Ο McGuinness με Norton V4RR στο Isle of Man TT!

Μία μεγάλη περιπέτεια μετά την Honda
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/2/2018

Ο 23 φορές νικητής Βρετανός - κι αγαπημένος φίλος του MOTO - John McGuinness υπέγραψε σήμερα με την Norton για το επόμενο Isle of Man TT, κλείνοντας έτσι μία μεγάλη περιπέτεια που ξεκίνησε από πέρσι με τον τραυματισμό του, επιρρίπτοντας ευθύνες στα μάτια του κόσμου για την ίδια την μοτοσυκλέτα.

Αρχές Δεκεμβρίου η Honda ανακοίνωσε την είσοδο του Hutchinson στην ομάδα, συνεχίζοντας έτσι τις προσπάθειές που ξεκίνησε το ’16 για την κορυφή του αγώνα! Με την Honda να στοχεύει μονάχα στην κορυφή και τον McGuinness να θεωρεί τον εαυτό του στο όριο της συμμετοχής εξαιτίας του τραυματισμού, τα περιθώρια είχαν στενέψει και για τους δύο. Γράφαμε τον Δεκέμβριο για τον McGuinness -που την καριέρα του στο IOMTT μονάχα ο Joey Dunlop την ξεπερνά- ότι έχει πλέον περιορισμένες επιλογές, καθώς ο καιρός για την προετοιμασία περνάει ταχύτερα.

Ένα μικρό και πολύ ευέλικτο εργοστάσιο όμως, που όπως έχουμε γράψει στο περιοδικό μέσα από την συνέντευξή μας μαζί τους στην EICMA, μπορεί να προσαρμόσει ρυθμούς εργασίας πολύ εύκολα, ήταν από την πρώτη στιγμή έτοιμο να αρπάξει τον McGuinness.

Όπως είχαμε πει τον Δεκέμβριο λοιπόν, την ώρα που η Honda ανακοίνωνε Hutchinson, ο McGuinness έκανε ήδη προπόνηση με Norton SG6, την αγωνιστική πρόταση της μικρής αλλά ιστορικής εταιρίας. Ήταν μία μεγάλη περίοδος που οι δυο τους δοκίμαζαν την προσαρμογή τους, αλλά η εταιρία από το Donington το είχε πολύ πιο βέβαιο από τον ίδιο τον McGuinness πως θα είναι μαζί στο ερχόμενο Isle of Man TT, προσελκύοντας μάλιστα τον Josh Brookes με αυτό το επιχείρημα! Ο Brookes είναι πρωταθλητής του ’15 στο Βρετανικό πρωτάθλημα Superbike, που κατά περίπτωση είναι πιο δημοφιλές και από το ίδιο το WSBK..

Ο ίδιος ο McGuinness κρατούσε - και κρατά ακόμα - μία στάση αναμονής, περιμένοντας την εξέλιξη της αποκατάστασής του που ακόμα συνεχίζεται, αν και είναι στα τελικά στάδια κι έτοιμος να οδηγήσει σε αγωνιστική ρυθμό. Επίσης σημειώνει πως χρειαζόταν επειγόντος μία αλλαγή ομάδας, για να βρει μέσα από αυτή την αναμπουμπούλα, εκείνη την χαμένη ενέργεια που συμβαίνει με την στασιμότητα.. Σε σχέση με το αν η V4, εντυπωσιακή μοτοσυκλέτα της Norton, είναι έτοιμη να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες στο Isle of Man TT, ο McGuinness είπε πως είναι μία πολύ γρήγορη μοτοσυκλέτα και αρκετά ικανή στις στροφές, έχοντας δει άλλες που δεν στρίβουν το ίδιο με εκείνη, οπότε δεν βλέπει κανένα λόγο να μην στοχεύει στην κορυφή!

