Ιστορική αλλαγή KTM-Husqvarna-GASGAS: O Όμιλος Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ αναλαμβάνει την αντιπροσώπευσή τους στην Ελλάδα!

Σε συμφωνία με την τωρινή αντιπροσωπεία και με την Αυστρία
Ο Πέτρος Πετρόπουλος αναλαμβάνει την KTM
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/3/2023

Σε συνέχεια της είδησης προ δεκαπενθημέρου για επικείμενη ιστορική αλλαγή, η αντιπροσωπεία που αλλάζει σήμερα χέρια είναι η KTM-Husqvarna-GASGAS ενώ λογικά θα ακολουθήσει και η Bajaj που επίσης ανήκε στο δυναμικό της K-Motors. Από εδώ και πέρα εντάσσονται στο δυναμικό του Ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ καθώς μόλις σήμερα ολοκληρώθηκαν και οι τυπικές διαδικασίες και έτσι γίνεται πλέον να ανακοινωθούν τα ονόματα των εμπλεκόμενων πλευρών, χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα στη λειτουργία τους.

Στο τιμόνι της KTM όλες αυτές τις δεκαετίες ήταν ο κος Σόλωνας Κοντός όπως και της Ducati πριν αυτή εξαγοραστεί από την Audi αλλά και άλλων εταιρειών μοτοσυκλετών. Ανέλαβε την αντιπροσώπευση στην ταραχώδη pro Stefan Pierer εποχή, όταν η KTM δεν είχε την σημερινή γκάμα, ούτε και την πρωτοκαθεδρία στα Off-Road μοντέλα και σε καμία περίπτωση δεν διαφαινόταν πως κάποια μέρα θα γίνει ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος κατασκευαστής. Γνωρίζει προσωπικά τον κ.Pierer και ήταν από τους αντιπροσώπους που υποστήριξε από την πρώτη στιγμή το όραμα για μία μάρκα που βάζει τους αγώνες στο προσκήνιο και εξελίσσεται μέσα από αυτούς. Αυτός είναι και ο λόγος που και στην Ελλάδα υπήρξε συνεχής η παρουσία της KTM στους αγώνες.

Με τρεις δεκαετίες ενεργού πρωταγωνιστικού ρόλου στη μοτοσυκλέτα και από τη θέση του Προέδρου του ΣΕΜΕ, κατέχοντας δηλαδή και θεσμικό ρόλο, ο κος Σόλωνας Κοντός αποφάσισε πως είχε έρθει η ώρα να αφήσει το προσκήνιο. Η αλλαγή της αντιπροσωπείας ξεκίνησε λοιπόν πρώτα από την Ελλάδα κι έπειτα ο Όμιλος Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ έχοντας ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις με την K-Motors και αφότου είχαν καταλήξει σε προσύμφωνο, στη συνέχεια απευθύνθηκε στο εργοστάσιο.

Πηγή από την πλευρά της Αυστρίας ανέφερε στο MOTO πως υπήρχαν και άλλες προτάσεις εξαγοράς της ελληνικής αντιπροσωπείας, αποφασίζοντας να προχωρήσουν τελικά με την πρόταση του Ομίλου Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ που εκτός από εξαιρετικά δελεαστική, εξασφάλιζε και την απρόσκοπτη συνέχεια στην ελληνική αγορά, πράγμα που φυσικά μένει να αποδειχτεί εμπράκτως στο σύντομο μέλλον.

Το MOTO είναι σε θέση να γνωρίζει πως συνολικά υπήρχαν έξι ενδιαφερόμενοι για την ελληνική αντιπροσωπεία με τουλάχιστον τρεις από αυτούς να φτάνουν σε συνομιλίες με την αυστριακή πλευρά. Συμφωνία με την K-Motors ωστόσο περιελάβανε μονάχα η πρόταση που τελικά επικράτησε και βασικός όρος του κ. Κοντού, ήταν η εξασφάλιση των εργαζομένων αλλά και του ενεργού δικτύου και κατά επέκταση των ιδιοκτητών.

