Pol Tarres: Ένας ΠΟΛΥ σκληρός γύρος με το Yamaha Tenere στο Hixpania Hard Enduro - Video

Απομακρύνετε τα παιδιά από τις οθόνες, σκηνές με βασανιστήρια μοτοσυκλέτας και αναβάτη
Pol Tarres - Hixpania Hard Enduro race
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/10/2023

Απολαύστε (;) τον master των μεγάλων Adventure, Pol Tarres, την ώρα που καταφέρνει (με νύχια και δόντια) να ολοκληρώσει έναν γύρο στον αγώνα Hixpania του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro!

Ναι, δεν λέμε, καλό το Tenere, αλλά χωρίς τον Tarres (ύψος 1.90, 92 κιλά, body fat 0%, γυμνασμένος μέχρι αηδίας, με μεγάλη πείρα στο αγωνιστικό Trial και στο Enduro) δεν θα έβγαζε όχι έναν γύρο, αλλά ούτε τα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα... όμως εδώ έχουμε έναν γάμο φτιαγμένο στα ουράνια (a match made in heaven που θα έλεγαν κι οι Άγγλοι), με το ζεύγος Tarres-Tenere να μπορεί να πραγματοποιήσει αδιανόητα ακραίους άθλους, έστω και μέσα από μια ιδιαίτερα σκληρή διαδικασία που να θυμίζει βασανιστήρια του μεσαίωνα! Μην ξεχνάμε πως κι ο ίδιος ο Tarres γνωρίζει πως κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να κάνει αυτά που κάνει εκείνος, και για αυτό κυκλοφόρησε και το χιουμοριστικό αυτοκόλλητο "Remember, you are NOT Pol Tarres", για να... σώσει όποιους κατόχους Adventure μοτοσυκλετών προσπαθήσουν να τον μιμηθούν.

Δείτε το σχεδόν ωριαίο On-board βίντεο, ΑΚΟΥΣΤΕ την αγωνιώδη ανάσα του Tarres καθώς ο Ισπανός παλεύει να υπερνικήσει απίστευτες ανηφόρες με σπαρμένα βράχια (ειδικά από το 43ο έως το 53ο λεπτό), και πιθανώς να γυμναστείτε μαζί του, από το σφίξιμο και την αγωνία που θα νιώσετε -τουλάχιστον όσοι συμπάσχουν με τα βάσανα των άλλων.

Βασανιστήρια; Μαζοχισμός; Για ποιο λόγο; Γιατί να ανέβει κανείς αυτό το βουνό; Γιατί υπάρχει. Γιατί με το Tenere; Για να πει πως μπόρεσε να το κάνει δεμένος με μια σιδερένια μπάλα στο πόδι, την ώρα που κάποιοι δεν κατάφεραν να το κάνουν με αγωνιστικά 450 με το μισό βάρος... όπως και να έχει, το βίντεο μας είναι μια σπουδή στην υπέρβαση ανθρώπινων και μηχανικών ορίων και στο τι μπορεί να καταφέρει το πείσμα του ανθρώπου -και οι ικανότητες, και η σωματική διάπλαση, και η εκπαίδευση...

Ετικέτες

Aprilia Tuareg Racing - Μετά το Hellas Rally, σειρά έχει το Baja Aragon

Οι Jacopo Cerutti και Francesco Montanari δίνουν το παρών στο Teruel
Aprilia - Baja Aragon
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/7/2024

Η Aprilia Tuareg Racing βρίσκεται στο Teruel της Ισπανίας, για να λάβει μέρος στο ιστορικό rally Baja Aragón, που διεξάγεται από τις 26 έως τις 28 Ιουλίου, γιορτάζοντας την τεσσαρακοστή του έκδοση το 2024.

Οι Aprilia Tuareg, που αναπτύχθηκαν σε στενή συνεργασία με την GCorse των αδελφών Guareschi, θα συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε αυτό το rally raid, με στόχο να αποκτήσουν εμπειρία σε αυτό το είδος αγώνων και να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα ενόψει του Motorally και του Africa Eco Race.

Το Baja Aragón θα είναι ένα ενδιαφέρον πεδίο δοκιμών για τους Jacopo Cerutti και Francesco Montanari, τους μοναδικούς Ιταλούς αναβάτες στην εκκίνηση, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να προσαρμοστούν σε αυτό το ράλι κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του αγώνα.

Aprilia Baja Aragon

Ο αγώνας διεξάγεται σε μία δύσκολη διαδρομή με σκληρή και πετρώδη επιφάνεια, ξεκινώντας με έναν πρόλογο 18 χιλιομέτρων την Παρασκευή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης. Η πιο απαιτητική ημέρα θα είναι το Σάββατο, με μία ειδική διαδρομή 520 χιλιομέτρων, ενώ η τελική ειδική διαδρομή των 350 χιλιομέτρων θα διεξαχθεί την Κυριακή.

JACOPO CERUTTI: "Είναι ένας συναρπαστικός αγώνας, πολύ δημοφιλής, τον οποίο πάντα παρακολουθούσα με ενδιαφέρον. Μου αρέσει το τερέν, σίγουρα θα είναι πολύ απαιτητικό λόγω της ζέστης, αλλά νομίζω ότι η μοτοσυκλέτα μπορεί να πάει καλά σε αυτές τις συνθήκες. Θα είναι η πρώτη μου εμπειρία σε αυτόν τον αγώνα και ελπίζω να διασκεδάσω και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα."

FRANCESCO MONTANARI: "Όντας η πρώτη φορά σε αυτόν τον αγώνα, δεν ξέρουμε πραγματικά τι να περιμένουμε. Θα έχουμε την ευκαιρία να ανταγωνιστούμε αναβάτες υψηλού επιπέδου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θα συμμετάσχουν στο Dakar, για το οποίο έχουμε μεγάλο κίνητρο. Ανυπομονώ να αγωνιστώ για να δω το επίπεδό μας."

Ετικέτες