Νεκρός ο Ιάπωνας πρωταθλητής Haruki Noguchi, φαβορί του Ασιατικού πρωταθλήματος [VIDEO]

Ήταν 22 ετών και είχε «αποφοιτήσει» από το Red Bull Rookies Cup μαζί με τον Pedro Acosta
Νεκρός ο Ιάπωνας πρωταθλητής Haruki Noguchi, φαβορί του Ασιατικού πρωταθλήματος [VIDEO]
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/8/2023

Απεβίωσε ο Haruki Noguchi ενώ οι γιατροί έδιναν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή από την περασμένη Κυριακή στην πίστα Mandalika της Ινδονησίας όπου τα MotoGP θα βρεθούν στις 15 Οκτωβρίου.

Ο Noguchi ενεπλάκη σε ατύχημα στην 10η στροφή του τέταρτου γύρου στον δεύτερο αγώνα των Superbike με τον αγώνα να διακόπτεται αμέσως και τελικά να ακυρώνεται.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Nusa Tenggara Barat όπου από εκείνη την ώρα οι γιατροί προσπαθούσαν να τον κρατήσουν στη ζωή. Δυστυχώς απεβίωσε το απόγευμα της Τετάρτης ενώ ήταν μόλις 22 ετών.

Συντετριμμένος ο Nakagami δεν μπορεί να πιστέψει το τραγικό τέλος ενός μεγάλου ταλέντου. Μόλις πριν από λίγες ημέρες είχε ανέβει στο βάθρο της απαιτητικής Suzuka στον 8ωρο αγώνα ενώ ήταν δεύτερος βαθμολογικά στο Asia Road Racing Championship, πίσω από τον Markus Reiterberger της BMW.

Ο Noguchi ήταν δεύτερος το 2017 και το 2018 στο Asia Talent Cup και το 2019 τρίτος στο Red Bull Rookies Cup πίσω από τους  Carlos Tatay και Pedro Acosta. Το 2021 στέφθηκε πρωταθλητής Ιαπωνίας στα Superstock 600 και ανέβηκε στα Superbike πέρσι για το Ασιατικό Πρωτάθλημα με εξαιρετική επίδοση, φτάνοντας στην δεύτερη θέση.

Νεκρός ο Ιάπωνας πρωταθλητής Haruki Noguchi, φαβορί του Ασιατικού πρωταθλήματος [VIDEO]

Το 2023 ήταν φαβορί για τον τίτλο και πάλευε για τη τρίτη του νίκη στη φετινή σεζόν όταν συνέβη το μοιραίο ατύχημα και χτυπήθηκε από αναβάτη που ακολουθούσε και δεν μπόρεσε να τον αποφύγει.

Από την πρώτη στιγμή η κατάστασή του κρίθηκε κρίσιμη και έκτοτε νοσηλευόταν με τις ελπίδες όλων για ένα θαύμα που δυστυχώς δεν ήρθε.

 

Ετικέτες

Olympia Rally 2024, ημέρα 4η - Ταχύτερος ο Ard Vermeulen που βρίσκεται και 1ος γενικής

Απαιτητική διαδρομή 280 χλμ, που έφερε πολλές εγκαταλείψεις
Olympia Rally 2024, 4η μέρα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/5/2024

Η Ημέρα 4 του Olympia Rally ήταν μια ακόμη συναρπαστική διαδρομή σηματοδοτώντας το δεύτερο και μέρος του μαραθώνιου stage. Οι αναβάτες ξεκίνησαν από το Ξυλόκαστρο και επέστρεψαν στο bivouac στην Αρχαία Ολυμπία περνώντας από το Ζεμενό, την Κυλλήνη, το όρος Ζήρια, τη λίμνη Στυμφαλία, τη λίμνη Δόξα, τα Ζαρέλια, το Πλανητέρο, την Κλειτορία, τον ποταμό Λάδωνα, τον ποταμό Ερύμανθο και το δάσος Φολόης.

Η απαιτητική διαδρομή των 280 χλμ άφησε το σημάδι της, αναγκάζοντας πολλούς αναβάτες να εγκαταλείψουν, επιβεβαιώνοντας τη φήμη του Olympia Rally.

Πρώτος που ολοκλήρωσε το σκέλος ήταν ο #42 Ard Vermeulen (NL), με τον #302 Dennis Schans (NL) στη δεύτερη θέση και τον #310 Martin Kalt (CHE) να συμπληρώνει την τριάδα.

Φέτος, στο Olympia Rally συμμετέχουν δύο Έλληνες αναβάτες, ο #45 Χρήστος Πελούσης και η #18 Πολυτίμη Κυριακοπούλου, οι οποίοι βρίσκονται σε έντονη μάχη για την πρώτη θέση στην κατηγορία τους.

Olympia Rally 2024, 4η μέρα

Γενική Κατάταξη μετά την Ημέρα 4:

1. #42 Ard Vermeulen (NL)

2. #41 Ad Jansen (NL)

3. #302 Dennis Schans (NL)

Την 5η ημέρα, οι αναβάτες θα αναμετρηθούν στο SS5 Γορτυνία – Νεμούτα.

Ετικέτες