ΜΟΤΟ TEST RIDE EVENT 2015 – Πάνω από 7400 δοκιμές!

Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

15/6/2015

Το μεγαλύτερο test ride event που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα και πιθανότερα σε ολόκληρο τον κόσμο ολοκληρώθηκε και οι αριθμοί ζαλίζουν! Δύο μέρες την πίστα των Μεγάρων από τις εννέα το πρωί έως τις επτά το βράδυ! Περισσότερες από 65 μοτοσυκλέτες και scooter που διένυσαν πάνω από 300 χιλιόμετρα η κάθε μια μέσα στην πίστα και 7410 (!!!!) test rides.

Πριν πούμε τι έγινε το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στην πίστα των Μεγάρων, πρέπει να πούμε δύο πολύ μεγάλα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, πρώτα στους μοτοσικλετιστές που ήρθαν από όλες τις άκρες της Ελλάδας και η συμπεριφορά τους ήταν άψογη σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε και τις αντιπροσωπείες, που όχι μόνο διέθεσαν τα πιο λαχταριστά και φρέσκα μοντέλα τους, αλλά είχαν επί δύο μέρες το προσωπικό τους να ψήνονται μαζί μας στο ήλιο για να είναι οι μοτοσυκλέτες συνεχώς ετοιμοπόλεμες. Όμως αυτά που λέμε εμείς έχουν πάντα μικρότερη αξία από αυτά που είπαν όσοι ήρθαν στην εκδήλωση, οπότε μαζί με τις φωτογραφίες από την εκδήλωση, βρήκαμε και μερικά από τα πρώτα σχόλια όσων συμμετείχαν. Δείτε εικόνες, διαβάστε κριτικές και φυσικά στείλτε μας την δική σας άποψη. 

είπαν για την εκδήλωση στο facebook:

 

 

Antonis Pateas Ενα τεραστιο μπραβο στους διοργανωτες του event...που παρα την αφορητη ζεστη στεκοντουσαν μεσα στον ηλιο και συντονιζαν τον κοσμο... ο οποιος το ευχαριστηθηκε οσο δεν παει... Επισης το σημαντικοτερο ειναι οτι δεν ανοιξε ρουθουνι...
Περιμενουμε ανυπομονα μεχρι το επομενο event...
...και να μην ειναι για την επετειο των 40ετων του ΜΟΤΟ
Like · Reply · 1 · 7 hrs
  •  
  • Spiros Glykas Πήγα σήμερα το πρωί, δοκίμασα 4 μοτοσυκλέτες πρώτη φορά σε πίστα. Πολύς ο κόσμος, ωραία η ατμόσφαιρα, μοναδική εμπειρία. Μην το χάσετε και μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε και το πιστάκι με τα μηχανάκια μικρότερου κυβισμού και να λυσσάξετε Το μόνο αρνητικό ήταν ότι λόγω μεγάλης συμμετοχής ήταν δύσκολο να δοκιμάσεις τα μηχανάκια που επιθυμούσες κι αυτό γιατί πολλοί θέλαμε να καβαλήσουμε τα κορυφαία της κάθε εταιρίας. Εύχομαι και του χρόνου και εις ανώτερα!
  •  
Nick Papadimos Ευχαριστουμε .... αψογη γιορτη μοτο.... ευχομαι παντα τετοια ...
  •  
  • Δημήτρης Παπαγεωργίου ενα μεγαλω ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και απο εμενα, για την ολη διοργανωση ! Μερικα θεματακια παντως ηταν απογοητευτικα... Δεν υπαρχει σοβαρος αναβατης χωρις γαντια, και ενα μπουφαν. Ηταν απιστευτο το οτι ειδα ανθρωπους με γαντια τερματοφυλακα παπουτσια απο το στρατο, και για μπουφαν , το αδιαβροχο απο την βαρκα τους.. Την επομενη φορα ειλικρινα μην τους αφησετε ουτε στατικα να ανεβουν σε μηχανη. Στο 95% τους, εντος πιστας, ο σεβασμος τους προς τους αλλους αναβατες ηταν αναλογη του σεβασμου που εδειχναν στον εαυτο τους... Ασε που διελυσαν τα μηχανακια με 1η-2α , ξερογκαζα παντου, και γραμμες στην πιστα λες και ηταν πιωμενοι... Τα παιδια του california εσωσαν την ημερα... respect
  •  
  • Ιωακειμ Κουτσικος Μπραβο σε ολους, ευχαριστουμε πολυ!!! (το μονο αρνητικο κατι ανεγκεφαλοι που θελανε να κανουν προσπερασεις )
    Like · Reply · 1 · 19 hrs
  •  
  • Γιάννης Ιωαννίδης Κάτι σε βορειότερο δεμ παίζει για εμάς που είμαστε -κυριολεκτικά- στην άλλη άκρη (Αλεξ/πολη)
  •  
  • Triantafillos Dafman Αααααααααααπίστευτη εμπειρία , ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν να πραγματοποιθεί το test ride. Μακάρι να μπορεί να γίνεται κάθε χρόνο κάτι ανάλογο.........
  •  
  • Χρήστος Γεωργίου Μπράβο για την διοργάνωση όλα άψογα..
    Like · Reply · 1 · 22 hrs
  •  
  • Λάζαρος Αεράτος Άψογα όλα πραγματικά , όλο το team του περιοδικού ακουραστο! ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ!
  •  
  • Sotiris Kriadis Μπράβο παιδιά! Άψογη διοργάνωση!
  •  
     