Παρότι όλες οι πλευρές είχαν συμφωνήσει μεταξύ τους, η μακρά διαδικασία που απαιτείται για την ολοκλήρωση των διαδικασιών ολοκληρώθηκε και τυπικά πλέον πριν από λίγη ώρα. Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε πως θα ακολουθήσει και Δελτίο Τύπου από τη νέα πλέον αντιπροσωπεία.

Ο Όμιλος Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ έχει ένα πολύ μεγάλο πορτφόλιο δραστηριοτήτων και κάτι εξαιρετικά σπάνιο για τους ελληνικούς ομίλους αυτού του βεληνεκούς, μεγάλα αποθεματικά χωρίς οικονομικά βάρη που του επιτρέπουν να έχει έντονη κινητικότητα μέσα στην ελληνική αγορά που πλέει σε πιο στάσιμα νερά. Ας γίνει κατανοητό πως η αλλαγή αντιπροσωπείας δεν είναι εύκολη υπόθεση με πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της Kawasaki καθώς υπήρχε άρθρο του ΜΟΤΟ για «πολύφερνο νύφη με πολλούς μνηστήρες» σχεδόν δύο χρόνια πριν την τελική αλλαγή που έγινε πέρσι μέσα στην σεζόν και με πιο ταραχώδη διαδικασία. Στην περίπτωση της KTM είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που όλες οι πλευρές, τόσο η παλιά αντιπροσωπεία όσο και το εργοστάσιο και η νέα εταιρεία, έρχονται σε απόλυτη συμφωνία και διασφαλίζουν την απροβλημάτιστη και άμεση αλλαγή σε όλους τους τομείς, από τα ανταλλακτικά και το δίκτυο πωλήσεων, μέχρι τις εγγυήσεις και τις τρέχουσες παραγγελίες.

Για το ευρύ κοινό της μοτοσυκλέτας, ο Όμιλος Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ ίσως να είναι γνωστός μέσα από δύο διαφορετικές επιχειρηματικές μονάδες, εκείνη των ελαφρών οχημάτων όπου εντάσσονται οι Jaguar Land Rover, και εκείνη των κινητήρων και σκαφών που εκτός των άλλων εντάσσεται η CAN – AM τα τρίροδα της οποίας έχουμε δοκιμάσει στο περιοδικό ΜΟΤΟ και έχουμε παρουσιάσει και στην πλατφόρμα του OPEN TV.

Ο όμιλος διαθέτει πάνω από δέκα επιχειρηματικές μονάδες οι οποίες ενεργούν κάθετα και ανεξάρτητα μεταξύ τους καθώς επίσης και επιχειρήσεις με 100% ποσοστό συμμετοχής ενώ με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό απασχολεί 166 άτομα.

Η νέα δραστηριότητα στις μοτοσυκλέτες εντάσσεται στην επιχειρηματική μονάδα των ελαφρών οχημάτων με επικεφαλής ένα ιδιαίτερα έμπειρο στέλεχος, τον κο Αντώνη Σαρακάκη. Ο κος Σαρακάκης δεν σχετίζεται επαγγελματικά με τον Όμιλο Σαρακάκη στον οποίο ανήκει η Honda. Είναι χρόνια μοτοσυκλετιστής και ο ίδιος, έχει άψογη γνώση της ελληνικής αγοράς των προβλημάτων και των ιδιαιτεροτήτων της και είναι καθόλα έτοιμος να αναλάβει δράση από την πρώτη κιόλας ημέρα. Χαρακτηριστικό είναι πως παρότι δεν είχε πλήρως διασφαλιστεί η ανάληψη της αντιπροσωπείας, είχε ήδη κινηθεί για να προετοιμάσει την παρουσία της μάρκας στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023 καθώς τα διαθέσιμα περίπτερα εξαντλούνταν και δεν θα υπήρχε διαθεσιμότητα χώρων μετά το τέλος των τυπικών αλλά άκρως σημαντικών διαδικασιών.

