E-Xplorer FIM World Cup 2023- Πρωταθλήτρια η ομάδα της MIE Racing με τη motocross μοτοσυκλέτα της EMX Powertrain - Video

Στην παρθενική χρονιά του θεσμού του κυπέλου Motocross ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, η MIE Racing κατάφερε να ανέβει στο βάθρο σε κάθε αγώνα
motomag E-Xplorer FIM World Cup 2023- Πρωταθλήτρια η ομάδα της MIE Racing με τη motocross μοτοσυκλέτα της EMX Powertrain - Video
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/9/2023

Το E-Xplorer FIM World Cup το οποίο δημιουργήθηκε από τους Valentin Guyonnet, Carina Munte, Alejandro Agag και Eric Peronnard επί της ουσίας πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό project του μηχανοκίνητου αθλητισμού το οποίο βασίζεται σε ηλεκτρικές motocross μοτοσυκλέτες, με τους αγώνες να διεξάγονται σε τοποθεσίες τόσο εντός πόλεων όσο και εκτός.

Ο νεότευκτος αυτός θεσμός ακολουθεί τα βήματα της Extreme-E -θεσμός o οποίος βασίζεται σε ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό SUV με ονομασία Odyssey 21 και αποτελείται από δέκα ομάδες- έχοντας ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για θέματα περιβάλλοντος. Στο E-Xplorer FIM World Cup φέτος έλαβαν μέρος 9 ομάδες, με κάθε ομάδα να αποτελείται από δύο αναβάτες και των δύο φύλων, οι 18 αγωνιζόμενοι βρέθηκαν σε τέσσερες χώρες -Ισπανία, Ελβετία, Γαλλία, Ιταλία- ώστε να αγωνιστούν σε πέντε αγώνες. Μετά και τον τελευταίο αγώνα ο οποίος διεξήχθη στη Σαρδηνία, Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα MIE Racing με τη μοτοσυκλέτα της Ολλανδικής EMX. Ο Jorge Zaragoza μαζί με τη Sandra Gomez κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο σε κάθε αγώνα, ενώ πανηγύρισαν και δύο νίκες συγκεντρώνοντας 106 βαθμούς.

EMX 2023

Στη δεύτερη θέση έχοντας συγκεντρώσει 96 βαθμούς βρέθηκε η ομάδα της Gravity με μοτοσυκλέτα της KTM με αναβάτες τον Camille Chapeliere και την Kiara Fontanesi, στην τρίτη θέση έχοντας συγκεντρώσει 78 βαθμούς ολοκλήρωσε το φετινό πρωτάθλημα E-Xplorer FIM World Cup η ομάδα της MaddWill By IXS με μοτοσυκλέτα της Sur Ron by EBMX με αναβάτες τον Robbie Maddison και την Sandra Keller. Για την ιστορία οι υπόλοιπες 6 ομάδες ήταν: EM Factory Team, SEVEN-EM Stewart Racing, PCR-e Performance Factory Sur Ron Team, Backyard Racing Lizcat Factory Team, FLAIR Riders EMX και Fanatics.

Ετικέτες

Classic TT, Historic Senior: Νίκη για τον 54χρονο John McGuinness!

Ο Βρετανός είχε κάνει το ντεμπούτο του στο Νησί το 1996!
McGuinness
Από τον

Παύλο Καρατζά

25/8/2026

Ο John McGuinness κυριάρχησε στον αγώνα Historic Senior του Classic TT 2026 και κατέκτησε τη νίκη, γιορτάζοντας τα 30 χρόνια συμμετοχής του σε αγώνες στο Isle of Man.

Την τρίτη ημέρα του Classic TT 2026 διεξήχθησαν δύο αγώνες, με τον αγώνα Historic Senior τριών γύρων να δίνει το έναυσμα για τις διοργανώσεις νωρίς το απόγευμα.

Έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στο Isle of Man TT πριν από 30 χρόνια, το 1996, το φετινό Classic TT αποτέλεσε μια γιορτή για την καριέρα του John McGuinness στη Mountain Course.

Γρήγορος καθ’ όλη τη διάρκεια των δοκιμών με την Paton 500 του στην κατηγορία Historic Senior, ο McGuinness πήρε το προβάδισμα από την αρχή. Ο Βρετανός αναβάτης δημιούργησε προβάδισμα άνω των 20 δευτερολέπτων στον πρώτο γύρο, το οποίο αύξησε σταθερά κατά τη διάρκεια του δεύτερου.

McGuinness

Διατηρώντας καλό ρυθμό στον τελευταίο γύρο, ο McGuinness πέρασε τη γραμμή τερματισμού με διαφορά λίγο κάτω από 27 δευτερόλεπτα από τον Shaun Anderson.

Ο Anderson, επίσης με Paton 500, έμεινε πίσω από τον Mike Browne κατά τη διάρκεια του τελευταίου γύρου της κατηγορίας Historic Senior. Ωστόσο, ο Browne αντιμετώπισε ένα πρόβλημα με τη Norton ES2 του και αναγκάστηκε να οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα του με προσοχή μέχρι τον τερματισμό, με αποτέλεσμα ο Anderson να ανέβει ξανά στη δεύτερη θέση.

Ο Browne διατήρησε την τρίτη θέση παρά τα προβλήματά του. Η νίκη του McGuinness έρχεται μετά από μια θέση στο βάθρο στον αγώνα Historic Junior το Σάββατο, όπου τερμάτισε τρίτος.

Ο Michael Dunlop αποσύρθηκε από τον αγώνα, ενώ ο Dean Harrison, ο Jamie Coward και ο Conor Cummins προστέθηκαν επίσης στον μακρύ κατάλογο όσων δεν τερμάτισαν. Στον αγώνα της κατηγορίας Junior 600, ο Rob Hodson κατέκτησε άνετα τη νίκη στον αγώνα των δύο γύρων.