Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

O Γ. Περιστεράς στο CIV

Η προσπάθεια του νεαρού αναβάτη

Ο νεαρός Γιάννης Περιστεράς ξεκίνησε φέτος την προσπάθειά του για διάκριση στο ιταλικό πρωτάθλημα CIV, υποστηριζόμενος τόσο από την οικογένειά του, όσο κι από εταιρείες του χώρου που επενδύουν στο ταλέντου του Γιάννη.

Σύμφωνα λοιπόν με τα δελτία τύπου που στέλνει η ομάδα του, ο 11χρονος Έλληνας αναβάτης αγωνίζεται στην κατηγορία Pre MiniGP, με μια Metrakit με κινητήρα Seven της ομάδας Kymco Academy. O Γιάννης -John #41- Περιστεράς ξεκίνησε δυναμικά τον πρώτο αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος CIV Junior, που έγινε στην πίστα του Varano, με χρόνους στις τρεις πρώτες θέσεις. Όμως ένα πρόβλημα με τον κινητήρα το Σάββατο του στέρησε χρόνο στην πίστα και τον περιόρισε στην 4η θέση των κατατακτηρίων.

Το πρωί της Κυριακής ο κινητήρας λειτούργησε άψογα και ο John #41 ήταν δεύτερος στο ζέσταμα, μόλις 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον πρώτο. Όμως στον αγώνα, παρά την πολύ καλή του εκκίνηση, άρχισε να χάνει θέσεις στην ευθεία, καθώς ο κινητήρας σταδιακά έχανε ιπποδύναμη και τελικά κόλλησε στο τέλος!

Παρά το ότι αρχικά στενοχωρήθηκε, ο Γιάννης κρατά τα θετικά που είναι η ταχύτητά του στην πίστα, ενώ η ομάδα θεωρεί ότι η αστοχία του κινητήρα δεν θα ξαναχτυπήσει την προσπάθεια του Έλληνα αναβάτη, που θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Στις 14 Μαϊου η ομάδα βρέθηκε στις επίσημες δοκιμές του CIV στην πίστα της Modena, μια νέα πίστα για το Ιταλικό Πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει, με την συνοδεία του προπονητή του, Σάκη Συνιώρη.