KTM Petropoulos

Σε κάθε περίπτωση η αντιπροσώπευση των συγκεκριμένων ονομάτων δεν είναι εύκολη υπόθεση ακόμη και για ένα τεράστιο Όμιλο καθώς πέρα όλων των άλλων συνεπάγεται, για να γίνει σωστά, και μία ιδιαίτερα ενεργή παρουσία στους αγώνες αλλά και σε εκδηλώσεις με το ευρύ κοινό. Η K-Motors υπήρξε ιδιαίτερα εξωστρεφής και ο νέος αντιπρόσωπος θα κληθεί να έχει απάντηση και σε αυτό, ανάμεσα σε τόσα άλλα επιτακτικά ζητήματα που υπάρχουν στην αρχή της ανάληψης καθηκόντων, αντιμετωπίζοντάς τα με την αξιοποίηση του έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού της K-Motors.

Αναμένουμε σύντομα λοιπόν και τις επίσημες ανακοινώσεις για την ανάληψη καθηκόντων αντιπροσώπευσης από τον Όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.

Ετικέτες

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Υψηλή τεχνολογία κρατώντας την παραγωγή στην Ελλάδα
DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/5/2024

Με μία διαφορετική βραδινή εκδήλωση σε αέρα Μιλάνου με επίσημο ενδυματολογικό κώδικα, και ακριβώς όπως θα διοργάνωνε μία αντίστοιχη ιταλική εταιρεία, η ελληνική DNA High Performance Filters γιόρτασε τα 20 χρόνια λειτουργίας της, σε ένα Gala που αναδείκνυε τα φίλτρα μοτοσυκλέτας και αυτοκινήτου, στον μέγιστο βαθμό.

Υπό την έννοια ενός εξαρτήματος που σε συντροφεύει σε όλη την διάρκεια ζωής της μοτοσυκλέτας καθώς δεν το αλλάζεις παρά μόνο το καθαρίζεις και το φροντίζεις, τα φίλτρα της DNA κερδίζουν επάξια τα φώτα της δημοσιότητας πριν κρυφτούν μέσα στο φιλτροκούτι, ή το αντικαταστήσουν σε κάποιο επόμενο στάδιο αναβάθμισης.

Κι από την στιγμή που βοηθούν τον κινητήρα να κερδίσει ίππους, βελτιώνοντας παράλληλα την καύση και την κατανάλωση, αποτελούν και το πρώτο στάδιο σε κάθε βελτίωση. Για αυτό και ένα από τα στοιχεία που ξεχωρίζουν την DNA είναι η αμεσότητα με την οποία παρουσιάζει τις προτάσεις της για τα νέα μοντέλα, ταυτόχρονα με την πρώτη τους εμφάνιση στα καταστήματα, πολλές φορές και νωρίτερα. Διότι πολλοί ιδιοκτήτες αγοράζουν φίλτρο της DNA με την παραγγελία της νέας μοτοσυκλέτας τους και πριν αυτή τους παραδοθεί!

Για να φτάσουν όμως να αποτελούν την πρώτη επιλογή, η οικογένεια Νικολαΐδη έδωσε έναν αγώνα να εδραιωθεί και να αποδείξει την αξία της, σε κάθε διαφορετική αγορά ανά την υφήλιο καθότι αποτελεί μία καθαρά εξαγωγική εταιρεία με την Ελλάδα να αποτελεί μικρό ποσοστό του συνολικού κύκλου εργασιών της - Παρόλο που έχει υψηλό ποσοστό διείσδυσης στην ελληνική αγορά. Έπειτα από τον παραπάνω αγώνα, η DNA έδωσε -και δίνει συνεχώς- έναν ακόμη ξεχωριστό: Να κρατήσει την γραμμή παραγωγής εντός συνόρων, μία δύσκολη διαδικασία στην οποία εμμένει.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Όλη αυτή η ανοδική πορεία που αντανακλάται στην σημερινή εμπορική επιτυχία της DNA, αναπτύχθηκε σε μία συγκινητική συζήτηση που διεύθυνε ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, θέτοντας ερωτήσεις στα μέλη της οικογένειας. Παρουσιάστηκαν οι τρόποι, η αγωνία, οι θυσίες, αλλά και ανέκδοτες ιστορίες πίσω από κάθε περίοδο της λειτουργίας της DNA, με την οικογένεια να τις μοιράζεται με τους καλεσμένους της, χωρίς να καταβάλλει προσπάθεια να κρύψει την συγκίνησή της.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Πολλές από αυτές τις ιστορίες και τις θυσίες, μπορούσε κανείς να τις καταχωρήσει σε κεφάλαια ανά όνομα φίλτρου, ένα στοιχείο που φανερώνει τον λόγο που όσα κατασκευάζει η DNA ξέφυγαν από το στάδιο του φίλτρου και έγιναν προϊόντα τεχνολογίας. Η αγωνιστική τους χρήση σε παγκόσμια πρωταθλήματα από εργοστασιακές ομάδες, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την παραπάνω θέση.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Στη συνέχεια της βραδινής εκδήλωσης η DNA Filters χαιρέτισε ένα προς ένα τους καλεσμένους της και ευχήθηκε για μεγαλύτερη εξωστρέφεια της μοτοσυκλέτας στην Ελλάδα με περισσότερες εταιρείες που ξεπερνούν τα σύνορα της χώρας μας. Με την δεύτερη γενιά στο τιμόνι της εταιρείας και μία υγιέστατη σταδιακή παράδοση της σκυτάλης που αποτελεί “case study” για τα ελληνικά δεδομένα και την προσκόλληση στο micromanagement που κατά κόρον παρουσιάζουν οι ιδρυτές ελληνικών επιχειρήσεων, η DNA τρέχει ήδη τις εξελίξεις ώστε στο επόμενο επετειακό Gala που θα διοργανώσει να έχει εδραιωθεί σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