είπαν για την εκδήλωση στο mybike:

Νταξ, για free event καλά ήτανε. Πάρα πολύς κόσμος, αν και Σάββατο. Περίπου 1 ώρα αναμονή για να ξαναμπεις στην πίστα. Ήταν δύσκολο να πάρεις τις μηχανές που ήθελες, γιατί οι αρκετές δεν τις ήθελε κανείς (VStrom 650, οι αυτόματοι τάφοι της Honda, etc :P) και για κάποια άλλα γινότανε πανικός (λέγε με 1290 SuperDuke). Και δυστυχώς ανάλογα τον πλοηγό και το group / μπροστινό σου, ο ρυθμός ήταν από σχετικά καλός έως απίστευτα εκνευριστικό………………….. Α, και αρκετό κόσμο (όχι τόσο πολύ όσο το 'main event'), είχε και στην καρτόπιστα με τα σκούτερ, αν και δνε πέρασα να δω από κοντά.
Α no2, είχε φέρει η Suzuki ένα GSX-S1000 (αν είδα καλά), αλλά τελικά δεν το δώσανε (γιατί ήτανε άστρωτο or sth).
A no3, νταξ, μπήκε μέσα στην πίστα κόσμος με κοφτά γάντια, φόρμες (αθλητικές :Ρ) etc, που μου έκανε εντύπωση. Όχι ότι εγώ με το τζιν ήμουν πολύ καλύτερος, αλλά νταξ. :Ρ 

-------

Αν εξαιρεσεις την ζεστη, μια χαρα ηταν παρολο τον κοσμο. Πηγα πρωι πρωι και εφυγα 2 που θα εκανε διάλειμμα. Ωραια εμεπειρια η οδήγηση σε πιστα, με διαφορετικες μοτο αλλα και μικρα ..
Οδηγησα Honda 500cx, Duke 390, mt 125
1290 Adventure (καψουρα νο1)
R 1200RS (καψουρα νο2)
1190 Adventure, πολλη ζεστη
Μακαρι να πρόλαβαινα s1000xr, Tracer.

Bravo στο ΜΟΤΟ για μια εκδηλωση αντιδοτο στον μιζερο καιρο μας! 

