Kινέζικη enduro 1η φορά στο Red Bull Romaniacs - Η Time Moto με τη δίχρονη S300R

Με αναβάτη τον Songyi Yang συμμετέχει στην κατηγορία Bronze - Τελείωσε τον Πρόλογο και συνεχίζει
Κινέζικη Enduro στο Red Bull Romaniacs 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

29/7/2026

Στο φετινό Red Bull Romaniacs έχουμε και συμμετοχή στην κατηγορία Bronze των enduro μοτοσυκλετών κινέζικης μοτοσυκλέτας με Κινέζο αναβάτη.

Πρόκειται για την άγνωστη Time Moto (εργοστάσιο στην πόλη Chongqing) που λαμβάνει μέρος στο φετινό Romaniacs με αναβάτη τον Songyi Yang μοτοσυκλέτα τη δίχρονη S300R.

Σύμφωνα και με το σχετικό βίντεο της εταιρείας στην επίσημη σελίδα της στο Facebook αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα εργοστάσιο από την Κίνα το οποίο παράγει εγχώρια μοτοσυκλέτες enduro συμμετέχει σε έναν διεθνή αγώνα hard enduro.

Κινέζικη Enduro στο Red Bull Romaniacs 2026

Η ανακοίνωση έγινε πριν από λίγες ημέρες από τον αναβάτη της μοτοσυκλέτας Songyi Yang, ο οποίος, στην κατηγορία Bronze, στον Πρόλογο του Red Bull Romaniacs τερμάτισε στην 20 θέση με την Time Moto S300R (ή Taimu Moto καθώς έχει καταχωρηθεί και αυτό το όνομα) έχοντας συμπληρώσει 4 γύρους σε 12 λεπτά και 26,457 δευτερόλεπτα. 

Να σημειωθεί ότι στην κατηγορία Bronze συμμετέχουν 200 συνολικά αναβάτες. Ο πρώτος, ο Μεξικάνος Jesús Zavala (#326) με Beta RR 300 (ομάδα Beta Avandaro Endurides) έκανε έξι γύρους ολοκληρώνοντας την προσπάθειά του σε 10 λεπτά και 52,957 δευτερόλεπτα και έξι γύρους έκανε και ο 2ος, γιος και ομόσταυλος του πρώτου, Stanislas Zavala (#325) σε 11 λεπτά και 2,453 δευτερόλεπτα. Πέντε γύρους είχαν οι επόμενοι 10 αναβάτες και από εκεί έως και την 21η οι αναβάτες συμπλήρωσαν τέσσερεις γύρους - λιγότερους μετά από αυτό.

Η S300R είναι μοτοσυκλέτα που θυμίζει ευρωπαϊκές enduro με την Time Moto να αναφέρει στη δική της ιστοσελίδα ότι έχει το δικό της τμήμα R&D. Η δίχρονη S300R ζυγίζει 105 κιλά γεμάτη σύμφωνα με τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά της και έχει ατσάλινο περιμετρικό πλαίσιο. Το ρεζερβουάρ της είναι 11,4 λίτρων και η κινέζικη εταιρεία μας λέει ότι όταν είναι γεμάτο η αυτονομία της μπορεί να ξεπεράσει τα 200 χιλιόμετρα. 

Ο δίχρονος 300άρης κινητήρας της αποδίδει 47 ονομαστικούς ίππους και 2,45 kg.m ροπής και η τελική της φτάνει τα 110 χλμ./ώρα. Λεπτομέρειες για τα χαρακτηριστικά του ανεστραμμένου πιρουνιού και του αμορτισέρ δεν αναγράφονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας εκτός από τις διαστάσεις των τροχών που έχουν ζάντες 21 και 18 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, της απόσταση της σέλας από το έδαφος στα 950 χλστ. και της απόστασης της μοτοσυκλέτα από το έδαφος στο 330 χλστ.

Διαθέσιμη υπάρχει και ως τετράχρονη S300 με κινητήρα 33,5 ίππων, ενώ από ό,τι καταλαβαίνουμε οι άλλες δύο SN300 και SY300 είναι οι motocross εκδόσεις της μοτοσυκλέτας καθώς δεν φέρουν μάσκα με φως και στοπ. Η τιμή της 4χρονης S300 στην Κίνα ανέρχεται σε 3.678 ευρώ και είναι η μόνη που εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, καθώς τα υπόλοιπα μοντέλα δεν έχουν δημοσιευμένες τιμές.

