Ο Enrico Pellegrino στην MV Agusta

Ένα βαρύ όνομα στην ιταλική εταιρεία
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

16/1/2020

Από τη στιγμή που το θρυλικό όνομα της MV Agusta πέρασε στα χέρια του Ρώσσου επενδυτή Timur Sardarov, η εταιρεία έχει αναπτυχθεί αρκετά με τη δημιουργία νέων μοντέλων αλλά και στρατηγικών κινήσεων. Μια από αυτές είναι και η μακροπρόθεσμη συνεργασία της MV Agusta με την κινέζικη Loncin για τη δημιουργία μικρού κυβισμού και προσιτών μοτοσυκλετών. Τώρα, ο CEO της MV Agusta, Sardarov προσέλαβε τον Enrico Pellegrino για τη θέση του Head of Business & Network Development, ουσιαστικά τη διαχείριση της εταιρείας. Ο κ.Pellegrino έχει 30 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της βιομηχανίας και η πρώτη του θέση ήταν στην Ford. Στην καριέρα του έχει συνεργαστεί με την Ducati και την Yamaha Motor Company. Πριν από δέκα χρόνια ξεκίνησε να εργάζεται στην Peugeot Motorycles, που πρόσφατα αγοράστηκε απ’ την Mahindra και ήταν Managing Director πριν γίνει Global Commercial Director του ομίλου. Τώρα, ο ρόλος του στην MV Agusta είναι να αναδιοργανώσει και να αναπτύξει το διαφημιστικό τμήμα της ιταλικής εταιρείας και όχι μόνο.  Η άφιξη του Pellegrino στην MV Agusta μόνο θετική μπορεί να θεωρηθεί, καθώς με την τεράστια εμπειρία που διαθέτει στο χώρο θα προσπαθήσει να ενισχύσει περισσότερο την φίρμα, ώστε να αναπτυχθεί αυξάνοντας τις πωλήσεις της.

Ετικέτες

Sylvain Guintoli – Διπλό ρεκόρ στον Μαραθώνιο του Λονδίνου με δερμάτινη φόρμα στη μνήμη του γιου του Luca

Ο Γάλλος σημείωσε ένα ανεπίσημο παγκόσμιο ρεκόρ χρόνου, ενώ τριπλασίασε τον αρχικό στόχο χρηματικής στήριξης της οργάνωσης Pasic
guintoli
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

27/4/2026

Όπως είχε ανακοινώσει στα τέλη της περασμένης χρονιάς, ο παγκόσμιος πρωταθλητής WSBK και Endurance Sylvain Guintoli θα έτρεχε στον Μαραθώνιο του Λονδίνου φορώντας μια ειδική δερμάτινη ολόσωμη φόρμα αφιερωμένη στον αδικοχαμένο του γιο Luca, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Ιούλιο χτυπημένος από καρκίνο.

Η συμμετοχή του Guintoli είχε ως κεντρικό σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της οργάνωσης Pasic, η οποία μάχεται κατά του παιδικού καρκίνου, με τον Γάλλο αναβάτη να θέτει ως στόχο τις 50.000 λίρες Αγγλίας.

Εν τέλει ο Guintoli τήρησε την υπόσχεσή του με το παραπάνω, καθώς ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο δρόμο σε 3 ώρες 47 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, χρόνο που συνιστά ανεπίσημο παγκόσμιο ρεκόρ για δρομέα με δερμάτινη φόρμα – όχι και ό,τι πιο συνηθισμένο βέβαια.

Ο φετινός Μαραθώνιος του Λονδίνου θα μείνει έτσι κι αλλιώς στην ιστορία για τις επιδόσεις του, καθώς ο μεγάλος νικητής Sabastian Sawe έγινε ο πρώτος δρομέας που ολοκληρώνει τα 42 χιλιόμετρα σε χρόνο κάτω των δύο λεπτών (1:59.30).

Όσον αφορά στον φιλανθρωπικό στόχο του Guintoli, αυτός επίσης υπερκαλύφθηκε με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς ως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές η σχετική σελίδα της Pasic έχει φτάσει στις 138.000 λίρες Αγγλίας και συνεχίζει αυξητικά.

Ετικέτες