Rally Dakar 2023: 8.459 σκληρά χιλιόμετρα στη Σαουδική Αραβία

453 οχήματα και 820 οδηγοί, συνοδηγοί και αναβάτες από 68 χώρες
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/12/2022

Την 1η Δεκεμβρίου του 2022 έλαβε χώρα η επίσημη παρουσίαση του Rally Dakar 2023, που θα πραγματοποιηθεί για 4η φορά στη Σαουδική Αραβία, από τις 31 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 15 Ιανουαρίου 2023.

Στην παρουσίαση, εκτός από τον Διευθυντή του Αγώνα, David Castera πήραν μέρος και οι Sebastian Loeb & Adien Van Beveren, δίνοντας την δική τους άποψη για τη νέα διαδρομή των 8.549 χιλιομέτρων, από τα οποία τα 4.706 αφορούν στις ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Στη γραμμή της εκκίνησης, στο Sea Camp της Ερυθράς Θάλασσας, κοντά στη Jeddah, θα στηθούν 124 μοτοσυκλέτες, 19 quad, 73 αυτοκίνητα, 56 φορτηγά, 47 οχήματα της κατηγορίας Τ3 (SSV) και 46 της Τ4, αλλά και 76 κλασικά αυτοκίνητα και 13 κλασικά φορτηγά για τον ξεχωριστό αγώνα Dakar Classic, που αυτή τη χρονιά διευθύνει ο Jacky Ickx.

Μετά από 15 ημέρες αγώνα, με 4 ημέρες στην έρημο Empty Quarter, οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν τη χώρα, περνώντας από τις Alula, Ha’il, Al Duwadimi, Riyadh, Haradh, Shaybah και Al-Hofuf, πριν τερματίσουν στην πόλη Dammam στον Περσικό Κόλπο. Για τη λεπτομερή διαδρομή, δείτε ΕΔΩ.

Αυτή θα είναι η δεύτερη σεζόν του ενιαίου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Rally αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών W2RC, με το Rally Dakar να αποτελεί τον πρώτο αγώνα της σεζόν του 23.

Στις μοτοσυκλέτες, τα φαβορί για τον τίτλο είναι φυσικά ο νικητής του 2022 Sam Sunderland, και ο ομόσταυλος τού Daniel Sanders με τις μοτοσυκλέτες της GASGAS, οι Kevin Benavides, Toby Price και Matthias Walkner της ΚΤΜ, οι Adrien van Beveren, Ricky Brabec και Pablo Quintanilla της Honda, ο Skyler Howes της Husqvarna, αλλά και ο Lorenzo Santolino της Sherco

 

Olympia Rally 2025, Ημέρα 2η – Ο Robin Lynch πρώτος στις ειδικές 

 Ο Γιάννης Σεβαστόπουλος διατηρεί το προβάδισμά του στους Έλληνες
Olympia Rally 2025 Day 2
Από το

motomag

30/4/2025

Για την δεύτερη ημέρα του το Rally Olympia κινήθηκε μέσα από το Δρυόδασος Φολόης, στο υψόμετρο των 688 μέτρων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα δάση στην Ευρώπη, καλύπτοντας 9.900 στρέμματα στο οροπέδιο Φολόης.

Οι ειδικές διαδρομές της δεύτερης ημέρας περιλάμβαναν μαλακό χώμα και αρκετή λάσπη, περνώντας μέσα από ποτάμια και δασικά κομμάτια. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να συνδυάσουν ταχύτητα και στρατηγική πλοήγηση, καθιστώντας τη διαδρομή πολύπλοκη, με αυτούς που έκαναν τα λιγότερα λάθη να είναι οι ταχύτεροι.

Πρώτος που τερμάτισε τη διαδρομή ήταν ο Robin Lynch (Ηνωμένο Βασίλειο) της Infinite Racing / Desert Rose Racing, με Husqvarna FE 501 και χρόνο 5'00"15, ακολουθούμενος από τον Gerhard Reinfelder (Γερμανία) με KTM Rally 450 FR και χρόνο 5'00"53, ενώ τρίτος ήταν ο Ισπανός Tomas Millet της Enduro Greece με ΚΤΜ EXC 350 F και χρόνο 5'01"21. 

Από τους Έλληνες αναβάτες, ο Γιάννης Σεβαστόπουλος με Yamaha Tenere XTZ πέρασε πάλι πρώτος τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 5’14”38. Πίσω του στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Χρήστος Πελούσης της GOAT Racing Team, με Beta 480 RR και χρόνο 5’16”01, ενώ τρίτος ήταν ο Ιωσήφ Μπουτσαξής, επίσης της GOAT Racing Team,  με KTM 890 Adventure και χρόνο 6’04”19.