Guy Martin - Ετοιμάζεται για ντεμπούτο στους αγώνες αυτοκινήτου με την Honda

Ο θρύλος του Isle of Man TT θα αγωνιστεί στο Racing Hondas Championship τον Απρίλιο με ένα S2000R
Guy Martin S2000 Cup
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

16/3/2026

Ο Guy Martin, ένας από τους πιο διάσημους αναβάτες στην ιστορία του Isle of Man TT, ετοιμάζεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε έναν διαφορετικό χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς θα κάνει το αγωνιστικό του ντεμπούτο σε αγώνες αυτοκινήτου τον επόμενο μήνα στο Racing Hondas Championship.

Ο Βρετανός, που έχει καταγράψει δεκάδες συμμετοχές και βάθρα στο θρυλικό Isle of Man TT, θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός Honda S2000R, έπειτα από πρόσφατη δοκιμή που πραγματοποίησε στην πίστα του Oulton Park.

Κατά τη διάρκεια της μονοήμερης δοκιμής, ο Martin συμπλήρωσε περισσότερους από 40 γύρους, οδηγώντας δύο διαφορετικά αυτοκίνητα, ώστε να εξοικειωθεί τόσο με το αγωνιστικό όσο και με τις ρυθμίσεις του.

Guy Martin S2000 Cup

Το επίσημο αγωνιστικό του ντεμπούτο θα πραγματοποιηθεί στον πρώτο γύρο της σεζόν στο Silverstone, όπου θα οδηγήσει ένα S2000R με τα χρώματα της Takata, συμμετέχοντας στην κατηγορία S2000 Cup του πρωταθλήματος.

Μιλώντας μετά τη δοκιμή στο Oulton Park, ο Martin εμφανίστηκε ενθουσιασμένος με την εμπειρία του πίσω από το τιμόνι.

"Είναι πραγματικά εξαιρετικό μηχάνημα. Για μένα όλα ήταν καινούρια, οπότε η ημέρα είχε στόχο να συνηθίσω το αυτοκίνητο και να δω πώς συμπεριφέρεται. Έμεινα πολύ ικανοποιημένος.

"Είναι από αυτά τα αυτοκίνητα που χρειάζονται λίγο χρόνο για να χτίσεις εμπιστοσύνη, αλλά λατρεύω τη Honda και το χάρηκα πολύ. Έχει τρομερή πρόσφυση και μετά τη δοκιμή ανυπομονώ να αγωνιστώ μέσα στο γκρουπ στο Silverstone."

Η δοκιμή στο Oulton Park αποτέλεσε επίσης ευκαιρία για την ομάδα να δοκιμάσει νέα εξαρτήματα φρένων της Probite, αλλά και μια διαφορετική ρύθμιση στο πλαίσιο, με στόχο να γίνει το αγωνιστικό αυτοκίνητο του 2026 πιο ανταγωνιστικό.

Guy Martin S2000 Cup

Ο συντονιστής του Racing Hondas Championship, Paul McErlean, σχολίασε επίσης τη συμμετοχή του Martin στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

"Το να καλωσορίσουμε έναν άνθρωπο με το κύρος και το προφίλ του Guy στο πρωτάθλημα και να δοκιμάσει το S2000R ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία για τη διοργάνωση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η δοκιμή αυτή οδήγησε τελικά στην απόφασή του να αγωνιστεί στο Silverstone."

Guy Martin S2000 Cup

"Απέκτησε γρήγορα αίσθηση του S2000R και έγινε σαφές ότι το πακέτο τον εντυπωσίασε. Η απόφασή του να αγωνιστεί στον πρώτο γύρο της χρονιάς δείχνει και το ενδιαφέρον που ήδη δημιουργείται γύρω από αυτή τη νέα κατηγορία."

Μετά το ντεμπούτο του Martin στο Silverstone, το συγκεκριμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο θα περάσει στα χέρια ενός ακόμη μεγάλου ονόματος των βρετανικών αγώνων, του θρύλου του BTCC (Βρετανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού), James Kaye.

Guy Martin S2000 Cup

Olympia Rally, 4η Ημέρα – Σεβαστόπουλος και Καράμπελας μονοπωλούν ξανά την κορυφή

Δεύτερη μέρα της Marathon Stage με τους δύο αναβάτες της Μοτοδυναμικής να κυριαρχούν ξανά
Olympia Rally 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

30/4/2026

Ξεκινώντας από την Καλαμάτα και κινούμενη σε μια διαδρομή γύρω από τον Ταΰγετο, η τέταρτη μέρα του Olympia Rally 2026 και δεύτερη της Marathon Stage είχε μια συγκριτικά μικρότερη ειδική διαδρομή ως προς την πρώτη Marathon μέρα, επιστρέφοντας για τερματισμό πάλι στη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας.

Olympia Rally 2026
Κίμωνας Καράμπελας

Νικητής της ημέρας ήταν ο Γιάννης Σεβαστόπουλος (#2, Yamaha WR450F) ακολουθούμενος από τον Κίμωνα Καράμπελα (#52, Yamaha Ténéré 700), με τους δύο αναβάτες της Motodynamics Rally Team να επαναλαμβάνουν την επίδοση τους προηγούμενης μέρας, αλλά με ανάποδη σειρά. Το βάθρο της ημέρας συμπλήρωσε ο Γάλλος Pinvidic David (#11) με GAS GAS 350 EC.

Olympia Rally 2026
Γιάννης Τρίγκας

Έτσι στη γενική κατάταξη του αγώνα ο Σεβαστόπουλος εύλογα διατηρεί την πρώτη θέση στην οποία είχε προαχθεί μια μέρα πριν, με τον Αυστριακό Ferdinand Kreidl (KTM EXC 450) δεύτερο και τον Καράμπελα να ανεβαίνει τρίτος.

Olympia Rally 2026

Ψηλά στην κατάταξη παραμένει και ο Γιάννης Τρίγκας (#22, Suzuki DR-Z4S) κατέχοντας την πέμπτη θέση, ενώ ο επόμενος Έλληνας στην κατάταξη είναι ο Ηλίας Τσανικλίδης (#106, Voge 300 Rally) στην 28η θέση. Ακολουθούν οι Κωνσταντίνος Χατζημιχάλης (#55, Suzuki V-Strom 800 DE) στην 35η, Χρήστος Πελούσης (#41, Beta 480RR) στην 36η, Γιώργος Στογιάννος (#18, Honda CRF250R) στην 39η, Χάρης Παπαγεωργίου (#12, GASGAS EC250F) στην 48η και Σωκράτης Ζαΐμης (#555, Yamaha Ténéré 700) στην 56η.

Ετικέτες