Nurburgring - Θεσπίζεται ελάχιστη τελική ταχύτητα οχημάτων στα 130 χλμ/ώρα

Διπλασιασμός από το προηγούμενο όριο των 60 χλμ/ώρα, για μεγαλύτερη ασφάλεια
Nurburgring
Από το

motomag

3/5/2023

Η θρυλική πίστα Nordschleife αποφάσισε να ανεβάσει το όριο ελάχιστης τελικής ταχύτητας οχήματος στα 130 χλμ/ώρα, ώστε να αποφευχθούν τα διάφορα ευτράπελα που συνέβαιναν τα τελευταία χρόνια με πούλμαν, βαν και τροχόσπιτα που αλώνιζαν με χαμηλές ταχύτητες στα Touristenfahrten (TF) session (τουριστικές επισκέψεις), βάζοντας σε κίνδυνο τους άλλους οδηγούς και αναβάτες.

Σίγουρα θα έχετε δει φωτογραφίες ή βίντεο από το θρυλικό Nurburgring -το ΜΟΤΟ οδήγησε εκεί το Kawasaki H2- εκεί όπου οδηγοί οχημάτων διαφόρων τύπων προσπαθούν να βρουν τα όρια τους και να θέσουν νέα ρεκόρ γύρου. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχουμε δει οχήματα πάσης φύσεως -πούλμαν, βαν, αυτοκινούμενα τροχόσπιτα κλπ.- να εισέρχονται στην «Πράσινη κόλαση» με σκοπό όχι να γράψουν κάποιον γρήγορο γύρο αλλά να κάνουν τη βόλτα τους στην πίστα. Αυτό όμως πλέον πρόκειται να σταματήσει καθώς το Nurburgring θέσπισε όριο ελάχιστης τελικής ταχύτητας στα 130 χλμ/ώρα -σύμφωνα με τα έγγραφα του κατασκευαστή του κάθε οχήματος. Παράλληλα τίθεται και μέγιστο βάρος οχήματος στους 3,5 τόνους, και αποκλείονται διάφοροι τύποι οχημάτων όπως φορτηγά, βαν, τρίκυκλα, γουρούνες και αυτοκινούμενα, με τους νέους κανονισμούς να κάνουν λόγο μόνο για αυτοκίνητα ή μοτοσυκλέτες.

Nurburgring

Το προηγούμενο όριο των 60 χλμ/ώρα έδινε τη δυνατότητα να εισέλθουν στη διάσημη πίστα εξαιρετικά αργά οχήματα, με αποτέλεσμα αρκετά ατυχήματα αλλά και “μποτιλιάρισμα” οχημάτων πίσω από τους αργούς.

digitalization

Επιπρόσθετα το Nurburgring ανακοίνωσε ένα έργο ψηφιοποίησης 11 εκατομμυρίων ευρώ για την ασφάλεια, σε συνεργασία με τη Fujitsu, που θα τεθεί σε λειτουργία έως το 2025. Το εν λόγω έργο αφορά κάμερες και προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης τα οποία θα παρακολουθούν-επιβλέπουν και τα 21 χιλιόμετρα της διαδρομής.

Για να αναλογιστούμε τι συμβαίνει στην «Πράσινη Κόλαση» σε ένα πολυσύχναστο Σαββατοκύριακο, φτάνει μόνο να σας πούμε πως μπορεί να περάσουν από την πύλη των διοδίων έως και 2.000 οχήματα πάσης φύσεως, ενώ μπορεί ταυτόχρονα να γυρίζουν στο Ring έως και 250 οχήματα!

Με το νέο σύστημα οι ταχύτεροι οδηγοί θα ωφεληθούν περισσότερο, ενώ ταυτόχρονα θα αυξηθεί θεωρητικά και η ασφάλεια.

Nurburgring

Σημειώστε πως τα κλασικά οχήματα θα μπορούν να συμμετέχουν σε ειδικά event της πίστας, όπου θα συνεχίσει να υφίσταται το όριο ελάχιστης τελικής ταχύτητας των 60 χλμ/ώρα.

Nurburgring

Θυμίζουμε πως το ρεκόρ γύρου με μοτοσυκλέτα -επτά λεπτά και δέκα δευτερόλεπτα χωρίς να έχει απαγορευτεί η κίνηση άλλων οχημάτων στην πίστα- στο Nurbugring έχει με Yamaha R1 από το 2012 ο Andy Carlile (φωτό άνω, δείτε το βίντεο του ρεκόρ παρακάτω), του οποίου έχετε διαβάσει αποκλειστική συνέντευξη στο ΜΟΤΟ.

Ετικέτες

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες