Royal Enfield Bullet 650 Twin - Καταχωρήθηκε το όνομα για το δικύλινδρο μοντέλο που έρχεται

Εμπλουτίζει περαιτέρω την γκάμα της η ινδική εταιρεία - Μια κλασική για κάθε γούστο
Royal Enfield Bullet logo κατοχύρωση ονόματος
Από το

motomag

24/4/2025

Η Royal Enfield κατέθεσε αίτηση κατοχύρωσης της εμπορικής ονομασίας Bullet 650 Twin επιβεβαιώνοντας ότι εργάζεται σε μια νέα δικύλινδρη μοτοσυκλέτα με το εμβληματικό όνομα στα 650 κυβικά. 

Το νέο μοντέλο, που έχει εντοπιστεί ήδη να δοκιμάζεται στον δρόμο αρκετές φορές, θα βασίζεται μηχανικά στο πρόσφατα παρουσιασμένο Classic 650,, το οποίο έχουμε οδηγήσει, διατηρώντας τον δικύλινδρο κινητήρα 648cc που αποδίδει 47 ίππους και 52,3Nm ροπής, ενώ αναμένεται να φέρει και το ίδιο πλαίσιο, το οποίο δεν αποκλείεται να έχει μικρές αλλαγές στη γεωμετρία του σε σχέση με το Classic.

Η βασική διαφοροποίηση του Bullet 650 Twin αναμένεται να αφορά τη σχεδίαση, με χαρακτηριστικά όπως το τετραγωνισμένο πίσω φτερό, τη μονοκόμματη σέλα και την βαφή, ενώ όπως έχουμε δει και από τα άλλα μοντέλα της δικύλινδρης πλατφόρμας, αλλαγές μπορούν να αναμένονται στο υποπλαίσιο, τους τροχούς, τις αναρτήσεις και το σετάρισμά τους, ίσως και στα φρένα.

Η τιμή του λογικά θα κυμανθεί κοντά σε εκείνη του Classic 650 ίσως ελαφρώς χαμηλότερα, καθώς το Bullet παραδοσιακά αποτελεί πιο προσιτή επιλογή, ενώ το Classic βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας. Παράλληλα, επιβεβαιώνεται ότι ο κινητήρας των 648cc θα παραμείνει ενεργός στη γκάμα της Royal Enfield, παρά την ανάπτυξη νέου μοτέρ 750cc.

Η επίσημη ημερομηνία παρουσίασης του Bullet 650 Twin δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί άλλα αναμένεται εντός του έτους με τους Ινδούς να την προμηνύουν με την κατοχύρωση του ονόματος της μοτοσυκλέτας.
 

Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη σε μοτοσυκλέτες ανά 1000 κατοίκους!

Η πρωτιά που είχαμε προ κρίσης εξακολουθεί να χαρακτηρίζει τη χώρα μας
Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη σε μοτοσυκλέτες ανά 1000 κατοίκους!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/7/2026

Η περασμένη χρονιά, 2025, ολοκληρώθηκε σηματοδοτώντας ένα ακόμη 12μηνο σταθερής ανάπτυξης για την ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας. Φτάνοντας στις 80.416 ταξινομήσεις, τα στοιχεία δείχνουν πως η αγορά μας έχει ανακάμψει από τα δύσκολα μνημονιακά χρόνια, φτάνοντας ξανά σε επίπεδα προ 20ετίας.

Ανάλογα νούμερα βλέπαμε την περίοδο 2004-2006, όταν η αγορά της χώρας μας κυμαινόταν γύρω από τις 80.000 ταξινομήσεις, πριν φτάσει η κρίση που τη βύθισε στα επίπεδα των 30.000, με το ελάχιστο να σημειώνεται το 2017 με 28.852 – μια βουτιά που δεν παρατηρήθηκε σε καμιά άλλη ευρωπαϊκή χώρα σε τέτοιο μέγεθος κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Το 2005 είχε κυκλοφορήσει μια εκτενής μελέτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία αναδεικνυόταν η σημασία της μοτοσυκλέτας στην ελληνική κοινωνία, καθώς ήδη από τότε η Ελλάδα μετρούσε 101 μοτοσυκλέτες ανά 1.000 κατοίκους, νούμερο απλησίαστο για οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή αγορά.

Η κοντινότερη επίδοση καταγραφόταν στην Ελβετία με 80 μοτοσυκλέτες/1000 κατοίκους και μετά ακολουθούσαν οι Ιταλία με 79, η Γερμανία με 46 και η Ισπανία με 42.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν η αγορά μας ανέκαμψε σημαντικά και με σταθερή πρόοδο έχει ξαναφτάσει σήμερα σε επίπεδα που είχαμε να δούμε για σχεδόν 20 χρόνια. Στο ίδιο διάστημα οι ευρωπαϊκές αγορές βιώνουν μια πιο σύνθετη κατάσταση, όπου για παράδειγμα το 2025 έκλεισε με αισθητή πτώση για τέσσερις από τις πέντε μεγαλύτερες αγορές: Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία είδαν τις αγορές τους συρρικνώνονται σε ποσοστά από -6% (Ιταλία) ως και -36,7% (Γερμανία), με μόνη την Ισπανία να βλέπει θετικό πρόσημο (+8,3%), ενόσω η Ελλάδα συνέχισε τη διαρκή άνοδο μαζεύοντας άλλο ένα 3,12% για να φτάσει στις 80.416 ταξινομήσεις της περασμένης χρονιάς.

Στα δε νούμερα αυτά υπολογίζονται μόνο οι πωλήσεις καινούργιων μοτοσυκλετών, αγνοούν δηλαδή τις εισαγωγές μεταχειρισμένων από το εξωτερικό, ούτε οι πωλήσεις ειδικών κατηγοριών, όπως οι off-road που στη συντριπτική πλειοψηφία τους δεν εκδίδουν πινακίδες κυκλοφορίας.

Η Ελλάδα παραμένει η αναλογικά πρώτη χώρα της Ευρώπης σε μοτοσυκλέτες ανά 1000 κατοίκους, παρότι είναι μια από τις πληθυσμιακά μικρότερες και φτωχότερες, αλλά και κόντρα σε ένα κράτος που κάνει ό,τι μπορεί για να μας αναγκάσει να τις παρκάρουμε: μπάχαλο με την έκδοση πινακίδων, ανελέητο κυνήγι στο παρκάρισμα παρότι δεν προσφέρεται καμιά εναλλακτική λύση, ολοένα και αυστηρότερα πρόστιμα με αφαίρεση διπλώματος για ψύλλου πήδημα, ληστρικοί και αυθαίρετοι φόροι επί φόρων, υψηλότατος ΦΠΑ σε υποχρεωτικό εξοπλισμό και οδικές υποδομές που κάνουν ό,τι μπορούν για να απειλήσουν τη σωματική μας ακεραιότητα.

Σε αυτό το κλίμα και κόντρα σε κάθε λογική, η Ελλάδα παραμένει ισχυρό προπύργιο της μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη και τα νούμερα το αποδεικνύουν πέραν κάθε αμφιβολίας: απ’ το ναδίρ του 2017 ως την επίδοση του 2025 μεσολαβούν εννιά χρόνια που αναλογούν σε αύξηση των ταξινομήσεων κατά +178,7%!

Ο κόσμος μιλάει, το κράτος άραγε ακούει;