-----

Η διοργάνωση για το χαρακτήρα της, ηταν πολύ αξιολογη, ενα μεγάλο μπράβο στο Μοτο.. Είδα μονο κανα 2-3 τυπους που ηρθαν με αθλητικά χαμηλά, ενα τυπο με σορτσάκι που εμαθα οτι πηγε να μπεί αλλα εφαγε πορτα, και ενα τυπο χωρις γαντια που επισης εφαγε πορτα... Και αργα το απογευματακι ξεκίνησα να φύγω, και φυσικά η Κλαιρίτσα η καημενούλα, μου φανηκε οτι είχε χαλάσει, οτι ειχε γινει 125 κυβικά, οτι τα φρένα ειχαν χαλάσει τελειως, οτι αφήστε τα....

---------------------------

Περι test ride, καλα ηταν, πολυς ο κοσμος και ακομα περισσοτερη η ζεστη.

Γενικα, τολμω να πω πως ηταν λιγο ανοργανωτη η φαση με την επιλογη της μοτοσυκλετας που ηθελες να δοκιμασεις.

Επαιρναν σειρα τα επομενα 8 ατομα και βουυρρρρρ, οποιος ετρεχε πιο γρηγορα πηγαινε στο μηχανακι που τον ενδιεφερε. Οι υπολοιποι απλα βολευονταν με καποιο αλλο που ειχε μεινει(βλ. R3, Integra, nc750, vstrom 650 κλπ).

Αυτος ο τροπος ηταν λιγο παπ@ρια, μιας και μπορει να μη προλαβαινες να οδηγησεις ποτε το μηχανακι που ηθελες.

Εγω καταφερα και πηρα τα MT09, RC390, Gsr 750, Super duke 1290, Street triple, Z1000, Hayabusa, Duke 690 και kymco xciting :P

Σχόλιο: (εκείνος που παραπονιέται για την διαδικασία τελικά, οδήγησε 9 μοτοσυκλέτες σε πίστα, δωρεάν, είδε φίλους και πέρασε, όμορφα!)

-----------------------------

Σήμερα ήταν πολύ καλά!Μπράβο στο μοτο που το έκανε και στις εταιρείες που ήρθαν.

Εγώ ξεκίνησα τελικά μόνος το πρωί αλλα στο δρόμο βρήκα κάτι γνωστούς.Φτάνουμε κατα τις 10,πάμε γραμματεία για το βραχιολάκι και μετά κατεβαίνω προς τα κάτω.Η ουρά τεράστια οπότε πάω για κααφεδάκι και πίσω στην ουρά οπου βρήκα και άλλα παιδιά απο δω και πέρασε καλά η αναμονή.Μετά απο περίπου 40-50 λεπτά φτάνει και η σειρά μας….. Γενικά ήταν μια πολύ καλή μέρα,έφυγα με ένα ωραίο χαμόγελο και μπόρεσα να οδηγήσω μηχανάκια που δεν θα τα οδηγούσα κάπου και τα οποία ακόμα δεν μπορώ να τα οδηγήσω στον δρόμο,όλο αυτό έγινε στην πίστα και μάλιστα δωρεάν.Ένα μεγάλο μπράβο στο μοτο και στις εταιρείες που μας παραχώρησαν τα μηχανάκια τους και ελπίζω όλοι να τους φερθήκαμε όπως πρέπει στα δανεικά μηχανάκια.

-----------------------------

Είπα κι εγώ να φτάσω νωρίς, 9 να ειμαι εκεί, ώστε να γλυτώσω τον πολύ κόσμο. Αμ δε! Όλοι αυτό σκέφτηκαν, και γινόταν χαμός. Ειδικά στις 09:30 ήταν το peak. Η ουρά αναμονής ξεκινούσε έξω απο την τέντα!......... Ε μετά, ήρθε το διάλλειμα και μιας και είχα κουραστεί, πήγα για ένα καφέ με τους γνωστούς μου που συνάντησα εκεί, και μετά επιστροφή σπίτι για παρακολούθηση των προκριματικών motogp.
Μεγάλο μπράβο στο περιοδικό ΜΟΤΟ για την διοργάνωση. Απλά, θα μπορούσαν να το είχαν κάνει όπως το 07 στο Λουτράκι, όπου κάθε ενδιαφερόμενος πήγαινε στην τέντα της κάθε αντιπροσωπείας, επέλεγε το μηχανάκι που ήθελε, και του λέγανε τι ώρα θα το οδήγαγε. Αν το έκαναν έτσι πάλι, θα ήταν τέλεια. Αλλά και πάλι, μην έχουμε παράπονο, στους καιρούς που ζούμε μια χαρά ήταν να μπορείς δωρεάν να οδηγήσεις τόσα μηχανάκια.

