1.293 βεβαιωμένες παραβάσεις από την Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής

Και 6 συλλήψεις μέσα σε μόλις τρείς ημέρες
Traffic police
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

26/8/2025

Εντατικοί έλεγχοι στους οδικούς άξονες της Αττικής έφεραν στο φως πλήθος παραβατικών συμπεριφορών και επικίνδυνων οδηγών

Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής από τις 22 έως και τις 24 Αυγούστου 2025, βεβαιώθηκαν συνολικά 1.293 παραβάσεις και συνελήφθησαν 6 οδηγοί, εκ των οποίων οι 2 οδηγούσαν υπό την επήρεια οινοπνεύματος (άνω του 0,60 χιλιοστού γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα).

Οι σημαντικότερες παραβάσεις

  • 162 για υπέρβαση του ανώτατου ορίου ταχύτητας
  • 30 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας
  • 102 για μη χρήση προστατευτικού κράνους
  • 98 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος

 

Περαιτέρω, στο πλαίσιο της ως άνω εξόρμησης ακινητοποιήθηκαν -188- οχήματα και αφαιρέθηκαν 63 άδειες κυκλοφορίας και 241 άδειες ικανότητας οδήγησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν με τις σε βάρος τους δικογραφίες στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση, εστιάζοντας σε παραβατικές οδηγικές συμπεριφορές, οι οποίες εντάσσονται στις κυριότερες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και επιτείνουν τη σοβαρότητα των τραυματισμών.

Νέα Υόρκη: Η αστυνομία καταστρέφει πάνω από 200 παράνομα δίκυκλα [Video]

Στο πλαίσιο της εκστρατείας καταπολέμησης του εγκλήματος
newyork
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/5/2026

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης κατέστρεψε με μπουλντόζα περισσότερα από 200 σκούτερ, μοτοποδήλατα και μοτοσυκλέτες στο Staten Island την περασμένη Τρίτη (12/5), στο πλαίσιο της εκστρατείας της πόλης κατά των παράνομων και μη καταχωρημένων οχημάτων.

Η πράξη αυτή δημοσιοποιήθηκε ως προειδοποίηση προς τους παραβάτες που δεν δηλώνουν τα οχήματά τους και συχνά τα χρησιμοποιούν για τη διάπραξη εγκλημάτων.

Παρακάτω μπορεί να δείτε και το επίμαχο video:

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Νέας Υόρκης, τουλάχιστον 5.700 “επικίνδυνα παράνομα οχήματα” έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής από την αρχή του 2026, μια αύξηση 10% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2025.

Το παραπάνω γεγονός ίσως συνδέεται και με τον θάνατο ενός μωρού από αδέσποτη σφαίρα, με τους υπόπτους να διαφεύγουν με ένα παράνομο δίκυκλο.

Ετικέτες