Από την πλευρά της η Norton δεν βλέπει τον McGuinness μονάχα σαν έναν αναβάτη που μπορεί να την φέρει στην πρώτη γραμμή ή να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω της. Ο στόχος της –και η ευτυχία της που τα κατάφερε- είναι ο McGuinness να την εκτοξεύσει από πλευράς εξέλιξης, κι έτσι ήδη τον έχει τοποθετήσει ενδιάμεσο σε κάθε τμήμα εργασίας!

Ετικέτες

Ο Πρόεδρος της Kove Xue Zhang αγωνιζόμενος στο ράλι HAT Sanremo-Sestriere 2023!

Πρώτη φορά η Kove σε ευρωπαϊκό ράλι, με τον μoναδικό Πρόεδρο εταιρείας της γενιάς του που αγωνίζεται με μοτοσυκλέτες που κατασκευάζει ο ίδιος
motomag - Ο Πρόεδρος της Kove Zhang Xue στον αγώνα ράλι Sanremo-Sestriere
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/9/2023

Η κινέζικη Kove, που ευτύχησε να δει τις μοτοσυκλέτες της να τερματίζουν όλες στην πρώτη της συμμετοχή στο Rally Dakar το 2023, συμμετείχε στις αρχές Σεπτεμβρίου για πρώτη φορά σε αγώνα ράλι στην Ευρώπη, στο ιταλικό HAT Sanremo-Sestriere, με τον δημοσιογράφο και αγωνιζόμενο Klaus Nennewitz, τον εισαγωγέα της εταιρείας στην Ιταλία και ιδιοκτήτη της Pelpi Int., Cesare Galli και… τον ίδιο τον Πρόεδρο της Kove, Xue Zhang!

Ο Xue Zhang μπορεί να είναι κοντούλης για αναβάτης ράλι, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, όμως το πείσμα του είναι αντιστρόφως ανάλογο με το ύψος του. Ασταμάτητος, και οραματιστής, ο Πρόεδρος της Kove μέσα από σκληρή δουλειά δείχνει να πετυχαίνει ένα-ένα όλα τα όνειρα που είχε πριν από 30 χρόνια.

Πριν από 30 λοιπόν χρόνια, ένας άσημος και νεαρός τότε Κινέζος αναβάτης μοτοσυκλέτας ξεκίνησε να παρενοχλεί συστηματικά ένα τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, ζητώντας μια ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του, ώστε με την τηλεοπτική προβολή να βρει χορηγούς για τους αγώνες. Το πείσμα του συγκεκριμένου αναβάτη ήταν τόσο μεγάλο, και οι ενοχλήσεις του τόσο επίμονες, που το πρακτορείο αποφάσισε να του δώσει μια ευκαιρία. Στη συνέχεια, γύρισαν μια ταινία μικρού μήκους από την “επίδειξη” του αναβάτη με τη μοτοσυκλέτα του -ένα πραγματικό ερείπιο-, η οποία είναι τόσο σουρεαλιστική, ώστε να αγγίζει τα όρια του cult!

Σε αυτή βλέπουμε τον Xue Zhang -για αυτόν πρόκειται-, να ανοίγει την καρδιά του στο τηλεοπτικό συνεργείο, να μιλά για τον χωρισμό των γονιών του, να προσπαθεί να πείσει με τις -ανύπαρκτες τότε- ικανότητες του στο enduro, και όταν συναντά “πόρτα”, να μην κάνει πίσω, και να ακολουθεί το συνεργείο για 160 λασπωμένα χιλιόμετρα στη βροχή, θέλοντας να πραγματοποιήσει τον στόχο του! Γεμάτος ενέργεια και αυτοπεποίθηση, και απόλυτα ακατάβλητος μπροστά σε όλα τα εμπόδια, ο προερχόμενος από μεγάλη φτώχεια Xue Zhang παρέχει εθιστικό θέαμα στον φακό, ενώ τότε μάλλον τον θεωρούσαν όλοι γραφικό, και κανείς δεν πίστευε πως θα κατάφερνε κάτι ιδιαίτερο.

