ΑΜΑ Supercross 2025, 7ος γύρος, Texas - Webb και Yamaha ψηλότερα από όλους [Video highlights]

Στη Yamaha και τον Haiden Deegan η νίκη και στην 250SX
AMA Supercross 2025, 7os agonas TEXAS
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

24/2/2025

Κυριολεκτικά στον τελευταίο γύρο της βραδιάς κρίθηκε η νίκη στον Triple Crown αγώνα στο Texas με τον Cooper Webb (Monster Energy Yamaha Star Racing) να παίρνει τη νίκη και να ανεβαίνει στην κορυφή της βαθμολογίας.  

Ο Webb είχε μια πολύ καλή βραδιά στο Texas, σε ένα στάδιο που αισθάνεται πολύ καλά έχοντας αποσπάσει συνολικά επτά νίκες στο AT&T μαζί με εκείνη της Κυριακής που μας πέρασε. 

AMA Supercross 2025, 7os agonas TEXAS

Ο αναβάτης της Yamaha κέρδισε το Triple Crown με σκορ 6-1-1, ωστόσο η νίκη δεν ήρθε τόσο άνετα και το ψηλότερο σκαλί του βάθρου δεν ήταν δικό του αλλά του Chase Sexton (Red Bull KTM Factory Racing) μέχρι κυριολεκτικά τον τελευταίο γύρο του τρίτου σκέλους! 

Στον τρίτο αγώνα ο Sexton έπρεπε απλά να τερματίσει δεύτερος για να φύγει θριαμβευτής από το Arlington, όπως χτύπησε στον τελευταίο γύρο της βραδιάς από πίσω τον Webb και κατέληξε στο έδαφος, όταν ο αναβάτης της Yamaha επέλεξε να κόψει τη δεξιά στροφή νωρίτερα από το αναμενόμενο -κάτι που ωστόσο κάνει πολλές φορές.

AMA Supercross 2025, 7os agonas TEXAS

Έτσι ο Sexton τερμάτισε τελικά με ένα 3-2-5 στην τρίτη θέση της γενικής κατάταξης έχοντας μπροστά του με 1-5-3 τον Ken Roczen (Progressive Insurance ECSTAR Suzuki). Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Justin Coopper (Monster Energy Yamaha Star Racing) με 2-3-6 και την πρώτη πεντάδα έκλεισε με 4-4-8 ο Justin Hill (Team Tedder Racing).

 

Μετά και το Texas ο Webb πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας με 146 βαθμούς, έχοντας πίσω του τον Sexton με 141 και τρίτο τον Roczen, που παραδέχεται ότι πρέπει να βρει λίγη ταχύτητα ακόμη φέτος για να συναγωνιστεί στα ίσα τους άλλους δύο, με 127 βαθμούς. Τέταρτος είναι ο Jason Anderson (Monster Energy Kawasaki) και στην πέμπτη θέση ο Malcom Stewart (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) με 111 και 108 βαθμούς αντίστοιχα.

Έπειτα από διάλειμμα δύο εβδομάδων για το πρωτάθλημα της Ανατολικής Ακτής εκείνο της Δυτικής είχε τον επόμενο αγώνα στο πρόγραμμά του, ο οποίος ήταν για πρώτη φορά στην ιστορία της κατηγορίας o δεύτερος σερί Triple Crown.  

AMA Supercross 2025, 7os agonas - TEXAS

Η Yamaha έκανε το lock out στο βάθρο της SX250 αφού πίσω από τον Deegan τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Coty Schock (Muc-Off/FXR/ClubMX Yamaha) με 2-4-6 και τρίτος ήταν ο Michael Mosiman (Monster Energy Star Racing Yamaha) με 3-2-7. Στην 4η θέση ο Jo Shimoda (Honda HRC Progressive) με 5-5-3 και 5ος ο Garret Marchbanks (Monster Energy Pro Circuit Kawasaki) με 7-3-5.

North West 200: Κατονομάστηκε ο νεκρός αναβάτης - Ο Kamil Holan ήταν Τσέχος αγωνιζόμενος γνώριμος για το είδος αγώνων

Οικογένεια και ομάδα έδωσαν το όνομα στην δημοσιότητα
North West 200: Κατονομάστηκε ο νεκρός αναβάτης - Ο Kamil Holan ήταν Τσέχος αναβάτης γνώριμος για το είδος αγώνων
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/5/2026

Η ομάδα, κατόπιν συνεννόησης με την οικογένεια, έδωσε σήμερα το όνομα και τα στοιχεία του νεκρού αναβάτη που σκοτώθηκε εχθές στο πρώτο δυστύχημα στον North West 200 μετά από μία δεκαετία.

Ο 48χρονος Kamil Holan που σκοτώθηκε στην στροφή Station, σε ένα από τα πιο γρήγορα κομμάτια της διαδρομής, ήταν Τσέχος αναβάτης, ιδιαίτερα γνωστός στην πατρίδα του για το συγκεκριμένο είδος αγώνων ενώ είχε πάρει αρκετές φορές μέρος τόσο στον NW όσο και στο Isle of Man TT.

Εχθές δεν έλειψαν τα ατυχήματα καθώς σημειώθηκαν αρκετές πτώσεις πριν το δυστύχημα φέρει την διακοπή του αγώνα με κόκκινη σημαία και έπειτα την καθυστέρηση και την αναπροσαρμογή του προγράμματος.

Η οικογένεια ήταν που ζήτησε να συνεχιστεί η διαδικασία αλλά να μην κατονομαστεί ο νεκρός μέχρι να προλάβουν να ενημερώσουν οι ίδιοι τους συγγενείς, κάτι που σε γενικό βαθμό έγινε απολύτως σεβαστό από όλους, πλην ορισμένων σελίδων σε Ιταλία και Ισπανία όπου μάλλον χάθηκαν στην μετάφραση και δεν το έκαναν εσκεμμένα.

Σήμερα, έχοντας ενημερώσει τους φίλους και συγγενείς, η ομάδα απέστειλε ενημέρωση.

Συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και την ομάδα του Kamil Holan, ευχόμαστε να είναι το τελευταίο δυστύχημα των αγώνων.

north west 200 death - kamil holan