-------------------------------

Ωραια ηταν...πραγματικα κατι που καποιος, οπλισμενος με λιγη υπομονη, εχασε αν δεν ηρθε. Φυσικα βεβαια και ενα καλο παραδειγμα του οτι καποιοι ειναι πιο τυχεροι απο τους αλλους, μια και τα tracer, superduke, s1000rr προκαλουσαν σφαγη για να τα προλαβει καποιος. 
Γενικα, μια τεραστια πρωτοβουλια απο το μοτο, που γενικα με την κατασταση εδω στο ελλαντα, ειχε τη μορφη "καθε πικραμενος μπορει να οδηγησει οτι θελει", αφου προσωπικα αμφιβαλλω να προκαλεσε βαθυτερες εντυπωσεις απο αυτες του στυλ "μλκ οδηγησα tracer και Superduke στα μεγαρα" (χωρις απαραιτητα να εξαιρω τον εαυτο μου)

--------------------------------------

Προτού γράψω αναλυτικά για κάθε μηχανάκι, δυο λόγια για την οργάνωση: πολύ άρτια κατά τη γνώμη μου, για τον κόσμο και τη συμπεριφορά του, γενικά. Στην αρχή, όσο δεν υπήρχε πολύς κόσμος, οι ομάδες ανακυκλώνονταν ομαλά, αλλά στη συνέχεια όσο τα μηχανάκια ανακυκλώνονταν, φάνηκε ξεκάθαρα ποια είχαν απήχηση (s1000rr και xr, tracer, superduke), και ποια δεν τα θέλανε ούτε οι ίδιοι οι διοργανωτές (integra αλλά και το vstrom 650, που κάποια στιγμή ένας εκ του σταφ φώναξε χαριτολογώντας "ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΠΟΤΕ ΠΟΥΛΑΓΕ ΤΡΕΛΑ ΑΥΤΟ, ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ;"). Δυστυχώς-και μάλλον πολύ λίγα θα μπορούσαν να γίνουν για αυτό-τα σταρ μηχανάκια ήταν όποιος πρόλαβε τον Κύριον είδε. Αλλά τέλοσπάντων...τι να κάνεις για ένα τεράστιο τσούρμο που θέλει να οδηγήσει...Πάμε στα μηχανάκια.

--------------------------------------

τελικά κακώς δεν τόλμησα να πάω......

Φοβήθηκα ότι λόγω free κατάστασης, δεν θα ήταν εφικτό να κάνεις σχεδόν τίποτα.

Βέβαια, απ' την άλλη γλίτωσα από ξαφνικό έρωτα για κάποιο (όπως όλοι όσοι πήγαν απ' ότι βλέπω) και να χτυπιέμαι τώρα.

Στα υπόψιν για του χρόνου. 

------------------------------------------

Οχι θα καθομασταν σπιτι και θα λεγαμε οχι σε τσαμπα γυρους σε πιστακι με τσαμπα βενζινη και δανεικα μηχανακια ...........χμμμμμμ 

-------------------

Κατά τα άλλα μακαρι να ξαναγινει.

