενη καλύτερη επίδοση.

Η προσέλευση ανά αγώνα το 2026

Γύρος

Θεατές

Αυστραλία

47.532

Πορτογαλία

82.132

Ολλανδία

57.494

Ουγγαρία

Δεν ανακοινώθηκε

Τσεχία

53.952

Aragon

28.387

Emilia-Romagna (Misano)

76.170

Ηνωμένο Βασίλειο

50.881

Γαλλία

50.013

Ιταλία (Cremona)

45.977

Estoril

36.257

Ισπανία

40.824

Bulega

Συνολικά, το WorldSBK προσέλκυσε 569.619 θεατές μέσα στο 2026, σημειώνοντας αύξηση 4,5% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.