Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Aprilia RS660 [VIDEO by MOTO] – «Η μεσαία με τις μεγάλες δυνατότητες»

Παρουσίαση του νέου RS660!

Το πρώτο μας ραντεβού με το ολοκαίνουριο Aprilia RS 660 ήταν μερικά χιλιόμετρα έξω από την Βενετία και το περιμέναμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία, παρά το γεγονός πως η κατηγορία των μεσαίων supersport δεν βρίσκεται στην κορυφή της εμπορικής… “δημοτικότητας” τα τελευταία χρόνια.

Όμως αυτή η νέα ιταλική μοτοσυκλέτα δεν είναι απλώς ένα καινούριο μοντέλο σε μια περιθωριακή εμπορικά κατηγορία, αλλά αποτελεί τη νέα τεχνολογική βάση μιας ολόκληρης σειράς μοντέλων για την Aprilia.

Διαβάστε επίσης: Πρώτη δοκιμή Aprilia RS660 - Το downsizing όπως πρέπει να είναι

Δεν φέρνει τίποτα από το παρελθόν, αντιθέτως, προαναγγέλλει το μέλλον. Ακόμα και ο δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας του που ξεκίνησε τη ζωή τους ως “μισός” V4, στην πορεία της εξέλιξής του άλλαξε δραματικά, αποκτώντας τεχνολογίες που θα δούμε αργότερα στις μεγάλες superbike της Aprilia!

Είναι μια πολύ σημαντική μοτοσυκλέτα, όχι μόνο γιατί φέρνει στη μεσαία κατηγορία κυβισμού την τελευταία λέξη της τεχνολογίας που έως τώρα έβρισκες στις απλησίαστα ακριβές μοτοσυκλέτες, αλλά γιατί ταυτόχρονα επαναφέρει την Aprilia σε ένα κοινό που είχε παραμελήσει τα τελευταία χρόνια.

Μέσα σε όλα αυτά, οι Ιταλοί ισχυρίζονται πως δεν είναι μια ακραία supersport αλλά μια σπορ μοτοσυκλέτα που μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε τομέα της πραγματικής καθημερινής ζωής.

Πολλές οι υποσχέσεις και φυσικά πολλά τα ερωτήματα που έπρεπε να απαντηθούν εκείνη την ημέρα στα ιταλικά βουνά και χρειαστήκαμε 11 σελίδες στο τεύχος 612 του ΜΟΤΟ για να μπορέσουμε να καλύψουμε κάθε τομέα. Και είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε ακόμα περισσότερα να πούμε μετά το πολυήμερο τεστ που θα κάνουμε επί ελληνικού εδάφους. Έως τότε, μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση με ήχο και εικόνα στο video που ετοιμάσαμε από την αποστολή στην Ιταλία.

 

Δείτε το VIDEO του MOTO:

Παρουσίαση Aprilia RS 660 2021: Η μεσαία με τις μεγάλες δυνατότητες!