Pol Tarres: Ένας ΠΟΛΥ σκληρός γύρος με το Yamaha Tenere στο Hixpania Hard Enduro - Video

Απομακρύνετε τα παιδιά από τις οθόνες, σκηνές με βασανιστήρια μοτοσυκλέτας και αναβάτη
Pol Tarres - Hixpania Hard Enduro race
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

20/10/2023

Απολαύστε (;) τον master των μεγάλων Adventure, Pol Tarres, την ώρα που καταφέρνει (με νύχια και δόντια) να ολοκληρώσει έναν γύρο στον αγώνα Hixpania του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro!

Ναι, δεν λέμε, καλό το Tenere, αλλά χωρίς τον Tarres (ύψος 1.90, 92 κιλά, body fat 0%, γυμνασμένος μέχρι αηδίας, με μεγάλη πείρα στο αγωνιστικό Trial και στο Enduro) δεν θα έβγαζε όχι έναν γύρο, αλλά ούτε τα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα... όμως εδώ έχουμε έναν γάμο φτιαγμένο στα ουράνια (a match made in heaven που θα έλεγαν κι οι Άγγλοι), με το ζεύγος Tarres-Tenere να μπορεί να πραγματοποιήσει αδιανόητα ακραίους άθλους, έστω και μέσα από μια ιδιαίτερα σκληρή διαδικασία που να θυμίζει βασανιστήρια του μεσαίωνα! Μην ξεχνάμε πως κι ο ίδιος ο Tarres γνωρίζει πως κανείς στον κόσμο δεν μπορεί να κάνει αυτά που κάνει εκείνος, και για αυτό κυκλοφόρησε και το χιουμοριστικό αυτοκόλλητο "Remember, you are NOT Pol Tarres", για να... σώσει όποιους κατόχους Adventure μοτοσυκλετών προσπαθήσουν να τον μιμηθούν.

Δείτε το σχεδόν ωριαίο On-board βίντεο, ΑΚΟΥΣΤΕ την αγωνιώδη ανάσα του Tarres καθώς ο Ισπανός παλεύει να υπερνικήσει απίστευτες ανηφόρες με σπαρμένα βράχια (ειδικά από το 43ο έως το 53ο λεπτό), και πιθανώς να γυμναστείτε μαζί του, από το σφίξιμο και την αγωνία που θα νιώσετε -τουλάχιστον όσοι συμπάσχουν με τα βάσανα των άλλων.

Βασανιστήρια; Μαζοχισμός; Για ποιο λόγο; Γιατί να ανέβει κανείς αυτό το βουνό; Γιατί υπάρχει. Γιατί με το Tenere; Για να πει πως μπόρεσε να το κάνει δεμένος με μια σιδερένια μπάλα στο πόδι, την ώρα που κάποιοι δεν κατάφεραν να το κάνουν με αγωνιστικά 450 με το μισό βάρος... όπως και να έχει, το βίντεο μας είναι μια σπουδή στην υπέρβαση ανθρώπινων και μηχανικών ορίων και στο τι μπορεί να καταφέρει το πείσμα του ανθρώπου -και οι ικανότητες, και η σωματική διάπλαση, και η εκπαίδευση...

Ετικέτες

Βρετανικό Πρωτάθλημα Arenacross 2024 - Πρώτη φορά ηλεκτρική μοτοσυκλέτα κατακτά τον τίτλο

Stark Future Racing και Jack Brunnell γράφουν ιστορία
Stark Future
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

28/2/2024

Η ολοκλήρωση του βρετανικού πρωταθλήματος Arenacross 2024, έφερε στο πρώτο σκαλί του βάθρου την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα της Stark Future με αναβάτη τον Jack Brunnell, γράφοντας ιστορία καθώς αυτή ήταν η πρώτη φορά που τον συγκεκριμένο θεσμό κερδίζει ηλεκτρική μοτοσυκλέτα!

Το Arenacross είναι ένα πρωτάθλημα MX το οποίο διεξάγεται στην Βρετανία, σε τεχνητές πίστες εντός σταδίων θυμίζοντας αρκετά το αμερικανικό Supercross. 

Στον τελευταίο γύρο της σεζόν, ο αναβάτης του Stark Varg από το Windsor κατάφερε να τερματίσει τρίτος μπροστά σε ένα κατάμεστο στάδιο. Το αποτέλεσμα αυτό ανέδειξε τον Brunell Πρωταθλητή με άνετο προβάδισμα 34 πόντων, μπροστά από τον Harri Kullas (FUS Marsh Geartec Racing) με τον Adam Chatfield (Mark McCann 64 YouTube Channel) να ολοκληρώνει το βάθρο.

Stark Future

Από την άλλη, η ομάδα Stark Future Racing Team έγραψε τη δική της ιστορία, καταφέρνοντας να είναι η πρώτη με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα που αναδεικνύεται Πρωταθλήτρια Ομάδων στον εν λόγω θεσμό. Διπλή λοιπόν η γιορτή για τη Stark Future, που είδε τόσο τον αναβάτη της όσο και την ομάδα της να φτάνουν στην κορυφή, ενώ θυμίζουμε πως η Stark έχει ρίξει την ηλεκτρική Varg της σε πολλούς θεσμούς αγώνων ακόμα, όμως λόγω κανονισμών της FIM για την ώρα η ηλεκτρική Off-Road μοτοσυκλέτα συμμετέχει μόνο σε εθνικά και όχι σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Για την ιστορία, νικητής του τελευταίου γύρου του πρωταθλήματος, ήταν ο Cedric Soubeyras (Dirt Store Kawasaki), σε έναν ανταγωνιστικό αγώνα στην OVO Arena του Wembley. Στο βάθρο βρέθηκε επίσης ο Jorge Zaragoza (FUS Marsh Geartec Racing) στην δεύτερη θέση, μπροστά από τον πρωταθλητή του AX για το 2024.