DNA Filters: Γιορτάζει 20 χρόνια εξωστρέφειας, κατασκευάζοντας στην Ελλάδα τα φίλτρα αέρος που ξεχωρίζουν παγκοσμίως

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της εταιρείας:

 

Η DNA High Performance Filters γιόρτασε  με ένα εντυπωσιακό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας και υπεροχής.

     Την Τετάρτη στις 15 Μαΐου η εταιρεία DNA High Performance Filters επισφράγισε με ένα μοναδικό Gala τα 20 χρόνια λειτουργίας της. Η δεξίωση πραγματοποιηθηκε στον κατάμεστο χώρο του Universe Live Stage, στην Αθήνα και είχε τρομερή επιτυχία, ενώνοντας πολλούς επιχειρηματίες από τον χώρο της μοτοσυκλέτας και του αυτοκινήτου, ορισμένους εκλεκτούς καλεσμένους από το εξωτερικό, εξαίρετους δημοσιογράφους του χώρου καθώς και σύσσωμους τους εργαζόμενους της εταιρείας.

     Η βραδιά με παρουσιαστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ήταν γεμάτη με όμορφες εκπλήξεις, περιλάμβανε ομιλία από τους ιδρυτές της εταιρείας αναδεικνύοντας την πορεία της DNA από μια μικρή νεοφυή επιχείρηση σε έναν παγκόσμιο ηγέτη στην τεχνολογία υψηλής απόδοσης φίλτρων. Οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ζωντανή μουσική, γκουρμέ δείπνο και μια ειδική παρουσίαση που ανέδειξε τα ορόσημα και τα επιτεύγματα της εταιρείας.

     Ο CEO της εταιρείας Ντίνος Νικολαΐδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, δηλώνοντας: "Αυτό το ορόσημο αποτελεί απόδειξη της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης της ομάδας μας καθώς και της αδιάκοπης υποστήριξης των πελατών μας.”

Ενώ ο Managing Director, Μάριος Νικολαΐδης συμπλήρωσε “ Είμαστε ενθουσιασμένοι για το μέλλον και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την κληρονομιά της αριστείας μας." ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι: “ η εταιρεία είναι πλέον έτοιμη να αναλάβει νέα τεχνολογικά  έργα που θα ανεβάσουν την χώρα μας ακόμα πιο ψηλά, στην κατάταξη των εξιδεικευμένων επιχειρήσεων του χώρου”.

     Η εκδήλωση υπογράμμισε τη δέσμευση της DNA High Performance Filters στην καινοτομία και την αριστεία, θέτοντας τις βάσεις για συνεχιζόμενη ανάπτυξη και επιτυχία τα επόμενα χρόνια.

     Η βραδιά έκλεισε με πολλά χαμόγελα και την υπόσχεση για το επόμενο ραντεβού σε άλλα 20 χρόνια!

Ετικέτες