Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Andrew Shorts και Ross Branch με την Yamaha στα Rally!

Δύο δυνατές υπογραφές!

Η Monster Energy Yamaha Rally Official Team ενισχύει τη στρατιά των αναβατών της με τον ερχομό των Andrew Shorts και Ross Branch. Και οι δύο αναβάτες συμμετείχαν στο φετινό Dakar, με τον πρώτο να φορά τα χρώματα της Husqvarna, ενώ τον δεύτερο της KTM.

Ο Andrew Shorts έχει ένα πλούσιο αγωνιστικό βιογραφικό και είναι ένας απ’ τους πιο γνωστούς αναβάτες στα Rally και στους χωμάτινους αγώνες. Στα 16 χρόνια της καριέρας του έχει λάβει μέρος σε πολλούς αγώνες supercross και motocross, μετρώντας σχεδόν 40 τερματισμούς στο βάθρο. Μια απ’ τις πολλές επιτυχίες του είναι και ότι ήταν μέλος της ομάδας που κέρδισε  το USA Motocross of Nations το 2010. Το 2017 αποφάσισε να αφήσει πίσω τους χωμάτινους αγώνες και να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, συμμετέχοντας στα cross-country Rally. Έλαβε για πρώτη φορά μέρος στο Dakar το 2018, ενώ φέτος τερμάτισε 10ος στη γενική!

Ο Ross Branch είναι από τους αναβάτες που κατάφεραν να μας εντυπωσιάσουν στο φετινό Dakar, καθώς στέφθηκε νικητής του δεύτερου σκέλους, μετρώντας μόλις δύο συμμετοχές σε αυτό. Το γεγονός ότι τερμάτισε -έστω και στην 21η θέση της γενικής- αποτελεί έναν άθλο από μόνο του, αν αναλογιστούμε ότι το έκανε έχοντας τραυματιστεί. Οι δυνατότητές του είχαν γίνει αντιληπτές απ’ το 2019, όταν βρέθηκε στην 13η της γενικής και πήρε τον τίτλο του Rookie που έχει τερμάτισε στην υψηλότερη θέση της γενικής μέχρι τότε.

Ο Branch και ο Short ετοιμαζόντουσαν να κάνουν το ντεμπούτο τους με τα χρώματα της Monster Energy Yamaha στο Abu Dhabi Desert Challenge, που είναι ο πρώτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Cross-Country Rallies, όμως αναβλήθηκε λόγω του… κορωνοϊού. Έτσι, αν όλα πάνε καλά θα εκπροσωπήσουν τη Yamaha στο δεύτερο αγώνα του FIM Cross-Country Rallies, που θα πραγματοποιηθεί στις 24-29 Μαΐου στο Καζακστάν.

“Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που είμαι μέλος της Monster Energy Yamaha Rally Official Team εν όψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Cross-Country Rallies. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τη νέα μου ομάδα και τη Yamaha, η οποία έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες στο παρελθόν σε διάφορα Rally. Γνωρίζω πώς όλα τα μέλη της ομάδας θα με πιέσουν στα όριά μου για να βελτιωθώ και να φέρω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ο βασικός μου στόχος είναι το επερχόμενο Dakar, όμως μέχρι τότε ελπίζουμε να πάρουμε μέρος σε πολλούς αγώνες και να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε,” ανέφερε ο Andrew Short.

Πιο εκφραστικές ήταν οι δηλώσεις του Ross Branch που είπε ότι το να γίνει μέλος της Monster Energy Yamaha Rally Official Team ήταν ένα απ’ τα όνειρα που επιτέλους κατάφερε να πραγματοποιήσει. “Το να γίνω μέλος της εργοστασιακής ομάδας της Yamaha στα Rally ήταν κάτι που κυνηγούσα πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια. Είναι απίστευτη ευκαιρία για μένα το να δουλέψω με μια ομάδα που επικεντρώνεται τόσο στο Dakar όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally. Το γεγονός ότι κατάφερα να κερδίσω ένα απ’ τα σκέλη στο φετινό Dakar, ενίσχυσε την αυτοπεποίθησή μου και τώρα με την υποστήριξη της Monster Energy Yamaha είμαι πολύ ενθουσιασμένος για να δω τι μπορώ να καταφέρω.”

Τέλος, ο Υπεύθυνος για τους χωμάτινους αγώνες της Yamaha Europe, Alexandre Kowalski, ανέφερε: “Όλοι όσοι εμπλέκονται με την Monster Energy Yamaha Rally Official Team είναι πολύ ευχαριστημένοι με τον ερχομό των Andrew και Ross –  δύο κορυφαίοι αναβάτες που είναι σίγουρο ότι θα μας φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στους αγώνες. Και οι δύο προέρχονται από διαφορετικές χώρες και έχουν διαφορετικό αγωνιστικό υπόβαθρο, αλλά θέλουν να πετύχουν πολλά στους αγώνες Rally και είναι πολύ ενθουσιασμένοι. Στο φετινό Dakar είδαμε πόσο καλά μπορούν να προσαρμοστούν στο νέο τερέν, κάτι που ήταν πολύ σημαντικό. Μαζί με τους αναβάτες που έχουμε ήδη στην ομάδα μας, ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί τους και να μοιραστούμε πολλές επιτυχίες.”

Tags: