E-Xplorer FIM World Cup 2023- Πρωταθλήτρια η ομάδα της MIE Racing με τη motocross μοτοσυκλέτα της EMX Powertrain - Video

Στην παρθενική χρονιά του θεσμού του κυπέλου Motocross ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, η MIE Racing κατάφερε να ανέβει στο βάθρο σε κάθε αγώνα
motomag E-Xplorer FIM World Cup 2023- Πρωταθλήτρια η ομάδα της MIE Racing με τη motocross μοτοσυκλέτα της EMX Powertrain - Video
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/9/2023

Το E-Xplorer FIM World Cup το οποίο δημιουργήθηκε από τους Valentin Guyonnet, Carina Munte, Alejandro Agag και Eric Peronnard επί της ουσίας πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό project του μηχανοκίνητου αθλητισμού το οποίο βασίζεται σε ηλεκτρικές motocross μοτοσυκλέτες, με τους αγώνες να διεξάγονται σε τοποθεσίες τόσο εντός πόλεων όσο και εκτός.

Ο νεότευκτος αυτός θεσμός ακολουθεί τα βήματα της Extreme-E -θεσμός o οποίος βασίζεται σε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV με ονομασία Odyssey 21 και αποτελείται από δέκα ομάδες- έχοντας ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για θέματα περιβάλλοντος. Στο E-Xplorer FIM World Cup φέτος έλαβαν μέρος 9 ομάδες, με κάθε ομάδα να αποτελείται από δύο αναβάτες και των δύο φύλων, οι 18 αγωνιζόμενοι βρέθηκαν σε τέσσερες χώρες -Ισπανία, Ελβετία, Γαλλία, Ιταλία- ώστε να αγωνιστούν σε πέντε αγώνες. Μετά και τον τελευταίο αγώνα ο οποίος διεξήχθη στη Σαρδηνία, Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα MIE Racing με τη μοτοσυκλέτα της Ολλανδικής EMX. Ο Jorge Zaragoza μαζί με τη Sandra Gomez κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο σε κάθε αγώνα, ενώ πανηγύρισαν και δύο νίκες συγκεντρώνοντας 106 βαθμούς.

EMX 2023

Στη δεύτερη θέση έχοντας συγκεντρώσει 96 βαθμούς βρέθηκε η ομάδα της Gravity με μοτοσυκλέτα της KTM με αναβάτες τον Camille Chapeliere και την Kiara Fontanesi, στην τρίτη θέση έχοντας συγκεντρώσει 78 βαθμούς ολοκλήρωσε το φετινό πρωτάθλημα E-Xplorer FIM World Cup η ομάδα της MaddWill By IXS με μοτοσυκλέτα της Sur Ron by EBMX με αναβάτες τον Robbie Maddison και την Sandra Keller. Για την ιστορία οι υπόλοιπες 6 ομάδες ήταν: EM Factory Team, SEVEN-EM Stewart Racing, PCR-e Performance Factory Sur Ron Team, Backyard Racing Lizcat Factory Team, FLAIR Riders EMX και Fanatics.

Ετικέτες

John McGuinness: Συζητήσεις με τη Honda για το μέλλον – "Δεν σκέφτομαι ακόμη την απόσυρση"

Ο 23 φορές νικητής του Isle of Man TT αναζητά συνέχεια και στο 2027
McGuiness
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/8/2026

Ο John McGuinness επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει την αγωνιστική του καριέρα και το 2027, με τις συζητήσεις με τη Honda να αναμένεται να καθορίσουν το επόμενο βήμα του 54χρονου Βρετανού

Ο John McGuinness συμπλήρωσε φέτος 30 χρόνια συμμετοχών στο Isle of Man TT και ετοιμάζεται να δώσει το "παρών" στο Classic TT, όπου εκτός από τους αγώνες θα συμμετάσχει και σε επετειακό γύρο επίδειξης.

Παρά τα 54 του χρόνια, ο 23 φορές νικητής του TT εξακολουθεί να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο. Το περασμένο Σαββατοκύριακο συμμετείχε στον αγώνα του Πρωταθλήματος Pirelli National Superstock στο Oulton Park με CBR1000RR-R Fireblade SP, τερματίζοντας 17ος στον πρώτο αγώνα, πριν εγκαταλείψει έπειτα από πτώση ενώ βρισκόταν στη 15η θέση στον δεύτερο. Ήταν η πρώτη του πτώση έπειτα από περίπου έξι χρόνια.

Αν συνεχίσει και το 2027, θα πρόκειται για την 37η συνεχόμενη αγωνιστική του σεζόν. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται ακόμη να αποσυρθεί, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις συζητήσεις που θα έχει με τη Honda.

"Είναι η 36η μου σεζόν στους αγώνες και δεν θέλω ακόμη να αποσυρθώ. Όσο το απολαμβάνουμε και περνάμε καλά, θέλω να συνεχίσω. Πρέπει να καθίσουμε στο τραπέζι με τη Honda και να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε την επόμενη χρονιά. Ό,τι κι αν γίνει, θα βρίσκομαι πάντα στα paddock, γιατί αγαπώ τους ανθρώπους και αυτόν τον χώρο. Δεν κρεμάω ακόμη τα αγωνιστικά μου μποτάκια", δήλωσε ο McGuinness.

Παρότι οι νίκες στο TT έχουν γίνει πιο δύσκολες τα τελευταία χρόνια, ο Βρετανός συνεχίζει να βελτιώνει τις επιδόσεις του. Στο φετινό Superbike TT σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο της καριέρας του σε αγώνα έξι γύρων, αποδεικνύοντας ότι παραμένει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός ακόμη και μετά από περισσότερες από τρεις δεκαετίες στους αγώνες.