WSBK: Ο Petrucci ανανέωσε με την ομάδα της Barni Spark Racing Team για ακόμη μία χρονιά

Έχοντας ως στόχο να γίνει ένας εκ των αναβατών που έχει κερδίσει αγώνα εκτός από το MotoGP και στο WSBK
WSBK: Ο Petrucci ανανέωσε με την ομάδα της Barni Spark Racing Team για ακόμη μία χρονιά
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/9/2023

O Danilo Petrucci κατάφερε στην πρώτη του χρονιά στο WSBK να είναι ανταγωνιστικός με την ομάδα της Barni Spark Racing Team έχοντας ανέβει τρεις φορές στο βάθρο και ως εκ τούτου η ανανέωση του συμβολαίου του για ακόμη μία χρονιά με την ιταλική ομάδα ήταν το λογικό βήμα για τον ίδιο και την ομάδα του.

Ο Petrucci ο οποίος αναζητά την πρώτη του νίκη στο WSBK μετά από τα τρία φετινά βάθρα που πέτυχε με την Ducati Panigale V4 R, θέλει να γράψει τη δική του ιστορία καθώς αν καταφέρει να κερδίσει κάποιον αγώνα του θεσμού θα είναι ένας εκ των αναβατών ο οποίος θα έχει καταφέρει να κερδίσει τόσο στο MotoGP όσο και στο WSBK.

O Danilo Petrucci μετά από την υπογραφή του νέου του συμβολαίου με την Barni Spark Racing Team δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος. Φέτος ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα να αγωνιστώ ξανά σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, στο υψηλότερο επίπεδο. Ήταν δύσκολο στην αρχή. Δεν ήμουν σίγουρος αν ήταν καλή κίνηση να έρθω εδώ, αλλά στη συνέχεια, μετά από μερικούς αγώνες, πιάσαμε σταθερή απόδοση με την ομάδα και είχαμε κάποια καλά αποτελέσματα. Και οι δυο μας -Petrucci και Barni Spark Racing Team- θέλαμε να συνεχίσουμε για ακόμη μία χρονιά, με μεγαλύτερη υποστήριξη από την Ducati. Νομίζω ότι είναι εφικτό να ανέβουμε στο βάθρο όσες περισσότερες φορές μπορούμε μέχρι το τέλος της σεζόν. Ανυπομονώ να τελειώσω αυτή τη σεζόν και να ξεκινήσω τη νέα με νέες προκλήσεις. Είναι σημαντικό να είμαστε μεταξύ των κορυφαίων, όπως κάνουμε φέτος στο δεύτερο μισό της σεζόν. Είμαστε πάντα μέσα στην πρώτη πεντάδα, οπότε είναι καλό. Είμαστε κοντά στο να παλεύουμε με τους Bautista, Razgatlioglou και Rea και είμαι πεπεισμένος ότι του χρόνου θα είμαστε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί. Θέλω να πετύχω μια νίκη, γιατί είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για μένα. Είναι το όνειρό μου να γίνω ένας από τους αναβάτες που έχουν κερδίσει έναν αγώνα στο MotoGP και στο WorldSBK."

Petrucci
Ετικέτες

WSBK Ο Razgatlioglu ξεπέρασε Fogarty και Haga σε pole και ταχύτερους γύρους – O πόλεμος των στατιστικών

Ο Mr.Endo γράφει ιστορία με νίκες-ορόσημα, ενώ η Ducati γίνεται η πρώτη κατασκευάστρια με 1000 συμμετοχές στο WorldSBK
WSBK Balaton Statistics
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

31/7/2025

Στον πρώτο γύρο του WorldSBK στην Ουγγαρία από το 1990 και στο ντεμπούτο της πίστας Balaton Park στο πρωτάθλημα, ο Toprak Razgatlioglu κατέκτησε την 1000ή κούρσα της ιστορίας και άφησε πίσω του δύο θρύλους στα στατιστικά, τον Carl Fogarty στις pole και τον Noriyuki Haga στους ταχύτερους γύρους. Παράλληλα, ο Sam Lowes πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο σε κανονικό αγώνα, ενώ η Ducati μπήκε σε ένα μοναδικό club.

Το MOTUL FIM Superbike World Championship γιόρτασε τους 1000 αγώνες στο Tissot Superpole Race της Ουγγαρίας, με τον Razgatlioglu να γράφει ιστορία και να επιβεβαιώνει τον τίτλο του “κυνηγού των milestone”. Η Ducati έγινε η πρώτη κατασκευάστρια που συμπληρώνει 1000 συμμετοχές “κλέβοντας” την διάκριση από την  Kawasaki σταμάτησε προσωρινά στις 999, καθώς ο Garrett Gerloff κρίθηκε ακατάλληλος να τρέξει μετά τον πρώτο αγώνα.

Ο Toprak είναι ο μόνος στην ιστορία που έχει κερδίσει και τα τρία τελευταία «στρογγυλά» ορόσημα: τον 800ό αγώνα με την Kawasaki, τον 900ό με τη Yamaha και τον 1000ό με την BMW.

WSBK Balaton Statistics

Στα στατιστικά-κλειδιά από την Ουγγαρία:

499: Η Ιταλία απέχει μόλις ένα βάθρο από το να φτάσει τα 500 στην ιστορία του WSBK.

120: Ο Alvaro Bautista έφτασε τα 120 βάθρα.

83: Bautista και Razgatlioglu έχουν μοιραστεί το βάθρο 83 φορές, δύο λιγότερες από το ρεκόρ Rea–Razgatlioglu.

59-61: Στον πρώτο αγώνα, ο Toprak ξεπέρασε τον Haga στους ταχύτερους γύρους (59) και έφτασε ήδη τους 61.

44: Ο Nicolò Bulega έχει 44 βάθρα σε 60 αγώνες (ποσοστό 73,3%).

38: Ο Andrea Locatelli έγινε ο αναβάτης με τις περισσότερες 4ες θέσεις πίσω μόνο από Rea (39) και Alex Lowes (45).

22: Ο Toprak ξεπέρασε τον Carl Fogarty στις pole (22 έναντι 21).

15: Έχει κερδίσει σε 15 διαφορετικές πίστες – ισοφάρισε Polen και Bautista, με το ρεκόρ Rea να είναι 22.

15: Οι 15 νίκες του φέτος είναι η δεύτερη καλύτερη σεζόν του μετά το 2024 (18 νίκες).

13: Ο Bulega τερμάτισε 13ος στο Superpole Race, η χειρότερη θέση του όταν τερματίζει.

10: Ο Toprak έχει πλέον 10 hat-trick νικών, ισοφαρίζοντας τον Bautista.

9: Είναι σερί με 9 συνεχόμενες νίκες. Στο Aragón μπορεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ του (13) και να το ξεπεράσει στη Magny-Cours – αν και δεν έχει κερδίσει ποτέ εκεί, ενώ η BMW από το 2013.

4-1: Ο Sam Lowes πήρε τα 3ο και 4ο βάθρα του στο WSBK, με το τέταρτο να είναι το πρώτο του σε κανονικό σκέλος.

Ο γύρος της Ουγγαρίας δεν ήταν απλά γιορτή για το WorldSBK, αλλά και επιβεβαίωση ότι ο Toprak Razgatlioglu συνεχίζει να γράφει ιστορία.