Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Οδηγούμε BMW S1000RR 2019 παρέα με Colin Edwards!

Μοιάζει πρωταπριλιάτικο αλλά το ζούμε πραγματικά…

Βρισκόμαστε στην εκπληκτική πίστα της Jerez, καλεσμένοι της Bridgestone που παρουσιάζει το νέο S22, αλλά αυτή την στιγμή ας επικεντρωθούμε σε κάτι διαφορετικό, τις πρώτες εντυπώσεις μας από το ολότελα νέο BMW S1000RR! Μέχρι να έρθει η ώρα για το επόμενο τεύχος, τα video του περιοδικού και την αναφορά στο motomag.gr, χρειάζεται να εξαργυρώσουμε λίγη από την εφορία και την κατάσταση μέθης στην οποία έχουμε περιέλθει μετά από μία ολόκληρη ημέρα στην σέλα του! Για να γίνει αυτό περάσαμε μερικές πρωινές στιγμές λαδώνοντας, πλακώνοντας, εκλιπαρώντας και τελικά νικώντας, τους Ισπανούς δημοσιογράφους που μαλιοτραβιόντουσαν για την σέλα τους κι εντελώς αλτρουιστικά αναλάβαμε να τους βγάλουμε από την δύσκολη θέση της απόφασης: «Φέρτε το εδώ να μην μαλώνετε!»

Η Jerez νωρίς το πρωί δέχτηκε την επίδραση μίας ψιχάλας που μόνο καλό κάνει στην δουλειά μας και για τις δοκιμές που έχουμε έρθει, και συνέχισε με το καλύτερο που είχε να κάνει, έβγαλε ήλιο στην σέλα της BMW S1000RR!

Ή μάλλον «θτη θέλα τηθ μπεεμβε εθθθ1000αραρ» καθώς γίνεται προσπάθεια για μόνιμη θέση εργασίας στην Jerez ακόμη κι άνευ μισθού φτάνει να περιλαμβάνει την οδήγηση της νέας superbike! Το προηγούμενο S1000RR είχε μία απίστευτη θέση οδήγησης, τώρα είναι απίστευτα εξωπραγματική κι απολαμβάνεις να την οδηγείς ξανά και ξανά χωρίς να κουράζεσαι, κάνοντας το ένα session μετά το άλλο! Ο ορισμός του χίλια που το αισθάνεσαι σαν εξακόσια, με την διαφορά πως το γκάζι δεν τελειώνει ποτέ!

Το S1000RR έχει μεστή, άμεση επιτάχυνση και απόκριση του γκαζιού σε όλο το φάσμα των στροφών, κι ενώ ψηλά είναι ένας διάολος που δεν σταματά να ουρλιάζει, δεν χρειάζεται παρά η σκέψη σου και μόνο για να επιστρέψει στην κανονικότητα. Καταβάλουμε προσπάθεια για να κατευνάσουμε τον ενθουσιασμό μας, αν δεν το έχετε ήδη καταλάβει…

Η δοκιμή συνεχίζεται μέχρι να μας αποχωριστεί ο ήλιος και στα διαλείμματα θα απαντάμε σε τυχόν ερωτήσεις που αφήνετε στα social media… Μία ενθουσιώδης δοκιμή είναι σε εξέλιξη!