-----------------

είπαν για την εκδήλωση στο moto.gr:

Γυρισα πισω κ εγω απο τη δευτερη μερα. Σουπερ ντιουκ 1290, βερσυς 1000, χαγιαμπουσα, μτ07, κροσστουρερ 1200, μερικα σκουτεροκατι. Ολα τζαμι. Γαματα ηταν κ σημερα. Λιγοτερος κοσμος, περισσοτερη οδηγηση

---------------------

Ωραία ήταν, να πούμε και ένα μεγάλο μπράβο στο περιοδικό Μοτό, και περισσότερο στους λιντερ των γκρουπ που έλιωσαν με τα δέρματα δυο μέρες τώρα!........... Όσο για την όλη διοργάνωση έχω να πω ότι ήταν εξαιρετική. Η διαδικασία προχώραγε με πολύ τάξη, δεν υπήρχαν γραφειοκρατίες, και τα παιδιά του περιοδικού κουράστηκαν πραγματικά για να διασκεδάσουμε και οδηγήσουμε όλα αυτά τα μηχανάκια. Μην ξεχνάμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις η εναλακτική που έχει κάποιος είναι να πάει στην αντιπρωσοπία να ανέβει σε ένα στατικό μοντέλο και να κάνει "Βρουυυμ Βρουυυυυυμ"

Μια πάρα πολύ ωραία μοτοσυκλετιστική μέρα 

----------------------

Μπράβο στην διοργάνωση.Ο κόσμος της μοτοσυκλέτας χρειάζεται ΄τέτοιες εκδηλώσεις. Δεν τα κατάφερα να παρευρεθώ αλλά πιστεύω ότι ήταν υπέροχα.

-------------------------

Marc Marquez – Συνέντευξή του έβαλε φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια με την Aprilia ξανά στο προσκήνιο

Η εργοστασιακή ομάδα της Aprilia παραμένει πιθανή επιλογή του 8 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή για το 2025
motomagMarc Marquez – Συνέντευξή του έβαλε φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια!
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/4/2024

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Marc Marquez στο TNT Sports δήλωσε ότι “όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές”, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ακούσει όλους του κατασκευαστές πριν αποφασίσει τον σταθμό του για την επόμενη χρονιά, με την Aprilia να έχει μία θέση στις πιο δυνατές υποψηφιότητες, μαζί με την Ducati.

Το 2024 είναι μία χρονιά που τα συμβόλαια πολλών από τους αναβάτες του grid λήγουν, με την μεταγραφική περίοδο (γνωστή και ως silly season) να έχει ξεκινήσει από πολύ νωρίς. Ήδη στο τραπέζι έχουν πέσει οι υπογραφές των Quartararo και Bagnaia, οι οποίο ανανέωσαν με Yamaha και Ducati, αντίστοιχα. Για πολλούς, όμως, τα πράγματα παραμένουν ακόμα αρκετά ρευστά, όσον αφορά το μέλλον τους στα MotoGP.

Marc Marquez – Συνέντευξή του έβαλε φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια!

Ο Marquez, ένας από τους καλύτερους αναβάτες στην ιστορία των MotoGP, παραμένει ένας από τους αναβάτες του μεταγραφικού πυρετού, καθώς το μονοετές συμβόλαιό του με την Gresini Ducati λήγει στο τέλος του 2024, χωρίς ακόμα να υπάρχουν καθαρές ενδείξεις για το μέλλον του. Μπορεί στην συνείδηση όλων το πέρασμα από την Gresini να είναι απλά η πύλη εισόδου για την εργοστασιακή ομάδα, ωστόσο ο Marquez θέλει να αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ή πολύ απλά να πιέσει καταστάσεις από τώρα. Σε κάθε περίπτωση τα πρώτα δείγματα που έχει να επιδείξει με την μοτοσυκλέτα του Borgo Panigale, είναι αρκετά θετικά, με δεδομένο ότι ο Ισπανός τρέχει με την GP23, καταφέρνοντας να μείνει στο γκρουπ των πρωτοπόρων και βάζοντας δύσκολα στους αναβάτες της GP24 στον τελευταίο αγώνα.