Motomag - Ο Πρόεδρος της Kove στο ράλι San Remo - Sestriere

Κι όμως. Ο αναβάτης - μηχανικός, αστέρας των τοπικών ειδήσεων στα βάθη της Κίνας κατάφερε να αγωνιστεί σε εθνικά Off-Road Πρωταθλήματα στη χώρα του, αλλά και να ιδρύσει το 2017 τη δική του εταιρεία μοτοσυκλετών, την Kove, η οποία ξεχώρισε με το καλημέρα από τις περισσότερες κινέζικες εταιρείες λόγω της εξέλιξης και παραγωγής δικών της μοτοσυκλετών -και όχι rebadged δικύκλων άλλων κατασκευαστών-, αλλά και από την άμεση αγωνιστική εμπλοκή της σε κορυφαίες διοργανώσεις όπως το Rally Dakar, το ESBK, και το WSBK (WorldSSP300, όπου πήρε και τους πρώτους της βαθμούς το 23).

Motomag - Ο Πρόεδρος της Kove στο ράλι San Remo - Sestriere

Και φτάνουμε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2023, όπου η Kove πραγματοποιεί την πρώτη της αγωνιστική συμμετοχή σε ευρωπαϊκό ράλι, στο τουριστικό και εν πολλοίς εύκολο HAT Sanremo-Sestriere 2023, όπου αντί να χρησιμοποιήσει επαγγελματίες αγωνιζόμενους όπως έκανε στο Dakar αλλά και στα υπόλοιπα ράλι στα οποία συμμετέχει εξελίσσοντας την Rally Factory Edition μοτοσυκλέτα της, έβαλε στο τιμόνι των τριών συμμετοχών της έναν δημοσιογράφο, τον Ιταλό εισαγωγέα και… τον ίδιο τον Πρόεδρο!

Motomag - Ο Πρόεδρος της Kove στο ράλι San Remo - Sestriere

Το ράλι είχε 539 συμμετοχές -από επαγγελματίες αναβάτες με πολλές συμμετοχές στο Dakar έως και αρχάριους χομπίστες-, και 4 διαδρομές: την DISCOVERY (490 km), την CLASSIC (580 km), την EXTREME (780 km) και την EXTREME 1000 (985 km), ενώ ήταν πεδίο δοκιμής για πολλά εργοστάσια που… σερφάρουν το νέο κύμα ράλι μοτοσυκλετών με δυνατότητα καθημερινής οδήγησης και κυβισμό μεγαλύτερο των 450.

Motomag - Ο Πρόεδρος της Kove στο ράλι San Remo - Sestriere

Ανάμεσα στις συμμετοχές, ξεχώριζαν ο Roberto Ungaro με ΚΤΜ, ο Roberto Tonelli με GASGAS, ο Maurizio Gerini με Husqvarna, οι Cesare Zacchetti, Ottavio Missoni και Stefan Hessler με Suzuki, ο Andrea Perfetti με Triumph, ο Oriol Mena με Moto Morini, η Francesca Gasperi και ο Renato Zocchi με Honda, ο Sasa Di Benedetto με Royal Enfield, o CEO της Yamaha Γερμανίας Marcel Dissen μαζί με 4 ακόμα αναβάτης, γιορτάζοντας τα 40 χρόνια Tenere, η ομάδα των εκπαιδευτών της BMW GS Academy, και πολλοί ακόμα. Ο Xue Zhang ήταν ο μόνος CEO κατασκευάστριας εταιρείας που συμμετείχε στο event, δίνοντας πολλούς πόντους στην Kove, και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο σημαντικότατο εμπορικά ευρωπαϊκό έδαφος.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει η Kove αναμένεται και στην Ελλάδα, και έχουμε μεγάλο ενδιαφέρον να οδηγήσουμε τις μοτοσυκλέτες της.

Ετικέτες