Varadero Club Hellas - Ημερίδα Αναβάτης & Δίκυκλο πριν και μετά το ατύχημα

Από το

Μαύρο Σκύλο

31/5/2011

H “1η Ημερίδα Αναβάτης & Δίκυκλο πριν και μετά το ατύχημα” που διοργάνωσε το Varedero Club πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου.

Έγινε με τη συνεργασία της ιατρικής ομάδας του Athens Sports Clinic, και υπό την αιγίδα του δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη. Στην εκδήλωση πήραν μέρος -μεταξύ άλλων - ο διοικητής της ομάδας "Ζ", Πέτρος Αθανασάτος και ο γνωστός αγωνιζόμενος Γιάννης Τζωρτζόπουλος. Σκοπός της, ήταν η ορθή χρήση της μοτοσυκλέτας στην καθημερινή μας ζωή, στις εκδρομές, στους αγώνες, και στην επίλυση και διαχείριση δύσκολων καταστάσεων έπειτα από ατύχημα. Τα μέλη του club βοήθησαν στην οργάνωση αυτής της προσπάθειας ώστε να γίνει θεσμός και να καλύψει κενά σε ενημέρωση και εκπαίδευση αναβατών, επαγγελματιών και ερασιτεχνών.

Το Υπουργείο πληρώνει τις μετακινήσεις για νησιωτικά αθλητικά σωματεία μοτοσυκλέτας από το 2026

Νέα μέτρα στήριξης για ερασιτεχνικό αθλητισμό στα νησιά
AMOTOE Sea Transport
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

27/8/2025

Από 1η Ιανουαρίου 2026, τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία των νησιωτικών περιοχών θα μετακινούνται δωρεάν με τα επιδοτούμενα δρομολόγια ακτοπλοΐας

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αθλητισμού, ανακοίνωσε ότι η δωρεάν μετακίνηση αφορά περίπου 650 σωματεία σε Αιγαίο και Ιόνιο, με περισσότερους από 35.000 αθλητές. Η απόφαση εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ) και στοχεύει στην ενίσχυση της συμμετοχής σε αγώνες, αίροντας το σημαντικό οικονομικό βάρος των μεταφορών.

Ο Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης χαιρέτησε την πρωτοβουλία, ενώ ο Υφυπουργός Ναυτιλίας Στέφανος Γκίκας τόνισε ότι “απαντά σε ένα διαχρονικό αίτημα των νησιωτικών κοινοτήτων”.

Η εφαρμογή του μέτρου αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και να διευκολύνει σημαντικά τη συμμετοχή των νησιωτικών σωματείων σε διοργανώσεις κάθε επιπέδου.