Το περίπτερο του Group Piaggio στην EICMA 2014!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

4/11/2014

Το περίπτερο του Piaggio Group, με την μεγάλη παρουσία όλων των εταιριών, δείτε πλάνα και από το νέο RSV4!

Ετικέτες

Νέο VIDEO MOTO στην πλατφόρμα του OPEN TV: Παρουσίαση Moto Guzzi Stelvio 2024!

Μοντέρνα V2 με κλασσικές αξίες
motomag Δοκιμάζουμε το Moto Guzzi Stelvio 2024 για εσάς στην πλατφόρμα του OPEN TV!
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

29/5/2024

Δείτε στην πλατφόρμα του OPEN TV μια αναλυτική παρουσίαση του Moto Guzzi Stelvio 2024, το οποίο έρχεται να κατακτήσει την καρδιά των απανταχού φίλων της ιταλικής εταιρείας και όχι μόνο, μένοντας πιστό στις αξίες που πρεσβεύει.

Η νέα Adventure μοτοσυκλέτα της Moto Guzzi βασίζεται στο V100 Mandelo το οποίο παρουσιάστηκε το 2022, με το νέο Stelvio να χρησιμοποιεί τον εγκάρσια τοποθετημένο υγρόψυκτο V2 κινητήρα 90 μοιρών των 1.042 κ.εκ. απόδοσης 115 ίππων στις 8.700 σ.α.λ. με τη ροπή να αγγίζει τα 10,7 κιλά στις 6.750 σ.α.λ.

Το ηλεκτρονικό οπλοστάσιο του νέου Adventure μοντέλου περιλαμβάνει πέντε riding modes -Rain, Touring, Road, Sport, Off Road-, και Traction Control το οποίο ρυθμίζεται σε τέσσερα επίπεδα και μπορεί να απενεργοποιηθεί. Όμως δεν σταματάμε εκεί καθώς στο Stelvio έχουμε Cornering ABS τριών επιπέδων το οποίο απενεργοποιείται στον πίσω τροχό, με τον αναβάτη να μπορεί να ελέγξει όλα αυτά τα ηλεκτρονικά καλούδια μέσω της TFT οθόνης 5” η οποία παρέχει δυνατότητα συνδεσιμότητας.

Δοκιμάζουμε το Moto Guzzi Stelvio 2024 για εσάς στην πλατφόρμα του OPEN TV!

Το ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο χαρίζει άνεση στο ταξίδι ενώ όσον αφορά τις αναρτήσεις μπροστά έχουμε ανεστραμμένο πιρούνι Sachs 46 χλστ. πλήρως ρυθμιζόμενο με διαδρομή 170 χλστ., ενώ πίσω έχουμε αμορτισέρ της KYB, πλήρως ρυθμιζόμενο κι αυτό, με διαδρομή 170 χλστ. Οι τροχοί είναι 19 ιντσών μπροστά και 17 ιντσών πίσω, με ακτινωτές ζάντες. Το σύστημα πέδησης προέρχεται από το V100 Mandelo και αποτελείται από τετραπίστονες δαγκάνες Brembo μπροστά με δίσκους 320 χλστ., και δαγκάνα δύο εμβόλων πίσω με δίσκο 280 χλστ.

Το ABS το οποίο προέρχεται από την Continental μπορεί να απενεργοποιηθεί και στους δύο τροχούς με τη βοήθεια του Off Road Riding Mode. Το Stelvio είναι επιπρόσθετα η πρώτη μοτοσυκλέτα της Moto Guzzi η οποία εξοπλίζεται με το σύστημα PFF Rider Assistance Solution.

Όσον αφορά το PFF Rider Assistance Solution, αυτό προέρχεται από τη θυγατρική εταιρεία της Piaggio την Piaggio Fast Forward, η οποία ασχολείται με την έρευνα και την εξέλιξη υψηλής ρομποτικής τεχνολογίας. Το PFF Rider Assistance Solution μέσω του ραντάρ απεικόνισης 4D υποστηρίζει την πλατφόρμα συστημάτων ασφαλείας στην οποία εντάσσονται το Vehicle Forward Collision System, το Lane Change Decision Alert System, το Blind Spot Information System.

Δοκιμάζουμε το Moto Guzzi Stelvio 2024 για εσάς στην πλατφόρμα του OPEN TV!

Το BLIS (Blind Spot Information System) εντοπίζει μέσω του ραντάρ άλλα οχήματα τα οποία κινούνται στις τυφλές γωνίες των πλαϊνών καθρεπτών σε απόσταση 30 μέτρων, ενημερώνοντας τον αναβάτη για την πιθανότητα ενδεχόμενης επικίνδυνης προσέγγισης οχημάτων πίσω από το όχημα. Όσον αφορά το LCDAS, ενημερώνει τον αναβάτη πως πλησιάζει κάποιο όχημα είτε αριστερά είτε δεξιά με ταχύτητα ώστε να αποφύγει την απότομη αλλαγή λωρίδας.

Το Vehicle Forward Collision System, ενημερώνει τον αναβάτη πως το όχημα που βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση με ένα άλλο και ενδέχεται να συγκρουστεί. Μέσω του VFCS, ο αναβάτης λαμβάνει προειδοποίηση ώστε να αλλάξει έγκαιρα λωρίδα ή να μειώσει την ταχύτητα του ώστε να αποφύγει τη σύγκρουση.

Δοκιμάζουμε το Moto Guzzi Stelvio 2024 για εσάς στην πλατφόρμα του OPEN TV!

Το Stelvio διατίθεται σε δύο χρωματισμούς: μαύρο-γκρι με κίτρινες λεπτομέρειες Nero Vulcano, και πορτοκαλί-γκρι με μαύρες λεπτομέρειες Giallo Savana, ενώ μια πληθώρα after market αξεσουάρ είναι διαθέσιμα από τη Moto Guzzi. Αυτά θα περιλαμβάνουν βαλίτσες, θερμαινόμενη σέλα οδηγού και συνοδηγού, θερμαινόμενα γκριπ, προστατευτικά κινητήρα, κεντρικό σταντ, προβολείς, TPMS, quickshifter, θύρα USB, ηλεκτρονικό αντικλεπτικό σύστημα, κουκούλα προστασίας και πολλά άλλα.

Με το Stelvio η Moto Guzzi πραγματοποιεί έναν δύσκολο συνδυασμό μένοντας πιστή σε όλα όσα πρεσβεύει και έχουν θρέψει την αγάπη των Guzzisti στην μακρά της ιστορία, μπαίνοντας σε μία εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία με μοντέρνα λύση.

Ετικέτες