EICMA 2023: Shark Aeron GP – Το πρώτο κράνος με κινούμενα αεροδυναμικά μέρη [Video]

Με τον αναβάτη του MotoGP Johann Zarco να βοηθά στην εξέλιξη του
motomag EICMA 2023: Shark Aeron GP – Το πρώτο κράνος με κινούμενα αεροδυναμικά μέρη στο πίσω μέρος του [Video]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/11/2023

Ο Γάλλος κατασκευαστής κρανών Shark στην EICMA παρουσίασε το πρώτο κράνος στον κόσμο το οποίο έχει κινούμενα αεροδυναμικά μέρη -στο πίσω μέρος του- τα οποία κινούνται ανάλογα με τη θέση του σώματος του αναβάτη, προσφέροντας μειωμένη αεροδυναμική αντίσταση και καλύτερη αεροδυναμική.

Το κράνος Aeron GP το οποίο είναι ένα εξελιγμένο Race-R Pro GP, έχει ανασχεδιασμένο κέλυφος σε σχέση με το Race-R Pro GP με πιο στρογγυλή γραμμή, ενώ συνολικά ακολουθεί την επιθετική γραμμή την οποία βλέπουμε να υπάρχει στα τελευταία κράνη της γαλλικής εταιρείας. Νέοι είναι και οι εξαερισμοί οι οποίοι σύμφωνα με τη Shark διώχνουν τον ζεστό αέρα από το εσωτερικό του κράνους κρατώντας το κεφάλι του αναβάτη δροσερό. Το βασικό στοιχείο που κάνει το Aeron GP να ξεχωρίζει είναι η πρώτη παγκόσμια πατέντα Adaptive Aero System ή A2S που εισήγαγε η Shark στο πίσω μέρος του κράνους. Στην πίσω αεροτομή που υπάρχει στο Aeron GP υπάρχουν πλευρικά τμήματα τα οποία είναι κινούμενα και προσαρμόζονται στη θέση του σώματος του αναβάτη μορφοποιώντας τη ροή του αέρα ώστε να ελαχιστοποιηθεί η αντίσταση, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την αεροδυναμική του κράνους.

EICMA 2023: Shark Aeron GP – Το πρώτο κράνος με κινούμενα αεροδυναμικά μέρη στο πίσω μέρος του [Video]

Οι άνθρωποι της Shark μέσω προσομοιώσεων Υπολογιστικής Ρευστοδυναμικής (CFD), κατάφεραν με αυτή την πατέντα να πετύχουν μείωση 80% στο φαινόμενο του flag effect (αεροδυναμικό φαινόμενο που σχετίζεται με τους στροβιλισμούς του αέρα), μείωση 50% στις αναταράξεις που δέχεται το κράνος από τις ριπές ανέμων και μείωση 5% στην αεροδυναμική αντίσταση την οποία δέχεται το κράνος σε ευθεία γραμμή. Το Aeron GP πέρασε αρκετό χρόνο δοκιμών και στην πίστα με τον Johann Zarco -ambassador της Shark- να εξελίσσει το νέο κράνος της γαλλικής εταιρείας πριν αυτό πάρει έγκριση ομολογκαρίσματος. Όσον αφορά το ομολογκάρισμα, το Aeron GP πληροί τις προδιαγραφές ECE 22.06 και FIM Homologation, κάτι που σημαίνει πως θα το δούμε σύντομα στην παραγωγή αλλά και στους αγώνες.

EICMA 2023: Shark Aeron GP – Το πρώτο κράνος με κινούμενα αεροδυναμικά μέρη στο πίσω μέρος του [Video]

Το Shark Aeron GP θα διατίθεται σε έξι σχέδια: Aeron GP Full Carbon, Aeron GP Blank SP σε άσπρο, μπλε και κόκκινο χρώμα, Aeron GP Replica Fernandez, Aeron GP Replica Zarco και σε έξι μεγέθη XS, S, M, L, XL XXL, με το βάρος του Aeron GP Full Carbon να αγγίζει τα 1.410 +/- 50 γραμμάρια.

Ετικέτες

Άνοιξαν οι προπαραγγελίες για την KOVE 800X Pro με όφελος 600 ευρώ

Το συγκεκριμένο όφελος ισχύει για προπαραγγελίες μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2023
1
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/12/2023

Η Kove ανακοίνωσε πως άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις προπαραγγελίες της Adventure μοτοσυκλέτα της KOVE 800X Pro την οποία είδαμε πρόσφατα στην EICMA, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν τη δυνατότητα να την αποκτήσουν με όφελος 600 ευρώ.

Η KOVE 800X Pro χρησιμοποιεί τον τετράχρονο, υγρόψυκτο δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα με 2ΕΕΚ και 4 βαλβίδες σε κάθε κύλινδρο των 799 κυβικών με την απόδοση να φτάνει τους 96,5 ίππους στις 9.000 στροφές και τα 8,15 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 7.500 στροφές. Οι πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της KYB, με ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι μπροστά και μονό αμορτισέρ πίσω, έχουν διαδρομή 240 χλστ. με το συνολικό βάρος να αγγίζει τα 190 κιλά χωρίς υγρά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη σελίδα του μοντέλου και να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο που τους οδηγεί στην πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί, έχοντας τη δυνατότητα να προπαραγγείλουν τη μοτοσυκλέτα με όφελος ύψους 600 ευρώ.

Άνοιξαν οι προπαραγγελίες για την KOVE 800X Pro με όφελος 600 ευρώ

Η τιμή της Kove 800X PRO ανακοινώθηκε στα 8.395 ευρώ, αλλά όσοι προχωρήσουν στην προπαραγγελία μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου 2023 θα αποκτήσουν το εν λόγω μοντέλο στην προνομιακή τιμή των 7.795 ευρώ. Η τιμή αυτή ισχύει μόνο για όσες προπαραγγελίες καταχωρηθούν το συγκεκριμένο διάστημα και με χρόνο παράδοσης τον Απρίλιο του 2024.

Περισσότερες πληροφορίες στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο, ΕΔΩ.

Ετικέτες