Η S300 είναι το κορυφαίο μοντέλο με θερμικό κινητήρα της Time Moto, έχοντας ένα ακόμη κάτω από αυτό, ενώ παράγει και ηλεκτρικές off-road.

EnduroGP Ουαλίας: Wildcard συμμετοχή για τον Jonny Walker

Ο Βρετανός επιστρέφει στον τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος με Triumph TF 450-E
EnduroGP Wales
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

28/7/2026

Ο Jonny Walker θα συμμετάσχει ως wildcard στο EnduroGP Ουαλίας (7-9 Αυγούστου), οδηγώντας την Triumph TF 450-E στην κατηγορία Enduro2. Ο Βρετανός θα ενισχύσει για μία μόνο εμφάνιση την εργοστασιακή ομάδα της Triumph στον τελευταίο γύρο της σεζόν, ο οποίος διεξάγεται στην έδρα της βρετανικής εταιρείας, στο Rhayader.

Ο Βρετανός προέρχεται από μία επιτυχημένη χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SuperEnduro, όπου τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα πίσω από τον συμπατριώτη του Billy Bolt, ενώ αυτές τις ημέρες συμμετέχει και στο Red Bull Romaniacs με την Triumph Tiger 900 Rally Pro. Παράλληλα, έχει λάβει μέρος σε αρκετούς αγώνες sprint enduro στην Ουαλία, χρησιμοποιώντας τους ως προετοιμασία για την επιστροφή του στους κλασικούς αγώνες enduro με ειδικές διαδρομές και timecard.

Wales EnduroGP

Πριν αφοσιωθεί στο Hard Enduro, ο Walker ήταν σταθερός πρωταγωνιστής στα βρετανικά και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Enduro, ενώ το 2011 εκπροσώπησε τη Μεγάλη Βρετανία στο International Six Days Enduro (ISDE) ως μέλος της Junior Trophy Team.

EnduroGP Wales

Η εμπειρία του από το SuperEnduro αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό πλεονέκτημα στη Super Test της Παρασκευής, πριν ακολουθήσουν δύο απαιτητικές ημέρες αγώνα στα βουνά της Ουαλίας.

EnduroGP Wales

Ο τελευταίος γύρος του EnduroGP 2026 θα πραγματοποιηθεί στο Rhayader από τις 7 έως τις 9 Αυγούστου, με την αρχή να γίνεται το απόγευμα της Παρασκευής με το Super Test και να ολοκληρώνεται μετά από δύο ημέρες αγωνιστικής δράσης.

Σε δηλώσεις του, ο Jonny Walker ανέφερε ότι ανυπομονεί να επιστρέψει στους αγώνες enduro που, όπως είπε, απολάμβανε ιδιαίτερα στα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Τόνισε επίσης ότι αποτελεί ξεχωριστή εμπειρία να αγωνιστεί μπροστά στο βρετανικό κοινό με την εργοστασιακή ομάδα της Triumph και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το Super Test ταιριάζει στο οδηγικό του στυλ, δίνοντάς του την ευκαιρία για ένα δυνατό ξεκίνημα στο αγωνιστικό τριήμερο.

EnduroGP Wales

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής των παγκόσμιων αγωνιστικών προγραμμάτων της Triumph, Ian Kimber, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι ο τελικός του EnduroGP διεξάγεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η συμμετοχή του Walker προσθέτει μία νέα διάσταση στην ομάδα, ενώ επισήμανε πως η εμφάνιση της εργοστασιακής TF 450-E στο EnduroGP αποτελεί ορόσημο για το πρόγραμμα της Triumph. Όπως ανέφερε, ο Walker έχει προετοιμαστεί μέσα από τοπικούς αγώνες και η ομάδα αναμένει να αξιοποιήσει την εμπειρία και την ταχύτητά του απέναντι στον ισχυρό ανταγωνισμό.

EnduroGP Wales