Από την μία θα μπορούσε να επεκτείνει την συνεργασία του με την δορυφορική Gresini. Η αλήθεια όμως είναι ότι μία εργοστασιακή ομάδα ή τουλάχιστον η τελευταία έκδοση της πρωτότυπης μοτοσυκλέτας θα βοηθήσει πολύ περισσότερο τον Marquez, ώστε να είναι ανταγωνιστικός. Στην εξίσωση έρχεται να προστεθεί και ο Fermin Aldeguer, τον οποίο έχει ήδη αποκτήσει η Ducati για την σεζόν του 2025. Οι πιθανότητες τον θέλουν εκτός εργοστασιακής ομάδας, τουλάχιστον για την πρώτη του σεζόν στα MotoGP, όμως ακόμα δεν είναι σίγουρο αν θα κατευθυνθεί προς Pramac ή προς Gresini, με την Pramac επίσης να μην έχει ξεκάθαρο πλάνο για τη νέα σεζόν.

Marc Marquez – Συνέντευξή του έβαλε φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια!

Η Ducati είναι αυτή την στιγμή η ταχύτερη μοτοσυκλέτα στο grid, είναι όμως ταυτόχρονα και αρκετά ιδιόρρυθμη, απαιτώντας ένα ιδιαίτερο στυλ οδήγησης. Ήδη ο Marquez προσπαθεί να συνηθίσει τα νέα δεδομένα και είναι λογικό ότι μετά από ένα χρόνο, πρώτη του προτεραιότητα θα είναι να παραμείνει στην Ducati, γιατί σε διαφορετική περίπτωση όλη η δουλειά που έχει κάνει να συνηθίσει την νέα του μοτοσυκλέτα θα πάει στράφι. Έχει όμως απέναντί του πολλούς μνηστήρες, με τους Jorge Martin και Enea Bastianini να είναι δύο από τους βασικούς διεκδικητές της μίας εργοστασιακής θέσης που απομένει.

Το εργοστάσιο του Borgo Panigale έχει τα δεδομένα από τις τηλεμετρίες όλων των αναβατών της, εργοστασιακούς και δορυφορικούς. Μετά από τρεις γύρους γνωρίζει ήδη αν οι τραυματισμοί έχουν επηρεάσει τον Marquez και κατά πόσο μπορεί να είναι περισσότερο ανταγωνιστικός από τους υπόλοιπους διεκδικητές του θρόνου της GP25, όπως θα ονομάζεται το πρωτότυπο την επόμενη χρονιά. Επομένως η Ducati αυτή την στιγμή κρατά και το καρπούζι και το μαχαίρι, έχοντας την επιλογή να κόψει το πιο γλυκό κομμάτι για τον εαυτό της, σε μία περίοδο που βλέπει ότι οι δύο άλλοι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αρχίζουν να απειλούν την απόλυτη κυριαρχία της.

Marc Marquez – Συνέντευξή του έβαλε φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια!

Αν όμως ο Marquez θέλει μία εργοστασιακή σέλα, αλλά δεν βρει την απάντηση στην Ducati, τότε μια πιθανή επιλογή είναι αυτή της Aprilia, η οποία φέτος έχει να επιδείξει μία αξιοσημείωτη πορεία, ιδιαίτερα μετά την επιτυχία του Vinales στην πίστα των ΗΠΑ. Αν συνεχίσει έτσι, τότε σίγουρα θα μπει στο ραντάρ του Marquez, σε μία περίοδο που ο Aleix Espargaro θα μπορούσε να κρεμάσει την φόρμα του, αφήνοντας την μία θέση κενή. Το “Μυρμήγκι” έχει και την προϊστορία του με το Noale, έχοντας κερδίσει τον τίτλο στα 125GP πάνω σε μία Derbi (σαν να λέμε Aprilia με άλλο όνομα).

Marc Marquez – Συνέντευξή του έβαλε φωτιά στα μεταγραφικά σενάρια!

Σε κάθε περίπτωση ο Marc Marquez δεν θα δυσκολευτεί να βρει στέγη την νέα χρονιά με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και με την προϋπόθεση πως δεν θα υπάρξει νέος τραυματισμός.